Copy
NAMO E-ZINE VOOR GRATIS INFORMATIE EN TIPS VOOR LEIDINGGEVENDEN EN MEDEWERKERS DIE DUURZAAM MEER RENDEMENT EN PLEZIER WILLEN HEBBEN VAN ELKAAR.INHOUD VAN NAMO eZine


19*  September 2014

Persoonlijke noot van Namo                                                           


Beste Lezer,

Wat hebben we een heerlijke zomer achter de rug! Vooral in het Noorden van het land was vaak het mooi en droog weer. Weliswaar was augustus minder florissant en vooral nat, maar die geweldige zomer neemt niemand ons meer af. Wij waren thuis in onze vakantie en we hebben onze tijd onder meer benut met buiten werken. Een hele goede manier om het hoofd leeg te maken, merken we telkens opnieuw. En energie bijtanken natuurlijk. Recent onderzoek wijst uit dat vooral zp'ers hun Ipads meenemen op vakantie en tussen de vrije momenten door ook aan het werk is. Of dat goed is of niet? Geen idee. Belangrijk is denk ik dat je als zp'er ook een beetje toekomt aan ontspanning. En dat je ruimte in je hoofd kunt creëren wanneer je helemaal los bent van je werk. 

De zomer liet naast zon en warmte ook een andere kant laten zien met een aantal heel heftige gebeurtenissen in de wereld om ons heen. Geweld en agressie nemen toe en dat vinden wij minder positieve ontwikkelingen. Ik hoop dat het besef ontstaat dat dit niet de weg is die wij als mensen moeten gaan. Voordat dat besef er komt, zal er veel moeten gebeuren. Wij willen positief blijven kijken naar de mooie dingen om ons heen en de kansen die er voor ons liggen. Dat geeft ons energie en daar ontstaat ruimte voor ontwikkeling.

Die energie en ruimte ontstaan nu heel concreet met de ontwikkeling van onze groepsruimte. Daardoor ontstaan voor ons nieuwe kansen. Zo direct na de zomer laten we jullie in deze eZine met een heel persoonlijk verhaal zien welke stappen we genomen hebben bij de realisatie van de groepsruimte en wat daarvan het resultaat is. Veel leesplezier en inspiratie gewenst!


                                                                                                                                        

Begin met het einde voor ogen!

We schrijven het najaar van 2014. Inmiddels wonen en werken we bijna acht jaar in Friesland. Ik kan zeggen dat de tijd is omgevlogen. Iedereen die in het begin in en om ons huis is geweest, met onze bouwkeet en de vervallen boerderij, kan nu zien dat er veel is veranderd. We hebben de afgelopen jaren heel hard gewerkt om een mooie plek te creëren. Een plek die bij ons past.  

Vaak horen wij van anderen dat ze zien dat we zo gestaag doorgaan. Dat we datgene doen waarvan we zeggen dat we het gaan doen. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid. Daar staan we eigenlijk niet bij stil. Het heeft vast te maken met Stephen Covey in zijn zeven gewoonten benoemt: welke eindbestemming heb je voor ogen, waar wil je naar toe? Wij hadden vanaf het begin een bestemming voor ogen: een fijne woonplek met een functionele werkplek in een inspirerende omgeving. De weg er naar toe was niet volledig uitgestippeld. Natuurlijk hebben we te maken gehad met tegenslagen. En meer dan eens moesten we geduld opbrengen om te bereiken wat we voor ogen hadden. We hielden vol in het geloof dat als je iets echt wilt en je daar voor gaat, je veel kunt realiseren.

Acht jaar geleden gingen we dus van start. In het begin van dat proces waren we best naïef. We lieten ons meenemen door de fantasie van de architect en we hadden wilde plannen. Gelukkig bracht de realiteit ons weer terug op aarde. In de Disneystrategie laat je eerst je dromen en je fantasie werken om vervolgens de realist er bij te roepen. De realist stelt je scherpe en kritische vragen over je dromen, die je daarna meestal bijstelt. Zo werkte het voor ons ook. Over onze wilde plannen zei de realist: zorg eerst maar dat jullie boerderij een gedeelte krijgt, waar je in kunt wonen. Daarna kun je de volgende stap zetten. 

En zo deden we het. Door de realist te volgen werden onze plannen ook nog eens scherper.  De Disneystrategie bevat overigens ook een criticus. Die kwamen wij natuurlijk ook tegen. Deze zei: Ga als Amsterdammers eerst maar eens ontdekken hoe het is om hier te zijn. Jullie hebben nog nooit op het platteland gewoond. Wat wil je dan op een stuk grond van 2,6 hectare met alleen een schep en een hark? Achteraf gezien hebben we hier wel eens om gelachen.

Om te bereiken wat we nu hebben, moesten we heel veel geduld opbrengen. Focussen hielp ons. De blik gericht op onze wens: een plek waar mensen zowel individueel als met een groep aan het werk kunnen. Gedurende een proces kunnen je plannen veranderen. Dat is ook bij ons gebeurd. Hadden we bij aanvang nog een hooischuur voor het huis in gedachten, nu zijn we uitgekomen bij een mooi authentieke schuur aan de achterkant van de boerderij. Soms moet je iets loslaten wat je in eerste instantie had bedacht, om zo te komen tot een betere oplossing. Terugkijkend hebben we ontzettend veel geleerd. En het resultaat? Een woon- werklocatie waar we van droomden. Wat zijn we daar trots op! 


Onze nieuwe ruimte: veelzijdige functie
en pakkende naam!

Zoals gezegd, de nieuwste loot aan ons bedrijf is klaar! Hij krijgt van ons de passende naam Natuurlijk Zicht. Gemaakt van materialen die passen in de omgeving waar hij staat, met grote ramen die uitzicht geven op de natuur rondom, doet die het meeste recht aan deze prachtige plek.

Natuurlijk Zicht is een veelzijdige ruimte, geschikt voor maximaal 15 personen.
Hij is ook te huur! Wie dat wil, krijgt het gebruik van de buitenruimte erbij!
Onze nieuwe ruimte leent zich uitstekend voor onder meer de volgende activiteiten: 
 • vergaderen
 • heisessies houden
 • brainstormen
 • trainen
 • evalueren
 • teambuilden
 • workshops houden
 • lezingen houden
Aan de website van Natuurlijk Zicht wordt volop gewerkt. Nu al aanvullende informatie over de locatie? Bel dan gerust. Ben je nieuwsgierig en wil je met eigen ogen zien hoe Natuurlijk Zicht eruit ziet? Dan ben je uiteraard van harte welkom.   


        
 
                                                                                                                                        

Commercieel ondernemer? Leidinggevende?
Wil je meer uit jouw team en medewerkers halen?

Dan is deze inspiratieworkout een eerste stap!

Tijden veranderen. Omdat onze klanten iets anders van ons vragen, vraagt dat anders werken van ons. Meebewegen. Ook van medewerkers vraagt dat iets anders. Daar gaan veranderingen mee gepaard en veranderen gaat meestal niet vanzelf. Door elkaar te inspireren maak je medewerkers enthousiast en doordring je hen van het nut om mee te veranderen. Hoe?
De Teamontwikkelaars bieden de mogelijkheid om als ondernemers en/of leidinggevende met elkaar te sparren over de uitdagingen van de huidige tijd. Welke veranderingen hebben impact op de mensen in mijn bedrijf? Wat zijn de succesfactoren voor een succesvol team? Hoe zetten we dat om in winst en meer werkplezier? Dat zijn vragen waar we mee aan de slag gaan.
 
De setting

 • maximaal zes ondernemers/leidinggevenden
 • een open mindset waarin alles kan en alles mag, vanuit het principe om te leren (en te) delen
 • inspiratie van en door de deelnemers en door het team van de Teamontwikkelaars
 • ongedwongen ambiance 

De Teamontwikkelaars geloven dat samen beter werkt. De sleutel naar (nog) meer succes is: elkaar stimuleren en op ideeën brengen. Eigen kennis delen met anderen. Want kennis is macht en kennis delen is kracht
Prikkelend, confronterend, motiverend. Allemaal om te komen tot hoe kan het ook, hoe kan het beter-attitude.
 
