Copy
De maandelijkse e-Zine met tips en inspiratie voor iedereen die meer uit zich zelf wil halen.


Namo begeleiding & advies zorgt voor duurzame inzetbaarheid, zodat mensen met plezier werken en blijvend van toegevoegde waarde zijn. 


e-Zine
                                     

29* november 2015
 
Help! Mijn team heeft zijn focus op de klant verloren?
Ik zie door de bomen het bos niet meer!

Beste lezer,

Je denkt dat je de zaakjes in je bedrijf of organisatie op orde hebt. Er wordt hard gewerkt. En toch...in de praktijk zie je dat de klant niet altijd zo geholpen wordt zoals je zou willen. Er gaat op dat vlak nog wel eens iets mis. Waar ligt dit aan? En hoe pak je dat op?

Als medewerker kun je soms het gevoel hebben dat er zoveel gaande is dat je niet meer weet waar je moet beginnen en eindigen. Het loopt je dan als het ware over de schoenen. Deze twee thema's nemen wij in deze e-Zine onder de loep.


In deze e-Zine ook een nieuwtje, een bijzonder resultaat: Ellen heeft als co-auteur een bijdrage geleverd aan Het Complete Loopbaanboek voor het thema Psychologisch Contract. 

Voor vragen en/of om te sparren, bel ons: 06-15048909 of 06-22542686 

Met groet,
Ellen en Fons
CONTACT

Team inzicht


Help! Mijn team heeft de focus op de klant verloren!
Even een voorbeeld uit de praktijk. Recent heb ik zelf ervaren dat een bedrijf zijn focus heeft verloren op de klant. Wat gebeurde er? We kwamen iets ophalen in een vloerenwinkel. Na lang wachten kwam een medewerkster tevoorschijn. Nog voordat we iets hadden gezegd of gevraagd zei ze (echt letterlijk):  'Goedemorgen, maar ik denk dat ik u niet kan helpen.' 
Waar ging het mis + drie tips wat in zo'n geval te ondernemen voor je medewerker.

lees verder>>

Persoonlijk inzicht
 

Verlies jij wel eens grip op de situatie?
Door de bomen het bos niet meer zien: dat overkomt ons allemaal wel eens. Ook in organisaties gebeurt het dat er zoveel verandert en de werkdruk zo oploopt, dat het overzicht weg is. Alles en iedereen draait op volle toeren, maar de aandacht voor elkaar is volledig verslapt. Toch wordt juist in zulke situaties veel van medewerkers verwacht. 
Hoe ga je hier nu mee om? In zeven stappen naar meer grip op je situatie.

lees verder >>

Direct aan de slag met je team? 
Met deze drie video's kan dat. Voor alles geldt dat je alleen tot topprestaties komt als je blijft investeren en trainen met je team. Direct kijken dus! 

Vraag hier de video's aan!

lees verder >>
Bestel nu!

Het Complete Loopbaanboek: met een bijdrage van Ellen Selderijk over het psychologisch contract. Vanaf 13 november verkrijgbaar.


Begin 2015 werd Ellen gevraagd een artikel te schrijven over het psychologisch contract voor Het Complete Loopbaanboek. Dit is een boek voor loopbaanprofessionals. Omdat Ellen zich gespecialiseerd heeft in het psychologisch contract en omdat zij haar kennis en ervaring op dat vlak graag wil delen, zei ze meteen ja. 

Het psychologisch contract speelt een belangrijke rol in organisaties, want het is in alle situaties waarin we verwachtingen hebben van elkaar van toepassing. Toch is er vaak te weinig besef van het bestaan ervan, laat staan dat mensen weten hoe het werkt. De aandacht gaat voornamelijk uit naar het arbeidscontract, waarin afspraken staan over onder meer salaris en arbeidsvoorwaarden. Minstens zo belangrijk is het psychologisch contract. Op het moment dat je afspraken met elkaar maakt, spreek je bewust en/of onbewust verwachtingen naar elkaar uit. Deze afspraken gaan over houding, gedrag, waarden, normen, omgaan met elkaar etc. Eigenlijk zijn het vaak onuitgesproken verwachtingen naar elkaar toe, waar naar verloop van tijd onduidelijkheden over kunnen ontstaan. Helderheid hierover is echter van cruciaal belang voor het goed functioneren van organisaties en teams. Ook daarom vindt Ellen dit een belangrijk onderwerp om te belichten. 
 
Meer weten? Lees dan het complete artikel in Het Complete Loopbaanboek. Je kunt het hieronder bestellen. Ellen Selderijk staat voor je klaar om te verduidelijken hoe je het psychologisch contract kunt inzetten in gesprekken met medewerkers. Bel haar op 06-15048909.

bestellen! 
 follow on Twitter | friend on Facebook |

forward to a friend 
Wij, Ellen Selderijk en Fons Musson, helpen mensen, teams en organisaties bij hun ambities om te groeien. 

Wil je met ons in gesprek? Je kunt altijd contact opnemen. Meer weten over ons? Klik hier.


Je ontvangt deze nieuwsbrief als relatie of belangstellende.
Of als je deelnemer bent geweest in een van onze programma's.


Copyright © 2015 |Namo begeleiding&advies, All rights reserved.

Our mailing address is:
De Teamontwikkelaars
8e wijk 8
Oudehorne, Friesland 8413 NM
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek

   


Namo begeleiding & advies
8e wijk 8, 8413 NM  Oudehorne
Telefoon 06-15048909
info@namo.nu

De Teamontwikkelaars
8e wijk 8 8413 NM  Oudehorne
Telefoon 06-15048909
info@deteamontwikkelaars.nl

Locatie Natuurlijk Zicht
8e wijk 8
8413 NM Oudehorne
Telefoon 06 -22 54 2686
info@natuurlijkzicht.nl 
update subscription preferencesforward to a friend 
If you'd like to stop getting these emails, you can unsubscribe from this list.