Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of belangstellende.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 41

voor donateurs en belangstellenden van de Stichting Friese Tjottervloot
Nieuwjaarsborrel
Tezamen met een aantal andere verenigingen uit Heeg nodigen we je van harte uit het nieuwe jaar feestelijk in te luiden op 8 januari. Vanaf 16.00 uur proosten we op een mooi 2017 in discotheek d'Ald Wal.
In 2017 ligt de nadruk van de Stichting Friese Tjottervloot op het organiseren van vele activiteiten: zeilcursussen, zwerfkamp, verhuur, arrangementen voor groepen en wedstrijden. Als eerste ontwikkelen we nu een poster/folder waarin het aanbod staat. Op onze website staan eind januari alle arrangementen. Op Boot Holland (10 t/m 15 februari) delen we de nieuwe folder voor het eerst uit.
Rob van Roessel is de nieuwe voorzitter van de Stichting Friese Tjottervloot. Rob is al bijna 50 jaar verbonden aan de vloot. Eerst als instructeur, later als hoofdinstructeur en in de jaren '80 was Rob beheerder van de zeilschool. In 2015 was hij de bouwmeester van ons nieuwe zeilcentrum.
Rob volgt Jack van den Berg op. Jack heeft zich jaren met hart en ziel ingezet voor de tjottervloot. De kroon op zijn werk was het bewerkstelligen van het nieuwe onderkomen van de tjotters. We bedanken Jack voor alles wat hij voor de tjotters heeft gedaan! Gelukkig blijft hij als vrijwilliger nog verbonden aan de vloot.
Tjotters naar Tasmanië
Drie tjotters doen mee aan het Australian Wooden Boat Festival (AWBF) in Tasmanië. Begin november hebben we het Wearlamke, de Wylp en de Wink in een container geladen. Onderweg zijn de tjotters koel en vochtig gehouden. Inmiddels hebben de tjotters Melbourne bereikt en de verwachting is dat ze begin januari aankomen in Hobart, Tasmanië. Het belangrijkste is dat iemand aan de andere kant van de wereld de stekker in het stopcontact steekt, zodat de klimaatregeling in de container blijft werken om de tjotters koel en vochtig te houden. Met de zomerse temperaturen daar kan het kokend heet worden in de container. Nederland is gastland, omdat Abel Tasman 375 jaar geleden Tasmanië ontdekte. Het AWBF wordt gehouden van 10-13 februari 2017.
Copyright © 2016 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je geïnteresseerd bent in de Stichting Friese Tjottervloot

Onze gegevens zijn:
info@friesetjottervloot.nl, www.friesetjottervloot.nl
www.facebook.com/friesetjottervloot
IBAN-rekeningnummer: NL93ABNA0441570240
Email Marketing Powered by Mailchimp