Copy
NAMO E-ZINE VOOR GRATIS INFORMATIE EN TIPS VOOR LEIDINGGEVENDEN EN MEDEWERKERS DIE DUURZAAM MEER RENDEMENT EN PLEZIER WILLEN HEBBEN VAN ELKAAR.
Namo E-zine

INHOUD VAN NAMO eZINE

4  * augustus 2012

  • Persoonlijke noot van Namo
  • Mijn talent
  • Gratis Teleseminar
  • Over Namo

 


Noot van Namo                                                                                   


 Beste <<Voornaam>>,
Ook midden in de zomer ligt Namo eZine voor je klaar. Die willen we jou namelijk niet onthouden. Deze augustusversie is alleen iets korter dan je gewend bent. De zomer staat voor ons gelijk aan energie bijtanken en we hopen natuurlijk dat iedereen dat voldoende kan doen. Daarnaast hopen we dat je die energie kunt vasthouden als je na je vakantie weer aan het werk gaat. Wie zeker energie kunnen gebruiken zijn de sporters die deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen. Daar zitten wij nu midden in.  We kijken uit naar hoe de Nederlandse sporters het er van af brengen. Dat De Spelen ook nu weer een spektakel zullen worden, daar twijfelen we niet aan. 

We hebben allemaal een beetje een Olympische sporter in onszelf. Want ieder mensen zet op zijn of haar terrein persoonlijke talenten in. Tenminste als het goed is doen we dat. Wanneer we dit doen, ervaren we meer flow. Flow is een staat waarin je ervaart dat alles vanzelf gaat. Sporters omschrijven het ook wel als een gevoel van op een wolk zitten. Het resultaat dat geboekt wordt in flow, is er vaak naar. Let maar eens op de verhalen van sporters die tot een unieke prestatie zijn gekomen. Nu hoef je geen Olympische sporter te zijn en op het podium te staan om flow te ervaren. Iedereen kan met zijn of haar unieke talenten excelleren. Het is geweldig wanneer dat lukt!

Om jou in deze sferen te krijgen (of te houden) staat het thema talent in deze Namo eZine centraal. Veel leesplezier! Wil je reageren? Voel je vrij, het kan ook deze keer.
 

                                                                                                                                        

 Ken je iemand voor wie Namo eZine ook interessant is? Stuur hem dan door! 

                                                                                                                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                 
  

 

Wie bepaalt de hoogte van de lat? Als iedereen uniek is, bepaalt alleen jouw talent de norm!        

 
Waarom heeft iedereen talent? Tja, dat is een interessante vraag. Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen: ‘ik ben voor een dubbeltje geboren en ik zal nooit een kwartje worden?' Misschien een heel oud gezegde maar toch. Stel dat je zegt dat je geen talent hebt? Eigenlijk zeg je dan tegen jezelf ‘ik besta niet bewust’. Wij gaan er vanuit dat je bent en dat je derhalve talent hebt. Wie vindt dat hij geen gaven heeft, moet wellicht toch opnieuw naar zichzelf kijken. Met een andere blik en vanuit een ander perspectief.  

Wat meespeelt is dat talent situatieafhankelijk kan zijn. Zo kun je op het ene gebied heel goed zijn en op een ander terrein helemaal niet. Maar schaarste in de ene situatie sluit niet uit dat er rijkdom kan zijn in de andere situatie. Ieder mens beschikt over bijzondere gaven. Het gaat er om dat je het gaat herkennen en erkennen en dat je het daarna gaat activeren en verder ontwikkelen. Hoe zit dit voor jou? Kun jij je eigen talenten herkennen en erkennen? Nee? Wat maakt dit zo lastig om te doen? Ben je wellicht bang om je hoofd boven het maaiveld uit te steken? Als je bang bent hoe kom je daar dan achter? Want het zou heel fijn zijn wanneer je als een topsporter in een flow kunt komen en je kunt voelen hoe het is wanneer alles vanzelf gaat. Zonder dat je daarbij een topsporter hoeft te worden.

Hoe zit het met jouw talent? Zit er nog rek in? Veel mensen beperken zich in hun loopbaan tot een specifiek vak, een specifieke branche of beroepsgroep. Wij horen vaak: ‘Maar ik heb heel specifieke vaardigheden ontwikkeld. Die kan ik nergens anders toepassen.’ Dat is een misverstand. Je talenten herbergen meer dan alleen deze specifieke vaardigheden. Sterker nog, als je verder kijkt zul je zien dat je jouw talenten op verschillende manieren kunt toepassen. Iemand die goed is in vormgeven of ontwikkelen kan architect of designer zijn, maar misschien ook een leraar die zijn eigen lesmaterialen ontwikkelt en vormgeeft. Het is maar door welk venster je kijkt en wat je dan ziet.

Er zijn veel mensen die naast hun baan verborgen talenten inzetten. De boekhouder die goed is met cijfers en in zijn vrije tijd opleider is van scheidsrechters, is daar een prachtig voorbeeld van.  

