Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 19

voor donateurs van de Stichting Friese Tjottervloot

19 april donateursdag Friese Tjottervloot

Donateursdag tjottervloot
Op 19 april is de donateursdag in Heeg van de Stichting Friese Tjottervloot. Alle donateurs zijn bij deze van harte uitgenodigd te komen zeilen in een tjotter. We varen vanaf 10 uur vanaf de Syl, midden in het dorp Heeg.
Tegelijk met de donateursdag is er de boten-opstapdag. Je kunt verschillende type boten proberen, helemaal gratis. Op de site van Varen in Friesland kun je meer informatie vinden. Of bekijk de flyer! Of bekijk de video.
Beide activiteiten vinden plaats in de Week van de Watersport, een initiatief van De Telegraaf om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de watersport. Wat je ook van plan was de 19e april, ga naar Heeg en geniet van een dagje op het water.
Situatieschets nieuwbouw SFT en WSH

Intentieverklaring getekend

Maandagavond 18 maart 2014 hebben de Stichting Friese Tjottervloot (SFT), WaterSportvereniging Heeg (WSH), Plaatselijk Belang Heeg, de Passantenhaven Heeg en de gemeente Súdwest-Fryslân de intentieverklaring ondertekend voor de opwaardering van de passantenhaven Heegerwal. Onderdeel van dit plan is het nieuwe onderkomen van de Stichting Friese Tjottervloot en WaterSportvereniging Heeg.
De waarde van de intentieverklaring is dat alle 5 de partijen achter het realiseren van het plan staan en uitkijken naar de uitvoering ervan. Alle partijen zijn zeer positief, maar ook de aanwezige Heegemers. Onder het toeziend oog van 100 dorpelingen is de intentieverklaring getekend. Eerst was er een uitgebreide uitleg aan het aanwezige publiek, waarin ook ingegaan werd op de voorbereidingen die 2 1/2 jaar geleden zijn begonnen. Al eerder waren de leden van de WSH op de hoogte gebracht en ook zij zijn positief en vol vertrouwen.
Project Brûser

Onderhoud klaar

Alle tjotters zijn deze winter weer van top tot teen onderhanden genomen. Enkele kregen een grote onderhoudsbeurt, maar de meeste konden toe met schuren en lakken. De Brûser is volledig gestript geweest en daarna weer helemaal opnieuw opgebouwd. De Reiddomp, ons Fries jacht, komt in mei aan de beurt, omdat ze nog moet 'optreden' op de donateursdag van 19 april.
Krijg je al weer zin om in een tjotter te zeilen, reserveer er dan al vast één via de website. Alle tjotters varen dit jaar vanuit Heeg.

Betalingsherinnering

Alle donateurs hebben een tijdje geleden een rekening gekregen om hun donateursbijdrage voor 2014 over te maken. Gelukkig hebben velen hier meteen actie op ondernomen, maar helaas nog niet iedereen. Heb je nog niet betaald, maak je donateursbijdrage dan over op: NL93ABNA0441570240, t.n.v. Stichting Friese Tjottervloot. Varend donateurs betalen €200 per jaar. Alle andere donateurs betalen €17,50 per jaar.
Wethouder Stoel in de tjotter Friso op Boot Holland

Tjotterzeilcursus: 21 en 22 juni in Heeg. Geef je nu op!

In het weekend van 21 en 22 juni organiseert Stichting Friese Tjottervloot weer een zeilcursus in tjotters in het Friese Heeg. Vorig jaar was de cursus weer zeer succesvol: enthousiaste deelnemers en mooi weer. Andermaal hebben jongens en meisjes, in de leeftijd tussen twaalf en veertien jaar, zelfstandig leren zeilen in een tjotter en de kunsten van het admiraal- en wedstrijdzeilen tijdens de regionale Friese Reünie in de praktijk gebracht. Een enkeling had zich zaterdag de blaren op de handen gezeild, maar het mooie windje en later met de zon erbij op zondag, deden de pijn snel vergeten. Aan het eind van het weekend konden alle deelnemers zelfstandig een admiraal-zeilshow weggeven. Deelnemers aan de zeilcursus mogen een tjotter gebruiken tijdens de Friese Regionale Reünie, altijd het eerste weekend van augustus.
Wil jij ook in een tjotter leren zeilen, geef je dan nu op. De kosten van deze zeilcursus, inclusief het gebruik tijdens de reünie, bedragen €95. Opgeven kan bij Rob van Roessel: 06 51270118.
 

Geschiedenis digitaal

De tjottervloot is vanaf 1946 opgebouwd bij jeugdherberg-zeilschool It Beaken in Heeg. In 2006 bestond zeilschool It Beaken 60 jaar. De geschiedenis van de vloot en het wel en wee van de jeugdherberg, zijn vastgelegd in het boek Van Eilân naar meer. Het boek is in papieren vorm al enige tijd uitverkocht, maar digitaal is het ook bewaard gebleven. Mocht je het boek nog niet kennen en wel geïnteresseerd zijn in de inhoud ervan, dan kun je het vanaf nu downloaden in pdf-formaat. Download hier de digitale versie van Van Eilân naar meer
Copyright © 2014 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.