Copy
NAMO E-ZINE VOOR GRATIS INFORMATIE EN TIPS VOOR LEIDINGGEVENDEN EN MEDEWERKERS DIE DUURZAAM MEER RENDEMENT EN PLEZIER WILLEN HEBBEN VAN ELKAAR.INHOUD VAN NAMO e-zine

12 *  September 2013

 

Persoonlijke noot van Namo                                                           


Beste Lezer,

Voor je ligt het nieuwste eZine, van september. Vanwege de vakantieperiode hebben we de maand augustus overgeslagen. Onze vakantie heeft een volle energietank opgeleverd, wij kunnen weer volop aan de slag. Wij hopen dat dit voor jou ook zo is. 
Na de vorige eZine met de videoboodschap, ontvingen we veel positieve reacties. Erg leuk om te horen natuurlijk. In de toekomst zullen we hier meer mee gaan doen.

In deze eZine gaan we verder met het thema 'Een andere invulling van werk in de toekomst'. We beginnen met het ontstaan van nieuwe arbeidsrelaties.


                                                                                                                                        

Nieuwe arbeidsrelaties en een leven lang gepassioneerd werken:
dat is e
en van de trends in de toekomst van arbeid.

Tegenwoordig gaan veel gesprekken tussen mensen over het werk dat iemand doet. Werk is niet alleen meer om brood mee te verdienen. Het voegt ook iets toe aan onze identiteit. Op zich niets nieuws. Toch zie je dat er in deze tijd meer invulling aan gegeven wordt.

Een van de aspecten van nieuwe arbeidsrelaties welke zich verder doorzetten, is werken op afstand. Een groeiend aantal organisaties bespaart kosten op de huisvesting door een of meer kantoorvestigingen te sluiten. Ook wordt gebruik gemaakt van flexibele kantoren. Dit betekent dat werknemers geen vaste werkplek meer hebben. Daarmee wordt thuis werken steeds vanzelfsprekender. Hoewel dit nog niet van toepassing is op alle sectoren, gaan de ontwikkelingen snel. Een recent bijzonder voorbeeld in de zorg is een chirurg in Amerika die een operatie in Nederland uitvoerde, door middel van een robot! 

Een andere belangrijke arbeidstrend is dat de verhoudingen op de werkvloer veranderen. Door flexwerkers, sociale innovatie en lifehacking gaat alles sneller en krijgt informatie een andere betekenis. Lifehacking is een nieuwe kreet. Pionier Martijn Aslander definieert lifehacking als een mix tussen timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling. Lifehacking vertegenwoordigt een manier waarop mensen informatie opsporen, organiseren, filteren, delen en het overzicht houden. Het voorkomt dat we gaan lijden aan informatiestress. Lifehacking gaat over meer doen in minder tijd en met minder stress, zodat we slim kunnen bewegen in de informatie en netwerksamenleving. Aslander heeft samen met enkele andere pioniers in Nederland de website Lifehacking opgezet. Op deze website staan diverse tips om het (werkende) leven direct veel gemakkelijker te maken. Als je interesse hebt, kijk dan op de site.

Genoemde ontwikkelingen zorgen er mede voor dat de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers gelijkwaardiger worden. Beide hebben iets te winnen en te bieden. Daardoor zullen organisaties opener en platter zijn. Dit betekent dat de rol van de manager verandert. Als manager zul je controlerende taken meer uit handen geven. De aandacht zal meer gaan naar het motiveren en inspireren van mensen. In de toekomst worden werknemers meer beoordeeld op het resultaat van hun werk en minder of niet op de gewerkte uren. Ook de manier waarop een manager medewerkers aanstuurt, verandert: meer loslaten en de verantwoordelijkheid bij de werknemer neerleggen en daar de werknemer op aanspreken.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jou als werknemer? Ben jij je bewust van wat je te bieden hebt en kun je dit helder maken? 
Er wordt van werknemers meer verwacht in de toekomst. Je zult in je werk meer zelf de regie en initiatief moeten nemen. De eigen verantwoordelijkheid om je zelf te blijven ontwikkelen, wordt groter.  Als je hier onzeker van wordt, kan het zijn dat je geen keuzes durft te maken en neem je waarschijnlijk een meer afwachtende houding aan. Het kan ook zijn dat je het als een uitdaging ziet. Je neemt het initiatief en behoud de regie over wat je doet en wilt. Wanneer je helder kunt maken wat jij te bieden hebt, ook al ben je al 20 jaar in dienst bij een bedrijf, dan blijf je zelf alert en aantrekkelijk voor je werkgever. Vind je dat lastig, bijvoorbeeld omdat je niet gewend bent om met jezelf aan de slag te gaan, zoek dan iemand die jou daarbij kan helpen. Je zou een gesprek met je leidinggevende kunnen aangaan. 

Voor iedereen geldt dat er een ander tijdperk aankomt. De crisis speelt daarbij een grote rol, evenals de verdere ontwikkeling van digitalisering. Levenslang werken en leren worden vanzelfsprekend, of je nu jong of ouder bent. Op je vijftigste alles al gezien hebben en niets meer hoeven te leren? Die gedachte wordt op termijn niet meer geaccepteerd.
Wat betekent deze trend voor jezelf?
Hoe ga jij om met deze veranderingen?
Zie je het als een uitdaging of maakt het jou onzeker?
Weet jij waar je staat in je werk en waar je het voor doet? En hoe blijf je leren en blijf je zelf ontwikkelen?


