Copy

Meer groen in Amsterdam

De Amsterdamse gemeenteraad heeft op 30 september ingestemd met de Agenda Groen: Investeren in de tuin van de Amsterdammer. Een agenda voor de komende jaren met focus en acties waar we met ons allen aan kunnen werken. ANMEC draagt samen met andere partijen bij aan de kwantiteit en kwaliteit van groene schoolpleinen en plekken voor natuurlijk spelen. Ook zijn we partner van Amsterdam Rainproof. Daarover in deze nieuwsbrief meer. 

"Met paprikachips eet je twee soorten groenten!"

Om dergelijke misvattingen de wereld uit te helpen ondertekenden de gemeente Amsterdam en de GGD op 1 oktober 2015 het manifest Stop Kindermarketing Ongezonde Voeding. Dit gebeurde tijdens de Inspiratiedag Aanpak Gezond Gewicht. ANMEC was erbij en deed wetenschappelijke inzichten op over de waarde van bewegen en gezonde voeding voor lijf en geest. Lees meer.

Fruit4School oogst

September was oogstmaand op de scholen die vorig jaar een fruitgaard plantten op hun schoolplein. ANMEC ging langs op de scholen om les te geven over rijp - onrijp, pluktechnieken, en natuurlijk om samen de oogst binnen te halen. De appels werden geteld, gewogen en uiteraard ook geproefd. Ze smaakten nog een beetje zuur, maar wel lekker! Lees meer.

Dag van de Duurzaamheid

Voor ANMEC is het elke dag Dag van de Duurzaamheid, maar afgelopen vrijdag 9 oktober lieten ook honderden particulieren, organisaties en overheden door heel Nederland zien hoe duurzaamheid past in hun dagelijkse activiteiten. Via Uitzending Gemist is het NPO-programma over de #dvdd15 terug te kijken. Volgend jaar ook mee doen? Doe inspiratie op bij ons! Lees meer over onze DvdD.

7 november: Bijeenkomst Groen Dichterbij

Heeft u plannen met een postzegelparkje, bent u vrijwilliger bij een natuurspeelplek of projectleider van een buurtmoestuin? Groen Dichterbij brengt u graag in contact met andere Amsterdammers die actief zijn in het stedelijk groen. Kom naar de uitwisselingsbijeenkomst op 7 november. Laat u inspireren, informeren en deel uw kennis. Bekijk het programma.

NME-fonds: hoe gaat het?

Afgelopen voorjaar kregen zes kansrijke initiatieven een financiële impuls uit het NME-fonds van de gemeente Amsterdam. Hoe gaat het intussen met deze initiatieven? Het tweede initiatief waarover wij berichten is van Stichting Amsterdam Wonderwel. Lees meer

Lenen bij het duurzaamheidsfonds

ANMEC helpt Amsterdammers om een concrete bijdrage te leveren aan een groene en duurzame leefomgeving. Vaak heb je niet alleen goede raad of hulp uit je netwerk nodig, maar ook geld. Een lening bij het Amsterdamse Duurzaamheidsfonds kan dan een uitkomst zijn. Dit fonds van de gemeente investeert in duurzame projecten in de stad. Lees meer

Groen = Rainproof!

Nu het vaker en harder regent, wordt onze stad kwetsbaarder. Door de toenemende bebouwing en bestrating kan het regenwater niet meer weg. Een groenere stad is dus niet alleen aangenamer en biodiverser, maar ook regenbestendiger. Daarom is ANMEC partner van Amsterdam Rainproof en roept iedereen op om mee te doen aan de Rave & Ride op 1 november a.s.

Direct naar

home  |  thema's  |  educatief aanbod  |  nieuws  |  contact  |  facebook
© 2015 ANMEC

Plantage Middenlaan 2-E
1018 DD Amsterdam
020-6225404
anmec@anmec.nl
www.anmec.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp