Copy
Lekkere nieuwtjes, tips en recepten om dagelijks te genieten van streek & seizoen. Kook JAMMIE: dat is simpel, puur en niet duur!

JAMMIE STREEK&SEIZOEN


....maakt ook van jou een lekkerbek!
tips&trucs om dagelijks te genieten van
...................................  ....(h)eerlijk eten.

        JAMMIEWEBSITE               |            FACEBOOK            |                       TWITTER

Dag zomer, hallo herfst!
Ja <<Voornaam>>, het is gedaan met de lange zomeravonden en zacht fruit in overvloed: boehoe!

Pompoenparade

POMPOENPRET


Gelukkig biedt het najaar ook allerlei lekkers om van te genieten, pompoen bijvoorbeeld. Van pompoen kun je heerlijke soepen maken. In stoofschotels doet de vrucht het ook goed. Net zoals in een potje: pompoen-gemberjam is super JAMMIE!
Of bak eens poffertjes of brood van pompoen. Jawel, het kan allemaal ☺!

Experimenteren kun je ook qua kleur en soort; er is meer dan de bekende oranjepompoen. Groen, grijs, geel: op de Pompoenparade van kwekerij Bastin lagen afgelopen weekend tientallen soorten te pronken. Ja, probeer dan maar eens te kiezen…
 

De Springerdagen 2012

TUINFEESTJE?!


De echte fans telen natuurlijk zelf pompoenen.
Mocht je dat eens willen proberen, dan moet je nog even geduld hebben; zaaien kan dit jaar helaas niet meer, (meehelpen) oogsten nog wel. Of in ieder geval meegenieten van de oogst.

Zo kun je op zondag 7 oktober de pompoenen proeven (verse soep!) van de Utrechtse Springertuin. De historische sier- en moestuin in de wijk Zuilen houdt dan zijn jaarlijkse tuinfeest: de Springerdagen.

Het belooft een goed groen feest te worden met voor iedereen wat wils: komen dus!
 

Recept JAMMIE vijgentaartje

SEIZOENRECEPT


Gelukkig zijn er meer lekkerbekken die van (h)eerlijk eten en schrijven houden, want in je eentje culi-bloggen is ook zo wat.

Okke is gek op groente en fruit – vooral de soorten die we (een beetje) vergeten zijn – en heeft 11(!) culi-sites. Daar is dus meer dan voldoende plek voor JAMMIE- seizoensrecepten☺.

Sinds augustus verschijnen er regelmatig JAMMIE-recepten op Okke’s websites:
tuinbonenfrittata
bulgursalade
vijgentaartje
• kleurrijke snijbietsalade.
...en meer lekkers.

Wordt vervolgd!

JAMMIEJAM MARY K

JAMMIEJAM


Jam is een seizoens- en streekproduct bij uitstek.
Je kunt in augustus bramen plukken in de buurt. Thuis meng je de boel met wat citroensap en suiker. Voor de extra lekker doe je er wat kruiden en specerijen bij. Hop hop alles in een pot, deksel erop en maanden later geniet je nog (na) van die zomerse bramenpluksessie. Mmm…dat is JAM(MIE)!

Dat dacht Marijke ook. Marijke doet er alles aan om haar gasten een (h)eerlijk verblijf te bieden in het Mary K Hotel. Een goed ontbijt hoort daar bij, met…JAMMIEJAM ☺! Ja, ja, sinds september staat JAMMIE op de ontbijttafel van het Mary K hotel. Woehoe!

En en en...binnenkort ook op de lunchtafel van HOOi! Bij de proeverij met allerlei kazen en vleeswaren kun je dat streeklekkers combineren met JAMMIE pruimen-sinaasappelboter. 


 


Oost-Indische kers JAMMIE

KADOOTJE


De afgelopen weken stonden dan ook in het teken van plukken, ploeteren en proeven. Voor goed lokaal seizoensfruit moet je soms je best doen. Gelukkig hielpen onder andere Bart (Kavel55), Lucas (Oefenboerderij) en Eric (de Put) daarbij: pruimen, Oost-Indische kers en rozenbottels kwamen uiteindelijk in potten terecht. Dank heren!

Dat is ook goed nieuws voor de JAMMIEFANS; we vullen natuurlijk meteen wat kleine potten die jij lekker thuis kunt gebruiken. Of cadeau kunt geven, als je in een gulle bui bent☺. Hoe & wat je precies kunt bestellen, hoor je binnenkort. Eén ding is in ieder geval zeker: het wordt weer een JAMMIE decembermaand!

Alvast een cadeautip: de Groene Garde met JAMMIERECEPTEN is nog te koop!


 

NIEUW JAMMIE LOGO

NIEUW JASJE!


Nieuwe smaken, nieuwe ontwikkelingen: tijd dus voor een nieuwe look.
Tadadaaaa, zie hier (bovenaan) het nieuwe JAMMIELOGO!  Lekker duidelijk & helemaal geschikt voor op de jampot.

Dat laatste was nog even gezoek en gedoe, want veel drukkerijen bleken het nieuwe JAMMIEJASJE niet op (een milieuvriendelijke wijze) jampotten te kunnen plakken. De mannen (Rinus en Sjaak) van Spant Zeefdruk konden dat gelukkig wel. Dank heren!

Nieuwe logo en etiket zijn af: nu de JAMMIEWEBSITE nog.

Hard aan de bak dus.

Een (h)eerlijke herfst gewenst!

Groet!

Janinep.s. stuur dit lekkere nieuwtje door! Delen mag natuurlijk ook :-) !

Like Zin in de herfst? (nog) Niet?! Vul je bord dan snel met JAMMIE's v/h nieuwe seizoen. Mmm... on Facebook  share on Twitter   Share on Tumblr  Google Plus One Button

Copyright © 2012 JAMMIE, All rights reserved.