Copy
Lekkere nieuwtjes, tips en recepten om dagelijks van eten te genieten.
Kook JAMMIE: dat is simpel, puur en niet duur!

JAMMIE logo
Hoi Janine,

Het is lekker lente!

Geen beter seizoen dan de lente om te beginnen met seizoenskoken; dan liggen de winkels vol lekker groenvoer van eigen bodem. Wat je daarmee allemaal kunt maken, lees je in De Groene Garde: het (h)eerlijke kookboek met 100 seizoensrecepten waarvan er 5 ontzettend JAMMIE zijn.

Nog geen Groene Garde in jouw boekenkast? Ai, grijp dan snel je kans! De tweede druk is pas verschenen. In Utrecht kun je De Groene Garde onder andere kopen in Rio de Bio, Puha en HOOi. En voor vaders is het (h)eerlijke kookboek ook heel geschikt ☺.

Voorproefje? In Flair stonden verschillende lentetoppers waaronder een erg JAMMIE toetje: rabarbercompote met kokosschuim!

Zin om te scharrelen?

De komende weken hoef je weinig moeite te doen om een lekker kostje bij elkaar te scharrelen. Door het hele land vind je streekmarkten, boerendiners en (moes)tuindagen. Zo ook zaterdag 16 juni bij Boerenhofstede Vecht & Schans in Nieuwersluis. Terwijl je langs de boomgaard, de moestuin, de pluk- en kippenterp en door de paardenwei scharrelt, leer je van alles over de seizoenen en de dieren. Het lekkers dat je vindt, mag je opeten.
Jammer genoeg zal dat geen JAMMIE JAM zijn. Zin om deel te nemen aan de Scharreldag had JAMMIE-initiatiefneemster Janine wel, tijd en jam helaas niet. De jamvoorraad is op. Na de vakantie is er weer tijd om flink te jammie’en!

Is dit wel JAMMIE? 


Geen verkoopvoorraad betekent niet dat er helemaal geen JAMMIE JAM is. Nee, nee, de afgelopen tijd heeft Janine hier en daar een potje gevuld om nieuwe smaken te testen. Zo was er een experiment met bieten. Inmiddels zijn de testresultaten bekend:
  • rode bietenjam met citroenmelisse: bingo! Geschikt bevonden voor het JAMMIE-assortiment.
  • rode bietenjam met rozijnen: helaas pindakaas. Ongeschikt; niet jammie genoeg en voor deze tijd van het jaar ook te winters.
     
Over winters gesproken: een JAMMIE-recept van pompoenjam staat in de receptenbundel van het Food Film Festival, die onlangs verscheen. Het recept kun je natuurlijk nu al downloaden, met het maken moet je even wachten totdat er weer pompoenen zijn.

Trek in meer JAMMIE’s?

Aan JAMMIE-ideeën geen gebrek, aan tijd (soms) wel. Janine was de afgelopen weken druk in de weer met een andere website, waardoor de ontwikkeling van datisjammie.nl stil lag. Dat is jammer, maar gelukkig geen groot drama, want deze zomer is de JAMMIE-site aan de beurt. Kleuren, logo, indeling: alles wordt aangepakt. Wordt vervolgd dus.

Voor nu geldt: fijne zomer!

Groet!

Janine
Ook een glaasje rabarberwodkaaaaa?!

Rabarbertoetjes zijn altijd fijn, maar wat dacht je van een rabarberdrankje? Ooit rabarberwodka geproefd? Het is makkelijk om te maken, mooi om te zien en machtig lekker! En met de komst van een Nederlandse wodka kun je er een echt Hollands aperitief  van maken.

Rabarberwodka


Lekkere post voor jou!

Een kaartje krijgen, is leuk. Een kaartje krijgen met een recept erop, is lekker. Een kaartje krijgen met een recept erop gemaakt van seizoensproducten, is leuk, lekker & makkelijk.
Ursula en Janine houden van kaartjes en seizoenskoken: 1 + 1 =…:-).
Prik je mee?

Ja, een vorkje meeprikken mag altijd, een plaatje overigens ook. Mooie eetplaatjes dan wel; aan lelijke besteden we natuurlijk geen aandacht.


JAMMIE op Pinterest


JAMMIE gezellig mee!

Vind JAMMIE en een heleboel andere lekkerbekken op facebook.

  JAMMIE op facebook
p.s. stuur dit lekkere nieuwtje door! Delen mag natuurlijk ook :-) !
 
Copyright © 2012 JAMMIE®, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven op de JAMMIE-website, een JAMMIE-facebookvriend bent en/of een relatie bent van Janine Bruinooge.

Iets te vragen of te vertellen? Stuur 'n bericht naar: info@datisjammie.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp