Copy

Digisign: digitale schermen aansturen


Digitale schermen heb je in alle maten en gewichten. Groot, klein, plat, dik, schreeuwerig, flat design, plooibaar, noem maar op... En je ziet er alsmaar bijkomen. Maar wat heb je aan een mooi scherm als je niet de inhoud erop kan beheren? Niets, nada.
Daarom hebben we Digisign ontwikkeld: een beheersysteem voor het aansturen van 1 tot honderden schermen. Waarop je eigenlijk alles kan laten zien wat je maar wilt: video, presentaties, vergaderzaalbezetting, welkomstboodschappen, webpagina's, youtube film, enzovoorts. Je kan bepalen wanneer en op welk scherm iets wordt getoond. Kwestie om de nachtraven onder ons iets anders te vertellen dan de normale consument.

Je kan de software benaderen via een gewone browser zodat je van eender waar aan de slag kan. Voorlopig sturen we enkel de klassieke digitale schermen aan maar binnenkort lanceren we ook een player voor een keur aan tablets. 

Bel ons als we je blij kunnen maken met een geweldige demo. Dan verklappen we je ook de prijs.

Eyes-free Smartphone gebruik, a dream or real?


Je zult het waarschijnlijk met ons eens zijn: een smartphone of tablet is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Maar wat als je blind of slechtziend bent? Hoe kan je dan überhaupt een touch interface bedienen?
 
Via Apple's VoiceOver.
Sinds de introductie van de iPhone 3gs introduceerde Apple het eigen schermuitleesprogramma VoiceOver ook voor mobiele apparaten (iOs). Een schermuitleesprogramma, ook wel screen reader genoemd, vertaalt de pictogrammen en tekst op een scherm naar braille en spraak. VoiceOver maakt het mogelijk je I-device met je ogen dicht te bedienen. De in 2011 uitgebrachte persoonlijke assistent Siri vervolledigt de gehele gebruikservaring. De Iphone spreekt meer dan 21 talen, out of the box. Voor slechtzienden is er ook vergrotingssoftware (Zooms) aanwezig.

Google's Talkback en Brailleback.
Vanaf android 1.6 is ook Google begonnen om hun besturingssysteem toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Echter is de functionaliteit qua accessibility nog niet op het zelfde niveau als dat van iOs. Google is wel aan een inhaalbeweging bezig, we kunnen echt niet voorspellen wat de toekomst brengt.
 
Smartphone geen gadget, maar een onmisbaar hulpmiddel.
Dankzij de gigantische mogelijkheden van de nieuwste mobiele toestelllen kunnen mensen met een beperking zelfstandiger zijn. Er zijn apps die boeken voorlezen, objecten herkennen,  kleuren- en licht detecteren, helpen bij navigatie en routeplanning en nog veel meer.
In een volgend artikel gaan we hier dieper op in. Stay tuned.
 
Zelf uitproberen?
Als je VoiceOver zelf eens wilt uitproberen, kun je dit op je iPhone activeren via: Instellingen -> Algemeen -> toegankelijkheid -> VoiceOver.
 
Handleiding: http://support.apple.com/kb/HT3598?viewlocale=en_US&locale=en_US
Meer informatie over Apple en Accessiblity: http://www.apple.com/accessibility/
Talkback op je iPhone aanzetten doe je via instellingen -> Toegankelijkheid -> Talckback.
Activeer ook alle opties onder Talkback.
Meer informatie bij Google: https://code.google.com/p/eyes-free/

Auteur: Peter Durieux, hij is onze nieuwste medewerker.

Overheidsopdrachten - volg ze op!

Elk bedrijf dat voor overheden werkt kent het wel: je inbox wordt volgespamd met notificatiemails van opdrachten die wel eens interessant kunnen zijn. 
We hebben er - louter voor onze eigen nachtrust - iets op gevonden. We hebben een webprogrammaatje ontwikkeld dat al die mails netjes in een tabelletje zet dat je met gemak kan opvolgen... Elke regel van de tabel stelt een overheidsopdracht voor. We hebben er wat extra informatie aan gekoppeld zodat je op elk moment weet wat de status is van een bepaalde opportuniteit. En als er nog taken zijn te doen is het heel eenvoudig enkele subregels toe te voegen die je dan weer kan toewijzen aan een van je collega's. De software heeft ons al ettelijke vervelende uren gespaard en is ondertussen onmisbaar geworden in onze wekelijkse opvolgingsvergaderingen.
We willen jullie dit pareltje - breeddenkend als we zijn - natuurlijk niet ontzeggen. Contacteer ons - al is het maar voor je eigen nachtrust.

Mobiles at Work!

En nog maar een Android App gelanceerd: Mobiles at Work is de professionele tijdsregistratie en geotracking voor mobiele werknemers en ploegen met de mogelijkheid voor het aanmaken van multimediarapporten.

Alle data is gecentraliseerd in een webportaal dat toegankelijk is voor de verantwoordelijken in uw bedrijf/organisatie. En natuurlijk op maat aanpasbaar naar uw bedrijfsnoden.
Probeer maar eens uit.

Lees meer over Mobiles At Work...
D
irect naar Google Play
+1
Share
Like
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2013 fks - uw ideeën in software, alle rechten voorbehouden.
fks bvba | schampbergstraat 32 | 3511 hasselt-kuringen
tel +32 11 214 911 | fax +32 11 220 419 | info@fks.be