Copy

Debian 7.0 gelanceerd


Diegenen die het een beetje volgen weten het al. Voor de anderen: hoog tijd om de nieuwe Debian Wheezy te testen! En voor de leken onder ons: Wheezy is de nieuwste versie van Debian; één van de krachtigste gratis besturingssystemen die er te bespeuren zijn.
Een heleboel updates en uitbreidingen zijn mee ingepakt en met een strikje er rond de wereld ingestuurd. Het pakje openen is ondertussen een nog leukere ervaring want het installatieproces is grondig aangepakt. De belofte wordt ruim ingevuld. Maar we kunnen het niet laten om ook in niet-aardse situaties even te checken. We hebben Wheezy eens losgelaten op quasi buitenaardse hardware en gemerkt dat een upgrade toch niet helemaal vlekkeloos gebeurt. Maar we zijn er vrij zeker van dat je deze hardware nu niet direct in de living hebt staan - dus dat zit wel snor.

En al ooit geprobeerd om 32 én 64 bits programma's te draaien zonder dat die de soep in draaien omwille van verschillende afhankelijkheden? Wheezy kan het nu. Fully automatiek én goed. 

Het geeft ook een gerust gemoed te weten dat ook NASA is overgegaan naar Debian voor de toestellen die op het ISS worden gebruikt - kwestie om die buitenaardsen ook buitenaards te houden denken we...

Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Nu jij nog.

Lees meer Wheezy...


Overheidsopdrachten - volg ze op!

Elk bedrijf dat voor overheden werkt kent het wel: je inbox wordt volgespamd met notificatiemails van opdrachten die wel eens interessant kunnen zijn. 
We hebben er - louter voor onze eigen nachtrust - iets op gevonden. We hebben een webprogrammaatje ontwikkeld dat al die mails netjes in een tabelletje zet dat je met gemak kan opvolgen... Elke regel van de tabel stelt een overheidsopdracht voor. We hebben er wat extra informatie aan gekoppeld zodat je op elk moment weet wat de status is van een bepaalde opportuniteit. En als er nog taken zijn te doen is het heel eenvoudig enkele subregels toe te voegen die je dan weer kan toewijzen aan een van je collega's. De software heeft ons al ettelijke vervelende uren gespaard en is ondertussen onmisbaar geworden in onze wekelijkse opvolgingsvergaderingen.
We willen jullie dit pareltje - breeddenkend als we zijn - natuurlijk niet ontzeggen. Contacteer ons - al is het maar voor je eigen nachtrust.

Asterisk - VoIP zoals het hoort...


Ben je die grote lompe telefoonschakelbak naast de electriciteitskast van je bedrijf grondig beu? Erger je je ook mateloos als je weeral 2 maanden moet wachten om een nieuw intern telefoonnummer te kunnen gebruiken? En krijg je ook telkens bijna een hartaanval als je de telefoonrekening ziet?
Dan moet je snel eens kijken naar Asterisk. Dé referentie in de digitale communicatie. Asterisk tovert elke computer om in een professionele communicatieserver. IP PBX, VoIP, SIP,... alle gangbare protocols en mogelijkheden. En wist je dat je je smartphone gewoon kan koppelen met Asterisk? Zo hoef je maar 1 apparaat meer mee rond te zeulen... Asterisk wordt gebruikt bij kleine organisaties zowel als bij grote multinationals. Je zou je verbazen als je wist waar Asterisk zoal gebruikt wordt. En natuurlijk ook bij fks. Dat mag je dan weer niet verbazen...

Contacteer ons als je meer wenst te weten... We bellen je zo spoedig mogelijk - met Asterisk.

Mobiles at Work!

En nog maar een Android App gelanceerd: Mobiles at Work is de professionele tijdsregistratie en geotracking voor mobiele werknemers en ploegen met de mogelijkheid voor het aanmaken van multimediarapporten.

Alle data is gecentraliseerd in een webportaal dat toegankelijk is voor de verantwoordelijken in uw bedrijf/organisatie. En natuurlijk op maat aanpasbaar naar uw bedrijfsnoden.
Probeer maar eens uit.

Lees meer over Mobiles At Work...
D
irect naar Google Play
+1
Share
Like
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2013 fks - uw ideeën in software, alle rechten voorbehouden.
fks bvba | schampbergstraat 32 | 3511 hasselt-kuringen
tel +32 11 214 911 | fax +32 11 220 419 | info@fks.be