Copy
NAMO E-ZINE VOOR GRATIS INFORMATIE EN TIPS VOOR LEIDINGGEVENDEN EN MEDEWERKERS DIE DUURZAAM MEER RENDEMENT EN PLEZIER WILLEN HEBBEN VAN ELKAAR.INHOUD VAN NAMO eZine


20*  Oktober 2014

Persoonlijke noot van Namo                                                           


Beste Lezer,

Je leest op dit moment het twintigste nummer van ons eZineIn elke editie laten we een interessant onderwerp of thema aan bod komen. Ook deze keer hopen we dat je er dingen uit kunt halen die van betekenis voor je (kunnen) zijn. Heb je zelf ideeën over een onderwerp of een thema? Iets waar je meer van wilt weten? Geef dit dan vooral aan ons door! Wij bekijken of en zo ja hoe we dat vanuit een breed perspectief kunnen belichten.

In deze 20e editie van het eZine gaan we in op wat we nodig hebben om te doen wat we graag willen doen. Heel vaak komen wij in onze praktijk mensen tegen die zich laten weerhouden om echt te gaan voor datgene wat ze graag willen. Zonde! Want daarmee onthouden ze niet alleen de wereld om zich heen hun inspiratie en hun kracht, maar ook zichzelf. Hoe dat werkt, beschrijven we in dit eZine.
Veel inspiratie gewenst!


                                                                                                                                        

 De woudreus
Een oude indiaan gaf zijn kleinzoon onderricht over het leven. 'Binnen in me is een gevecht gaande,' zei hij tegen de jongen. 'Het is een afschuwelijk gevecht tussen twee wolven. De ene wolf is slecht -hij bestaat uit woede, jaloezie, hebzucht, verwaandheid, schuld, wrok, leugens, valse trots en ego. Hij durft niets, voelt zich minderwaardig, angstig en onzeker. De andere wolf is goed -hij durft, heeft lef, ervaart vreugde, vrede, liefde, hoop en kalmte en hij is in staat tot nederigheid, vriendelijkheid, vrijgevigheid, compassie en zelfverzekerdheid. Hij heeft vertrouwen in zichzelf en in de wereld om hem heen.' De oude indiaan keek zijn kleinzoon aan. 'Binnen in jou woedt dezelfde strijd,' zei hij. 'Dat geldt voor ieder mens.' De kleinzoon dacht enkele ogenblikken na en vroeg toen aan zijn grootvader: 'Welke wolf zal het gevecht winnen?' De oude man glimlachte en antwoordde: 'Degene die jij voedt.'

Het verhaal van de oude indiaan geeft erg mooi weer wat het betekent als je aandacht geeft aan de ene of aan de andere wolf .
Welke kant in jezelf laat jij overheersen? Hoe werkt dit voor jou in de praktijk? Durf je te kiezen voor wat je wilt? Of laat je je tegenhouden door de wolf die zegt dat je het beter niet kan doen, omdat je het niet kunt? Soms staan we voor keuzes of willen we iets bereiken maar zien we tegelijkertijd veel beren op de weg. Waar zijn we dan eigenlijk in onszelf bang voor? Wat weerhoudt ons ervan om bepaalde stappen te zetten? Hetzelfde geldt voor de vraag wat je wilt. Wat maakt deze vraag zo lastig? Want het voelt wel prettig om te weten wat je wilt.

'Ik weet niet wat ik echt wil, want ik vind zoveel dingen leuk.' Dat hoor ik mensen heel vaak zeggen. Maar ook: 'ik kan niet kiezen.' Moeite om te kiezen wat we echt willen, waar komt dit vandaan? Mogelijk is het een combinatie van een aantal factoren. Enerzijds kunnen faalangst en schaamte een rol spelen. Wanneer je weet wat je wilt, kan het zijn dat je je schaamt om dit kenbaar te maken. Je loopt namelijk de kans dat het mislukt en dat kan een belangrijke rol spelen. Want een persoonlijke mislukking wil je natuurlijk voorkomen.  

Wij mensen vinden het ook best prettig om voort te borduren op wat anderen bedenken. Dit is over het algemeen gemakkelijker dan het onderzoeken van onze eigen wensen. Want voor het laatste moeten we het nodige werk verrichten en het resultaat ligt meestal niet op een presenteerblaadje klaar. Alles bij elkaar opgeteld is het veiliger om niet uit te spreken wat je zelf graag wilt. Denk je.

Stel jezelf nu eens de vraag: Wat wil ik? En kijk wat er daarna gebeurt. Schiet je in de 'ik moet' stand? Of raak je wellicht in verwarring over wat je van jezelf mag of waarvan je denkt dat het realistisch is? Draai het eens om en bedenkt dit: de wat-wil-ik-vraag kan me kwetsbaar maken maar hij genereert ook energie! Als je deze vraag aan jezelf stelt, bedenk dan dat het gaat om wat je ten diepste wilt.         
 
                                                                                                                                        

Commercieel ondernemer? Leidinggevende?
Wil je meer uit jouw team en medewerkers halen?

Dan is deze inspiratieworkout een eerste stap!

Tijden veranderen. Omdat onze klanten iets anders van ons vragen, vraagt dat anders werken van ons. Meebewegen. Ook medewerkers weten dit. Anders werken impliceert veranderen en veranderen gaat meestal niet vanzelf. Door elkaar te inspireren maak je medewerkers enthousiast en doordring je hen van het nut om mee te veranderen. Hoe? De Teamontwikkelaars bieden de mogelijkheid om als ondernemers en/of leidinggevende met elkaar te sparren over de uitdagingen van de huidige tijd. Welke veranderingen hebben impact op de mensen in mijn bedrijf? Wat zijn de succesfactoren voor een succesvol team? Hoe zetten we dat om in winst en meer werkplezier? Dat zijn vragen waar we mee aan de slag gaan.
 
De setting

 • maximaal zes ondernemers/leidinggevenden
 • een open mindset, waarin alles kan en alles mag, vanuit het idee om te leren (en te) delen
 • inspiratie van en door de deelnemers en door het team van de Teamontwikkelaars
 • een ongedwongen ambiance 

De Teamontwikkelaars geloven dat samen beter werkt. De sleutel naar (nog) meer succes is: elkaar stimuleren en elkaar op ideeën brengen. Eigen kennis delen met anderen. Want kennis is macht en kennis delen is kracht. Prikkelend, confronterend, motiverend. Allemaal om te komen tot een hoe kan het ook, hoe kan het beter-attitude.
 
Unieke Inspiratie Workout met de Teamontwikkelaars

De volgende bijeenkomst is op donderdag 6 november van 14.30 tot 17.30 uur op de locatie Natuurlijk Zicht (8e Wijk 8 in Oudehorne).
Aanmelden kan hier:

 • Je kunt direct contact opnemen met  Ellen Selderijk. Mobiel (+31 (0)6 15048909) of via e-mail (info@deteamontwikkelaars.nl)
 • Je kunt ook het inschrijfformulier invullen via de direct-aanmeldknop
 • Geef bij je inschrijving aan dat je de inspiratie-workout wilt volgen (bij opmerkingen). Vermeld daar ook voor welke datum je wilt inschrijven.

Wat levert het je op?
Nieuwe inzichten waarmee je in de praktijk slagvaardiger kunt worden. Daarnaast deel je ervaringen met andere ondernemers (iets waar veel mensen niet zo snel aan toekomen). Het wordt een interessante en inspirerende middag! We streven ernaar dat jij na afloop zegt: 'Dit vond ik heel waardevol, dat moeten we vaker doen!'

Deze inspiratieworkout is gratis en vrijblijvend. 
 

                                                                                                                                        

Wij zijn nieuwsgierig hoe onze eZine wordt ontvangen. Wil je na het lezen reageren dan stellen we dat op prijs! Spreken onze onderwerpen je aan en/of heb je een onderwerp waarover je graag iets wilt lezen? Wij bekijken graag of we daar iets mee kunnen doen. Ken je iemand voor wie Namo eZine ook interessant is? Stuur hem dan door! 

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of mail ons.

                                                                                                                                       
Over Namo                                                                                          

 • Wij, Ellen Selderijk en Fons Musson, zijn de drijvende krachten achter Namo.
 • Het helpen van mensen en organisaties bij hun ambitie om te groeien, is onze inspiratie en geeft ons energie.
 • Hieraan willen wij graag een bijdrage leveren.
 • Wil je met ons in gesprek? Je kunt altijd contact opnemen.
 • We organiseren ook lezingen.
 • Meer weten over ons? Klik hier.
De Teamontwikkelaars
 

De Teamontwikkelaars leren medewerkers coproduceren. Dat betekent meedenken met de organisatie voor de beste resultaten voor klant en organisatie.

Samen werkt beter!

Nieuwsgierig? Lees verder op onze website  De Teamontwikkelaars
 

Onze locatie Natuurlijk zicht. Binnenkort lanceren we de nieuwe website. 
Kijk op onze facebook pagina   voor een paar impressies.De plezier thermometer
 

Ken je mensen voor wie onze informatie van pas komt? Stuur dan de Namo eZine door. Hij/zij kan zich hier inschrijven en ontvangt gratis ons maandelijkse magazine, boordevol tips en suggesties voor meer rendement en meer plezier in werk. Ook sturen we Zicht op je Balans met de gratis Plezier Thermometer


Jouw abonnement
Je staat als volgt ingeschreven voor Namo e-zine via << Test Email Address >>.

 • Om je naam of e-mailadres te veranderen kun je klikken op de Engelstalige link update onderaan deze mail.
 • Afmelden doe je via de unsubscribe-link onderaan deze mail.
 • Nog geen abonnee? Klik hier om je aan te melden en je ontvangt gratis Zicht op je Balans met de Plezier Thermometer.

 

Copyright © 2014 De Teamontwikkelaars, All rights reserved.