Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of belangstellende.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 28

voor donateurs en belangstellenden van de Stichting Friese Tjottervloot


Kom 13 juni naar de reünie!

Tjotterfeest 13 juni 2015


Zaterdag 13 juni is het zo ver: groot feest op de nieuwe locatie van de tjottervloot!
Zo'n 75 feestgangers hebben zich al opgegeven. Heb jij je nog niet aangemeld, doe dat dat nu en bekijk met eigen ogen het fantastische nieuwe onderkomen van de tjotters, ontmoet oude bekenden, sla je slag op de veiling met schitterende veilingstukken én ga een lekker stukje zeilen in een tjotter. Nu (31 mei) is het nog geen mooi zeilweer, maar de voorspellingen voor 13 juni zijn zeer goed. Klik hier en vul het opgaveformulier meteen in!

De locatie is de Passantenhaven Heegerwâl direct aan het Heegermeer.
 
Het programma op zaterdag 13 juni
13.00 uur             Ontvangst met koffie/thee en oranjekoek; welkomstwoord voorzitter
14.00 uur             Varen met de tjotters, het Friese jacht en andere bijpassende schepen
16.30 uur             Trekzakevenement, tevens aankondiging veiling
17.00 uur             Gezamenlijke veiling van WSH- en SFT-'spullen', met glaasje en hapje
19.00 uur             Captains diner (zit bij de prijs in!)
20.30 uur             Avondprogramma, onder andere met trekzakconcert
22.30 uur             Einde programma?

Unieke veiling

Tijdens het feest op 13 juni organiseren de WSH en en SFT een unieke veiling. De SFT brengt tassen in gemaakt van oude tjotterzeilen. Er zijn 20 unieke exemplaren waarop je kunt bieden. Daarnaast kun je bieden op een boot, scheepsmodellen, schilderijen, prachtige uitvergrote foto's en nog veel meer. De veiling houden we van 17-19 uur en is toegankelijk voor de reünisten en voor alle Heegemers. Laat deze kans niet voorbij lopen en ga naar de veiling!

Tjotterzeilcursus 27 en 28 juni in Heeg

In het weekend van 27 en 28 juni organiseert Stichting Friese Tjottervloot weer een zeilcursus in tjotters in het Friese Heeg. Vorig jaar was de cursus weer zeer succesvol: 15 enthousiaste deelnemers en mooi weer. Andermaal hebben jongens en meisjes, in de leeftijd tussen twaalf en zestien jaar, zelfstandig leren zeilen in een tjotter. Een enkeling had zich zaterdag de blaren op de handen gezeild. Het mooie windje en het zonnetje op zondag, deden de blarenpijn snel vergeten. Aan het eind van het weekend konden alle deelnemers zelfstandig een admiraal-zeilshow weggeven. Deelnemers aan de zeilcursus mogen een tjotter gebruiken tijdens de Friese Regionale Reünie, altijd het eerste weekend van augustus, eveneens in Heeg. Geef je op bij Rob van Roessel: 06 51270118 of stuur een e-mail naar info@friesetjottervloot.nl

Hoogste punt bereikt

Het hoogste punt is bereikt. Dit moment hebben we gevierd met onder meer wethouder Offinga van de gemeente Súdwest-Fryslân. Hij was vol lof over zo veel initiatief en zo veel eigen inzet. En dat klopt, de vrijwilligers hebben al meer dan 1500 uren werk in het bouwen gestoken en zonder hen waren we nog niet zo ver geweest. Super!
Op 13 juni verwachten we dat alle ruimtes wind- en waterdicht zijn, zodat we in het nieuwe pand een mooi feest kunnen houden.

Reünie 60 jaar SSRP 

Op 19, 20 en 21 juni organiseert de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten haar lustrumreünie in Lemmer. De SSRP bestaat in 2015 60 jaar en heeft een speciaal lustrumprogramma in elkaar gezet. Zo is er op 20 juni een vlootschouw, dei afgenomen zal worden door HKH Prinses Beatrix. De tjotters van de tjottervloot doen hier allemaal aan mee. Wil je meevaren in een tjotter tijdens de vlootschouw, meld je dan aan via info@friesetjottervloot.nl. Kijk op de site van de SSRP voor het volledige programma.

Lees op diezelfde site het verslag van onze voorzitter Jack van den Berg die met de tjotter Eyseend van de familie Eissens in Frankrijk heeft gevaren. Gingen we in 2013 nog met onze eigen vloot naar de Golfe du Morbihan, dit jaar gingen Jack en Karin van den Berg alleen met deze grote tjotter naar het evenement.
Copyright © 2015 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.