Copy

Open deze e-mail in je browser, indien je problemen ondervindt bij het lezen van deze mail

Nieuwsbrief "ODOO SPECIAL"

ODOO bij fks 


Sinds een 6-tal jaar gebruikt fks voor het verwerken van al zijn bedrijfsgegevens het wijd verspreide Opensource ERP-systeem van OpenERP nv. Ook voor klanten werden toepassingen met OpenERP uitgewerkt. Sinds een paar maanden is fks partner van OpenERP.
Opensource - dit betekent geen licentiekost - betekent een extra troef voor kmo's.
Bij de upgrade van de versie 7 naar versie 8 wijzigde de naam van OpenERP naar ODOO.
Intussen bouwde fks reeds een aantal toepassingen met ODOO voor een aantal klanten:
Ook werd een toepassing ontwikkeld voor de dagdagelijkse taken van syndici, gebruik makend van ODOO.

fks implementeert ODOO bij De Ploeg vzw


VZW De Ploeg is inmiddels reeds een aantal jaren gebruiker van het Mobiles@Work platform van fks - een platform dat ploegen en medewerkers ondersteunt bij de tijdsregistratie van taken en verplaatsingen die her en der op het terrein dienen uitgevoerd te worden.
De Ploeg is een gerenommeerd Limburgs bedrijf uit Sint-Truiden, dat actief is in de sociale dienstensector; zij leveren diensten naar ecologisch groenonderhoud, de fruitteelt, klusjes en reiniging, maar ook in de productie en onderhoud van palletten en de logistieke ondersteuning in de Zorgsector.
Zij werken zowel voor lokale overheden, private bedrijven als huisgezinnen.
Recentelijk besliste Steven Vandebroek – directeur van VZW De Ploeg – dat het tijd was om een volgende belangrijke stap te zetten naar administratieve vereenvoudiging en de verdere automatisatie van de administratie met veel oog voor een goede nacalculatie van de verschillende uitgevoerde projecten.
Tijdens een analysefase bracht fks de verschillende bedrijfsprocessen en de bedrijfsorganisatie in kaart en werd een voorstel gedaan, naar de implementatie van ODOO. Er werd geopteerd voor de volgende standaard ODOO-modules: boekhouding, analytische boekhouding, verkoop, aankoop, projectbeheer, personeelsbeheer, tijdsregistratie, beheer onkostennota’s en beheer wagenpark.
Deze standaardmodules werden aangevuld met bijkomende fks-modules om workflows te automatiseren, verschillende ordertypes en facturatiecycli (eenmalig project aan vaste prijs, eenmalig project in regie, langlopend projectcontract aan vaste prijs of langlopend projectcontract in regie) te ondersteunen.
Er werd een module ontwikkeld om het ge-/verbruik van bedrijfsvoertuigen, diverse machines en onderdelen, alsook andere producten te registreren en de kosten ervan toe te wijzen aan een specifiek project.
En uiteraard werd een koppeling gerealiseerd tussen dit ODOO-systeem en ons Mobiles@Work platform. De ploegen / medewerkers op het terrein beschikken over mobiele toestellen om de voor hen geplande taken te starten, te stoppen en het verbruik van voertuigen, machines en materialen direct te registreren. Deze gegevens worden automatisch teruggekoppeld naar de nacalculatie in ODOO.
Het systeem is inmiddels in testfase bij De Ploeg met een verwachte ‘go-live’ op 6 december 2015.
Het succes van een ERP implementatie ligt vooral in het luisteren naar de klant en het vertalen van hun behoeften naar een reeks van werkbare bedrijfsprocessen, afgedekt door een reeks van standaard, aangepaste en nieuwe ERP-software modules die samen een geïntegreerd geheel vormen.

"De registratie van de werken zal enorm vereenvoudigd worden en onmiddellijk zichtbaar zijn in ODOO. Zowel de planner als medewerkers op de vloer halen hier efficiëntiewinst uit," zegt Steven Vandebroek.

Meuwes Laswerken


Dat een ERP implementatie ook vlot, efficiënt en binnen het gestelde budget en tijdspanne kan verlopen, bewees fks bij Meuwes Laswerken.
Meuwes Laswerken produceert trappen, balustrades, deuren, leuningen, liften, molens, erkers,... uit staal, RVS of aluminium voor zowel bouwkundige als industriële toepassingen; maar iedere opdracht is een project op zich, geen enkel product is hetzelfde en alles wordt op maat gemaakt volgens de wensen van hun klanten.
Herman Meuwes, zaakvoerder bij Meuwes Laswerken uit Heusden-Zolder en Karin Massa, administratief verantwoordelijk waren op zoek naar een ERP-systeem om hun administratie efficiënter te beheren, maar ook naar een doorgedreven nacalculatie van hun projecten binnen de maatwerk- en de lasersnijafdeling.
Begin 2015 werden er contacten gelegd met fks en na een gedetailleerde analyse van de problematiek en huidige bedrijfsprocessen bij Meuwes, werd een implementatievoorstel uitgewerkt en goedgekeurd. Als basis werd voor ODOO – marktleider in Opensource ERP systemen – met de modules, relatiebeheer, boekhouding, verkopen, aankopen, projectbeheer en analytische boekhouding gekozen. Verder werden er een aantal specifieke aanpassingen voor Meuwes uitgevoerd, vooral naar automatisatie van workflows en koppelingen met o.a. de lasersnijmachine-software om nacalculatiegegevens te verwerken.
Gedurende heel het traject werden er verschillende overlegmomenten en deelopleveringen van de softwaremodules voorzien om de medewerkers van Meuwes van in het begin bij het geheel te betrekken, op te leiden en het systeem goed te testen. Op 1 juli – de start van het nieuwe boekjaar – na amper 5 maanden, werd het volledige systeem in productie genomen.
Het succes van een ERP-implementatie ligt vooral in het luisteren naar de klant en het vertalen van hun behoeften naar een reeks van werkbare bedrijfsprocessen, afgedekt door een reeks van standaard, aangepaste en nieuwe ERP software modules die samen een geïntegreerd geheel vormen.
“We hebben in fks een betrouwbare en goede partner gevonden om ons te helpen bij onze ERP-problematiek. Net zoals bij ons geen enkel afgewerkt product standaard is, heeft fks heel goed beseft dat geen enkele ERP-implementatie zomaar standaard is,” zegt Herman Meuwes.

Over Meuwes


Heeft u vragen rond staal, RVS of aluminium? Dan heeft Meuwes Laswerken de oplossing. Geen uitdaging is te groot voor zaakvoerder Herman Meuwes en zijn team: trappen, balustrades, liften, molens, erkers, … Voor bouwkundige én industriële toepassingen.
Meuwes Laswerken legt zich sinds 2005 toe op alles wat te maken heeft met staal, RVS en aluminium. Het bedrijf telt achttien medewerkers en beschikt over een uitgebreid machinepark met een plooibank, knipschaar van 4 meter, zaag, halfautomatische aluminiumzaag, lasersnijmachine en volledige
lasafdeling.
http://bouw.managermagazines.be/geen-categorie/meuwes-laswerken-meer-dan-alleen-laswerken/
De hele zomer prijkte er een gigantisch labyrint op de site van CMine.
De constructie is volledig uit staal en weegt maar liefst 190 ton.
"Het is geen klassiek, maar een experimenteel doolhof," vertellen de ontwerpers.
Herman Meuwes, Genkenaar en zaakvoerder van het gelijknamige lasbedrijf uit Heusden- Zolder, bouwde het doolhof. "We hebben speciale toestellen ontworpen om de stalen platen op hun juiste plek
te verankeren", licht hij toe.
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-genk/experimenteel-doolhof-aan-c-mine-a2390609/

Software voor syndici


Met de publicatie van het nieuwe Koninklijk Besluit (KB) in verband met het minimum genormaliseerd rekeningstelsel voor Verenigingen van Mede-eigendom (VME) in het kader van de nieuwe wet op de mede-eigendom worden aan syndici een reeks verplichtingen opgelegd voor het financieel beheer.
Wettelijk dient er voor elke VME, die meer dan 20 privatieven (bewoonbare eenheden) telt, een dubbele boekhouding conform dit genormaliseerd rekeningstelsel gevoerd worden.
Reeds sinds een aantal jaar maakt fks voor de eigen boekhouding gebruik van OpenERP en zag bijgevolg in OpenERP de mogelijkheid voor een pakket op maat voor de dagelijkse taken van de syndicus, zoals daar zijn: volledig financieel beheer, opmaken van de gebouwenstructuur met daaraan gekoppeld de verschillende mede-eigenaars, beheer van meldingen (problemen) en taken, beheer van documenten (basisaktes, ...), ...
Via toegangsrechten voor verschillende soorten gebruikers worden de gebruikersmogelijkheden beperkt. Niet enkel de syndicus heeft toegang tot de toepassing, ook mede-eigenaars kunnen (beperkt) toegang krijgen.
  • Een administrator staat in voor het volledige beheer van de software zoals het aanmaken van het boekhoudkundig bedrijf volgens het minimum genormaliseerd rekeningstelsel (koninklijk besluit van 12 juli 2012); aanmaken van een nieuwe gebruiker; vastleggen van toegangsrechten; ....
  • De boekhouder kan de volledige (dubbele) boekhouding doen. Speciaal voor de syndici werd binnen Odoo een factuur ontworpen met daarin typische gegevens voor syndici, zoals de totale kosten en de verdeelsleutels.
  • Een medewerker van de syndicus is bevoegd voor het opvolgen van problemen en taken. Problemen kunnen door mede-eigenaars worden gemeld door het sturen van een mail. Deze mail wordt door de software opgepikt en verwerkt als 'probleem'.
  • Ook de mede-eigenaar kan toegang worden verleend, weliswaar binnen een beperkt gebied van de toepassing, bijvoorbeeld opvolgen van een probleemmelding, opzoeken van documenten, ...
+1
Share
Like
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2015 fks - uw ideeën in software, alle rechten voorbehouden.
fks bvba | Schampbergstraat 32 | 3511 Hasselt-Kuringen
tel +32 11 214 911 | fax +32 11 220 419 | info@fks.be