Unieke Inspiratie Workout met de Teamontwikkelaars

De volgende bijeenkomst is op donderdag 2 oktober van 14.30 tot 17.30 uur in de locatie Natuurlijk Veranderen (8e Wijk 8 in Oudehorne).
Aanmelden kan hier:

 • Je kunt direct contact opnemen met  Ellen Selderijk,  mobiel: +31 (0)6 15048909) of via e-mail: info@deteamontwikkelaars.nl
 • Via de direct-aanmeldknop het inschrijfformulier invullen.
 • Geef bij je inschrijving aan dat je de inspiratie-workout wilt volgen (bij opmerkingen). Vermeld daar ook voor welke datum je wilt inschrijven.

Wat levert het je op?
Nieuwe inzichten waarmee je in de praktijk slagvaardiger kunt worden. Daarnaast deel je ervaringen met andere ondernemers (iets waar veel mensen niet zo snel aan toekomen). Het wordt een interessante en inspirerende middag! We streven ernaar dat jij na afloop zegt: 'Dit vond ik heel waardevol, dat moeten we vaker doen!'

Deze inspiratie-workout is gratis en vrijblijvend. 

 

                                                                                                                                        

Wij zijn nieuwsgierig hoe onze eZine wordt ontvangen. Wil je na het lezen reageren dan stellen we dat op prijs! Spreken onze onderwerpen je aan en/of heb je een onderwerp waarover je graag iets wilt lezen? Wij bekijken graag of we daar iets mee kunnen doen. Ken je iemand voor wie Namo eZine ook interessant is? Stuur hem dan door! 

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of mail ons.

                                                                                                                                       
Over Namo                                                                                          

 • Wij, Ellen Selderijk en Fons Musson, zijn de drijvende krachten achter Namo.
 • Het helpen van mensen en organisaties bij hun ambitie om te groeien, is onze inspiratie en geeft ons energie.
 • Hieraan willen wij graag een bijdrage leveren.
 • Wil je met ons in gesprek? Je kunt altijd contact opnemen.
 • We organiseren ook lezingen.
 • Meer weten over ons? Klik hier.
De Teamontwikkelaars
 

De Teamontwikkelaars leren medewerkers coproduceren. Dat betekent meedenken met de organisatie voor de beste resultaten voor klant en organisatie.

Samen werkt beter!

Nieuwsgierig? Lees verder op onze website  De Teamontwikkelaars
 


Klik op foto voor filmpje over begin met einde voor ogen!In iedere eZine een aantal tips
om samen te leren excelleren

Heb jij ook een droom? Zeven
tips van Namo:

 • Ga er eens voor zitten: begin met het visualiseren van wat je wilt bereiken.
 • Maak hierbij je eigen persoonlijke missie en/of formuleer een levensmotto.
 • Schrijf op wat je doelen zijn en wat je planning.
 • Ga op weg, stap voor stap. Houd je einddoel voor ogen. 
 • Omschrijf wat het je oplevert.
 • Wees volhardend en geduldig.
 • Hou er plezier in. Gewoon doen!
                      Succes met
                 het realiseren van
                      jouw droom!

 

De plezier thermometer
 

Ken je mensen voor wie onze informatie van pas komt? Stuur dan de Namo eZine door. Hij/zij kan zich hier inschrijven en ontvangt gratis ons maandelijkse magazine, boordevol tips en suggesties voor meer rendement en meer plezier in werk. Ook sturen we Zicht op je Balans met de gratis Plezier Thermometer


Jouw abonnement
Je staat als volgt ingeschreven voor Namo e-zine via <<Email Adres>>.

 • Om je naam of e-mailadres te veranderen kun je klikken op de Engelstalige link update onderaan in deze mail.
 • Afmelden doe je via de unsubscribe-link onderaan deze mail.
 • Nog geen abonnee? Klik hier om je aan te melden en je ontvangt gratis Zicht op je Balans met de Plezier Thermometer.
Copyright © 2014 De Teamontwikkelaars, All rights reserved.