Hoe meer je werkt vanuit je kerntalenten, hoe meer energie je krijgt van je werk. Het volgende overzichtje maakt dit nog eens duidelijk:

Kerntalent:            12% van de beroepsbevolking werkt in de flowzone
Secundair talent:  63% van de beroepsbevolking werkt in de schemerzone
Tertair talent:        20%  van de beroepsbevolking werkt in de gevarenzone
Opgebrand:           5% van de beroepsbevolking werkt in de crisiszoneIn welk gebied opereer jij? Wil je daar iets aan veranderen?
Wil jij het plezier terugvinden in je werk? Energie krijgen in je werk en vooral meer uit jezelf halen? Wil jij je eigen koers bepalen? Dan is het Loopbaan Talentprogramma een mogelijkheid voor jou! Ontdek waar je plezier van krijgt en hoe je meer rendement uit jezelf haalt.

* 23 en 24 augustus * Start van het eerste Basis Talentprogramma na de zomer!

26 en 27 september  tweede Basis Talentprogramma na de zomer!


Voor iedereen die kort en intensief aan zichzelf wil werken in een groep en die zijn/haar loopbaan een eerste boost wil geven!    
Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.
Of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen Selderijk: (m) 06 - 15048909. Inschrijven kan via de mail of via de website klik dan hier
                    Wist je dat……
….uit een talentenonderzoek blijkt dat een substantieel deel van alle medewerkers zijn/haar talenten niet of onvoldoende benut? Hieronder staan de meest opmerkelijke uitkomsten:
* 20% overweegt het roer om te gooien
* 39% doet werk dat zijn hart niet raakt.
* 46% heeft een baan die niet volledig bij zijn persoonlijkheid past.
* 50% kan zich niet goed door ontwikkelen in de huidige baan.
* 51% zou zijn vroegere studie niet opnieuw kiezen /willen.
* 60% van de verborgen talenten wordt verspild.
* 69 % heeft geen inzicht in het eigen talent en de daarbij passende loopbaanroute.
* 70% zit niet op je de juiste werkplek.
* 80% weet geen sterke kanten van het eigen talent op te sommen.
* 88% ervaart geen flow in het werk.

WAAR DOE JIJ HET VOOR?
We schrijven de middeleeuwen. In een grote stad wordt een kathedraal gebouwd. Het is een project dat eeuwen duurt. Pas generaties later zullen bewoners van de stad het voltooide bouwwerk kunnen bezichtigen. Op een bepaald moment loopt langs de bouwput een nieuwsgierige, onbekende wandelaar. Aan de eerste man die hij tegenkomt, met een hoop stenen en klei voor zich, vraagt hij: 'Wat voor werk doet u precies?' De man antwoordt: 'Dat komt simpelweg neer op het bouwen van stenen'. Even verderop herhaalt de wandelaar dezelfde vraag bij een andere man. Nu krijgt hij een ander antwoord: 'Wat ik hier doe is in feite brood voor mijn gezin bij elkaar sprokkelen.' Een derde persoon, die precies hetzelfde werk doet als de anderen twee mannen, antwoordt de wandelaar: 'Ik bouw een kathedraal'.
 


             

Het volgende teleseminar van Namo over verzuim vindt plaats op                    

dinsdag 21 augustus om 10.00 uur. Je kunt je nu inschrijven!  

Als HR adviseur of leidinggevende staat je agenda waarschijnlijk vol. Dan heb je ook nog te maken met lastige situaties zoals ziekteverzuim. Dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken, conform de geldende wetten en regels. Maar dan loop je vast, je merkt dat het niet erg opschiet en/of dat het proces niet goed verloopt. Wat is dan handig om te doen? Tenslotte wil je niet dat jouw organisatie voor onnodige kosten komt te staan.

Namo biedt een uitgelezen kans om antwoorden te vinden in (een) dergelijke situatie(s) door middel van een teleseminar. Deze houden we op 21 augustus om 10.00 uur. In 55 minuten geven we tips over de beste aanpak van verzuim. Er is ruimte voor het stellen van vragen en je kunt leren van de vragen van de overige deelnemers en de antwoorden die zij krijgen.


Een teleseminar geeft je de mogelijkheid om vanaf je werkplek in contact komen met de verzuimdeskundige van Namo. Het bespaart je reistijd en -kosten. Twee vliegen in één klap dus! Inschrijven voor het eerste teleseminar van Namo op 21 augustus, reserveer het vast in je agenda, kan via onze website of door hier te klikken.                                                                                                                                      

 Ken je iemand voor wie Namo eZine ook interessant is? Stuur hem dan door! 

                                                                                                                                      Over Namo                                                                                                                                                                    

Wij, Ellen Selderijk en Fons Musson, zijn de drijvende krachten achter Namo. We zijn nuchter, enthousiast, gedreven en alert en geven duidelijkheid waar dat nodig is. Inspiratie en energie halen we uit het helpen van mensen en organisaties bij hun ambitie om te groeien. Wanneer mensen plezier ervaren in wat ze doen heeft dat rendement. Hieraan willen wij graag een bijdrage leveren.  

 
                                         

Over jouw abonnement                                                                                         

Je staat als volgt ingeschreven voor Namo eZine via <<Email Adres>>.  Om je naam of e-mailadres te veranderen kun je de Engelstalige link onder in deze mail gebruiken.

Afmelden doe je via de 'unsubscribe'-link onderaan deze mail.

Nog geen abonnee? klik hier om je via onze website aan te melden en je ontvangt gratis de ENERGIE METER.

Copyright © *|2012| |Namo|*, All rights reserved.
Our mailing address is: info@namo.nu