Copy

Educatie regenbestendig

Er zijn grote inspanningen nodig om Nederland droog en bewoonbaar te houden en om drinkwater van goede kwaliteit te produceren. Voor Amsterdam is dit een zorg van Waternet en Amsterdam Rainproof. ANMEC gaat nu in kaart brengen welke educatieve programma’s en materialen al beschikbaar zijn op dit thema en waar de doelgroep zelf behoefte aan heeft. Welke ideeën, vragen of aanbod heb jij? Lees meer.

Duurzaam Door Festival

Met het congres 'Circu-Leren' ging op 9 november het DuurzaamDoor Festival van start. Tot de slotmanifestatie op 15 december is bijna elk dag ergens in Nederland wel een bijeenkomst waarin het samenwerken aan maatschappelijke thema's zoals energie, circulaire economie en voedsel centraal staat. Alles in het teken van co-creatie met burgers, onderwijs, overheden, ondernemers en onderzoeksinstellingen. Kijk snel op de speciale Festivalpagina welke bijeenkomsten jij niet wilt missen! Je komt ANMEC zeker ook tegen.

NME-fonds: Het KasLokaal

Graag zetten we weer een project dat subsidie ontving uit het Amsterdamse NME-fonds in de schijnwerpers. Dit keer het initiatief van de Hortus om in een oude kas meer educatieve activiteiten aan te gaan bieden. Wist u dat er jaarlijks al meer dan 100 schoolklassen naar de Hortus komen? Voor hen komt er nu meer plek, plus een speciale expositie voor de beginnende botanicus. Lees meer...

Groen Café

Komende dinsdag, 29 november, gaat het Groen Café weer open! Vanaf 16.00 uur geven we je relevante informatie en adviezen waarmee je je groeninitiatief verder brengt. Neem eens iemand uit jouw netwerk mee om kennis met ons te maken. Lees meer.

In memoriam
Cees Hageman

Vorige week overleed na een heel kort ziekbed volkomen onverwacht onze oud-bestuurder en -voorzitter Cees Hageman.
Cees was meer dan 10 jaar verbonden aan ANMEC als bestuurslid en volgde in 2004 Huub Kesselaar op als voorzitter. Lees meer.

Direct naar

home  |  thema's  |  educatief aanbod  |  nieuws  |  contact  |  facebook
Ben je geïnteresseerd in een van onze andere nieuwsbrieven? Geef je hier op!           


© 2016 ANMEC

Plantage Middenlaan 2-E
1018 DD Amsterdam
020-6225404
anmec@anmec.nl
www.anmec.nl