Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of belangstellende.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 16

voor donateurs en belangstellenden van de Friese Tjottervloot

Onderhoud tjotters in volle gang

Tjotters klaarmaken voor onderhoud
Op 2 november zijn we begonnen met het onderhoud aan de tjotters. Ook deze winter kunnen we gebruikmaken van de loods van Hoora, naast de vishal. Per keer schuiven we 4 tjotters naar binnen voor regulier en soms uitgebreider onderhoud. Zes schepen zijn inmiddels klaar en liggen weer in het schiphuis. De Brûser krijgt een grote beurt: volledig strippen, stralen, lassen en meerdere keren in de verf. Al het houtwerk pakken we eveneens grondig aan. Gelukkig krijgen we veel hulp van vrijwilligers en hebben we sponsoren die materiaal gratis ter beschikking stellen. Het doel is alle tjotters 1 april 2014 klaar te hebben en dat moet gaan lukken. De vrijwilligers werken hard en hebben een hoog tempo! Kijk op onze site of word fan van de tjottervloot op Facebook en volg zo de onderhoudsvorderingen.
Verjaardagskalender Friese Tjottervloot

Verjaardagskalender

De Stichting Friese Tjottervloot is al enige tijd bezig samen met WaterSportvereniging Heeg, Plaatselijk Belang en de Passantenhaven een nieuw pand te realiseren direct aan het Heegermeer. Zoals we inmiddels hebben ervaren is dit niet van vandaag op morgen klaar. We zijn druk in gesprek met alle partijen en met de gemeente Súdwest-Fryslân over alles wat er bij het realiseren van een nieuw onderkomen voor onder meer de tjotters komt kijken. Daarnaast staan alle kosten nu op een rij met als conclusie dat we de financiering nog niet helemaal rond hebben. Tijd dus om fondsen, bedrijven, particulieren en stichtingen te benaderen. Maar ook tijd om acties op te zetten waarmee we extra inkomsten binnen kunnen halen. De eerste actie start op 7 februari tijdens Boot Holland met de verkoop van een prachtige verjaardagskalender. Wanneer je de kalender op de beurs koopt, betaal je €10.De kalender is ook te bestellen voor €14,00 (inclusief verzendkosten). Stuur dan een email naar info@friesetjottervloot.nl met je NAW-gegevens en maak het bedrag vooraf over op het rekeningnummer van de Stichting: ABN-AMRO 44.15.70.240. Vanaf 1 januari 2014 is het IBAN-rekeningnummer: NL93ABNA0441570240. Wil je er één of meer afnemen, kom dan langs op Boot Holland of stuur een mail! Hieronder staan twee afbeeldingen van het binnenwerk. De foto's zijn gemaakt door Michiel Fokkema. Kuiper Verzekeringen sponsort de kalender. 
Binnenkant kalender juniBinnenkant kalender oktober
Tjotter Friso op Boot Holland

Boot Holland

Van 7 tot en met 12 februari wordt de beurs Boot Holland weer gehouden in het WTC te Leeuwarden. Ook wij zijn daar aanwezig met de tjotter Friso. Ons doel is donateurs werven, kalenders verkopen voor de financiering van de nieuwbouw én om bezoekers op de foto te zetten zittend in de Friso. Deze laatste actie is eveneens bedoeld als bijdrage aan de financiering van de nieuwbouw. Op de foto in de Friso kost €5 en daarmee steunen beursbezoekers de Stichting Friese Tjottervloot.
We hebben een stand in de Friezenhal waar ook jachtwerf Piersma en jachtwerf Van der Meulen met schepen staan. Zo kunnen we met z'n allen een mooie presentatie maken van varend traditioneel erfgoed. Nieuwsgierig, kom gewoon even langs op onze stand!
Wearlamke in de Golfe du Mor Bihan

Plannen 2014

Vorig jaar heeft de gehele vloot in Frankrijk gezeild om promotie te maken voor onze stichting én voor de watersport in Friesland. We praten nog steeds na over dit prachtige avontuur. De Stichting is van plan ook dit jaar weer aanwezig te zijn bij een aantal grote evenementen. We hoeven daarvoor niet naar het buitenland, omdat er in eigen land genoeg aanbod is van evenementen die veel publiek gaan trekken. Graag willen we weten of er mensen zijn die tjotters kunnen bemannen tijdens een evenement. Zo ja, meld je dan aan bij Rob van Roessel, 06 51270118.
Als eerste is er de landelijke Week van de Watersport van 14 tot en met 21 april. Het evenement daarna is Sail Giethoorn van 12 tot en met 15 juni. Het grote internationale evenement is de Tall Ships Races 2014 in Harlingen van 3 tot en met 6 juli. Of we overal aan mee kunnen doen, is nog niet duidelijk. Voldoende bemanning hebben is daarbij een belangrijke factor.
En natuurlijk organiseren we ook dit jaar weer een zeilcursusweekend voor de jeugd. De deelnemers aan dit weekend kunnen dan zelfstandig in een tjotter varen tijdens de Regionale Friese Reünie in Heeg. We houden je op de hoogte.
Zeilcursus voor de jeugd

Eindejaarsborrel

Zonder vrijwilligers kunnen we als stichting niet. Als dank voor hun inzet organiseerden we eind december een borrel. Alle vrijwilligers: nogmaals onze grote dank.
Copyright © 2014 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.