Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of belangstellende.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 14

voor donateurs en belangstellenden van de Friese Tjottervloot

Zeer geslaagd zeilkamp 2013

Tjotters op de Poelen
Op 29 en 30 juni hebben we voor de tweede keer een tweedaags zeilkamp georganiseerd voor de jeugd. Andermaal was dit een groot succes. Negen enthousiaste kinderen in de leeftijd 10-14 jaar hadden zich opgegeven voor het (beter) leren zeilen in tjotters. Dag één begon meteen goed met een zeer stevige windkracht 5 tot 6. Alle deelnemers hebben bijna de gehele dag gezeild, ook al vonden ze dat er af en toe wel veel water de boot in stroomde. 's Avonds nam de wind wat af en hebben ze nog een keer, en veel rustiger, het ruime sop gekozen op de Poelen achter Heeg.
Zondagochtend startte met een heerlijk ontbijt: zelf croissants roosteren boven een vuurtje en daarna een boterham met eieren en spek. De wind was kracht 3 tot 4, zodat de dames en heren het wat makkelijker hadden. Een enkeling had nog last van de blaren die ze op zaterdag hadden opgelopen, maar het mooie windje en later met de zon erbij, maakten alles goed.
De deelnemers hebben weer veel geleerd, vele mijlen gezeild in één weekend en ze zijn weer een stuk vaardiger geworden. De meesten kunnen nu prima zelfstandig in een tjotter zeilen en een enkeling weet de tjotter al met alleen de zeilen te besturen.
Iedereen heel hartelijk bedankt voor het fantastische weekend! We hopen jullie met nog meer vriendjes en vriendinnetjes volgend jaar weer terug te mogen zien.
Zelf je brood bakken
In de hot tub
SFT op de cover van de Waterkampioen

Covermodel

In Frankrijk tijdens het evenement La Semaine du Golfe haalden we elke dag de krant met onze tjottervloot. De laatste dag zelfs de voorpagina! Nu blijkt dat we vanaf 13 juni ook de cover van de Waterkampioen sieren met een paginagrote foto van de Reiddomp. We hoopten al op persaandacht in de bladen na het evenement en bij de Waterkampioen blijkt dat nu uit te komen. 
Heerlijk zeilen
Klaar voor een zeildag
Zeil mee met de Reiddomp

Zeilen in de Reiddomp

Het Friese jacht Reiddomp van de Stichting Friese Tjottervloot oogst veel bewondering op de Friese meren. Velen zouden graag eens een tochtje maken in dit prachtige schip. Dat kan nu in Heeg! We varen met minimaal 4 en maximaal 8 personen. Inschrijven kan individueel of per groep. De kosten zijn €20,- p.p. Kijk voor meer informatie op onze site.
Tjotters in de haven

Donateurs

Het aantal betalende donateurs groeit gestaag. De stand is nu 20 varend donateurs en 40 gewone. Allemaal steunen zij het behoud van de tjotters. Deze nieuwsbrief sturen we naar ruim 300 mailadressen met als doel donateurs op de hoogte te houden van activiteiten van de stichting. Het kost maar €17,50 per jaar en je steunt het in de vaart houden van de vloot. Wacht niet en ga meteen naar de site om je aan te melden!
Watersportcentrum Grou

Starten in Grou

In de tweede helft van juli verrijst er een nieuw drijvend watersportcentrum in Grou. Aan het Pikmeer, veilig achter een dijkje, komt een grote ark te liggen met ligplaatsen, toiletvoorzieningen en de mogelijkheid iets te eten en te drinken. En, in Grou leggen we twee tjotters neer, zodat er vanuit nog een locatie in Friesland gestart kan worden met de zeiltocht. Zodra de tjotters er liggen, voegen we Grou toe bij de reserveringsmodule op de site.
Oma en kleinzoon

Kom zeilen!

De zomer lijkt eindelijk te gaan beginnen! Wil je genieten van het mooie weer en een lekker briesje, kom dan zeilen in een tjotter. Wanneer je vaker dan 3 keer van plan bent in een tjotter te varen, dan loont het al varend donateur te worden. Meld je aan op de site. Op de site kun je een tjotter reserveren. Je kunt ook gewoon bellen met Rob van Roessel, wanneer je dat makkelijker vindt.
Copyright © 2013 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.