Als het gaat om passie en werk is onderstaand filmpje van Steve Jobs interessant (klik op onderstaande foto voor het filmpje).


                                                                                                                                        

Wij zijn nieuwsgierig hoe onze eZine wordt ontvangen. Wil je na het lezen van de eZine reageren dan stellen we dat op prijs! Spreken onze onderwerpen je aan en/of heb je een onderwerp waarover je graag iets wilt lezen? Wij bekijken graag of we daar iets mee kunnen doen.

Ken je iemand voor wie Namo eZine ook interessant is? Stuur hem dan door! 

                                                                                                                                                                                                                                                                 

 


SUMMER COURSE IN EEN INSPIRERENDE EN NATUURLIJKE OMGEVING


De Summer Course 'toekomst in je werk'.

Wil je op een bijzondere manier inzichten krijgen en inspiratie opdoen om na te denken over je eigen toekomst? Wil je voor jezelf een persoonlijke toekomstvisie ontwikkelen, waardoor je beter kunt inspelen op wat op je afkomt? Wil je hier met anderen over sparren? Leren van elkaars inzichten en ervaringen? Een boeiende dag meemaken waarop je aan de slag gaat met je toekomst?

Klik dan op deze link om verder te lezen wat de Summer Course inhoudt.

Heb je vragen of wil je meer weten? Schroom niet en bel ons.

                                                                                                                                      


 Ken je iemand voor wie Namo eZine ook interessant is? Stuur hem dan door! 

                                                                                                                                                                                                                                                                    


Over Namo                                                                                          

  • Wij, Ellen Selderijk en Fons Musson, zijn de drijvende krachten achter Namo.
  • Het helpen van mensen en organisaties bij hun ambitie om te groeien, is onze inspiratie en geeft ons energie.
  • Hieraan willen wij graag een bijdrage leveren.
  • Wil je met ons in gesprek? Je kunt altijd contact opnemen.
  • We organiseren ook lezingen.
  • Meer weten over ons? Klik hier.


De TEAMONTWIKKELAARS

Omdat werken aan vitaliteit belangrijk is heeft Namo de Teamontwikkelaars opgericht. 
Een co-creatie van professionals met een passie voor mensen en organisaties.


De Teamontwikkelaars helpen teams om zich te ontwikkelen tot vitale teams die samenwerken en optimaal presteren.

Door inzet van de Teamontwikkelaars ontwikkelen teamleden bewustwording en groeien teamleden naar elkaar toe. Teams worden geïnspireerd en ervaren hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten.

Vitale teams presteren beter en zorgen voor een goede werksfeer waar iedereen zich thuis voelt en gewaardeerd wordt.

Nieuwsgierig geworden kijk op de website van  De Teamontwikkelaars
 

Klik op het beeld foto voor
meer informatie.

Na succes herhalen we de

WORKSHOP INBEELD
14 september 2013

Over de betekenis van kunst in coachen is al veel gezegd en geschreven,
maar op deze dag kun je het zelf ervaren.
Het beeldhouwproces nodigt je uit om vanuit een creatieve invalshoek naar jezelf te kijken.
Het maakt zichtbaar wat verborgen was.
We gaan op de schitterende locatie van Namo aan de slag.
Ieder met zijn/haar stukje steen.  

Klik op de bovenstaand beeldfoto
voor meer informatie in pdf

_________
Weet je al wat je wilt en waar je staat in je werk? Nee?  
Dan biedt het programma 
Meer Energie in Werk jou uitkomst.

Meer Energie in werk!

Als je weet wat jou motiveert in je werk, wordt je werk leuker en kun je jouw talenten meer en beter inzetten op de plek die bij je past.
 
Mensen die zich ervan bewust zijn waarom ze voor een organisatie werken zijn meer gemotiveerd om (betere) prestaties te leveren.

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie. 

Je kunt bij ons werken in een kleine groep met maximaal vijf deelnemers. Met persoonlijke aandacht voor jouw specifieke vragen krijg je inspiratie om een volgende stap te zetten.

Inschrijven via de mail of direct door hier te klikken

Voor data in 2013 ga naar onze site 


Heb je vragen?
Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen Selderijk: (m) 06 - 15048909.
 

 

De plezier thermometer
 

Als je iemand kent waarvan je denkt dat hij/zij onze informatie goed kan gebruiken, stuur dan de Namo e-zine door. Hij/zij kan zich hier inschrijven en ontvangt dan Zicht op je Balans met de gratis Plezier Thermometer en de gratis maandelijkse Namo e-zine met veel tips en suggesties voor meer rendement en meer plezier in je werk.


Jouw abonnement
Je staat als volgt ingeschreven voor Namo e-zine via <<Email Adres>>.

  • Om je naam of e-mailadres te veranderen kun je de Engelstalige link onder 
  • Afmelden doe je via de unsubscribe-link onderaan deze mail.
  • Nog geen abonnee? Klik hier om je aan te melden en je ontvangt gratis Zicht op je Balans met de Plezier Thermometer.
Copyright © 2013 De Teamontwikkelaars, All rights reserved.