Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 22

voor donateurs van de Stichting Friese Tjottervloot


Voorbereidingen nieuwbouw gestart

Sail Giethoorn
Jaap de Jong maakt het nieuwe pand al vast in het klein. Dankzij zijn maquette kunnen we ons nog beter een voorstelling maken van hoe het gebouw eruit gaat zien. Het hoofdgebouw heeft Jaap al bijna af. Op de foto zie je de werkplaats van de tjotters (met het zwarte dak), daarnaast komen nog drie schiphuizen voor de schepen. Jaap bouwt rustig verder, zodat we op Boot Holland de complete maquette kunnen laten zien. Meer foto's staan op het blog van de nieuwbouw.
Ook in werkelijkheid zijn de voorbereidingen voor de nieuwbouw begonnen. De plek waar het gebouw moet komen maken we onder leiding van Rob van Roessel nu al bouwrijp. Rob is door de Stichting Friese Tjottervloot en Watersportvereniging Heeg ingehuurd als bouwmeester. De verwachting is dat we in januari de eerste paal echt de grond in kunnen laten zakken. Volg de voortgang van de nieuwbouw op het gezamenlijke blog van de SFT en WSH.
Scherp in de lak

Onderhoud schepen

Dankzij de vrijwilligers zien de tjotters en het Fries jacht er volgend jaar weer piekfijn uit. Het onderhoud verloopt voorspoedig. De meeste tjotters zijn al weer klaar voor het volgend seizoen. Op de foto zie je onze meesterlakker Jan Lopik die de Reiddomp onder handen heeft genomen. Strak in de lak met, zoals Jan zelf zegt, messcherpe biezen. Een nieuw pand is alleen leuk als daar letterlijk schitterende tjotters in gehuisvest kunnen worden.
Boot Holland

Boot Holland

Van 6 tot en met 11 februari 2015 wordt de beurs Boot Holland in Leeuwarden weer georganiseerd. Het aantal schepen dat naar de beurs komt en het aantal wereldprimeurs stijgt nog steeds. Reserveer de datum al vast in je agenda. Natuurlijk is de stichting aanwezig met een tjotter op het paviljoen voor rond- en platbodems. Een paviljoen dat in 2015 behoorlijk groter zal zijn dan dit jaar. Hopelijk mogen we je begroeten op onze stand tijdens de beurs Boot Holland
Gelukkig nieuwjaar!

Op naar 2015

We wensen iedereen voor 2015 een fantastisch zeiljaar toe. We hopen velen van jullie te mogen ontmoeten in Heeg. Die kans is groot, want we hebben voor volgend jaar mooie activiteiten in voorbereiding. Houd de nieuwsbrief, website en Facebook dus goed in de gaten. Maar ook zonder nieuwe activiteiten: kom gewoon eens een dagje langs en maak een mooi zeiltochtje in een tjotter!
De stichting zal donateurs ook in 2015 op de hoogte houden via nieuwsbrieven en andere media. Maar wij niet alleen: op 5 februari verschijnt er in de Waterkampioen een groot artikel over de tjotters. Laat dat nummer niet in de winkel liggen.
Nieuwe zeilen

Nieuwe zeilen

Als we het doen, dan doen we het echt goed. Tjotters mooi in de verf en de lak, nieuw gebouw én nieuwe zeilen. Dit jaar hebben we dankzij een gulle donatie al een aantal tjotters van nieuwe zeilen kunnen voorzien. Volgend jaar willen we de rest van de schepen nieuwe fokken en grootzeilen geven. Alle schepen die nog met grauwe doeken rondzeilden, heeft de zeilmaker opgemeten. Deze winter worden de nieuwe zeilen gemaakt, zodat de schepen in 2015 weer de show kunnen stelen op de Friese wateren.
Vrijwilligers borrel

Vrijwilligers bedankt!

Vrijwilligers zijn voor de stichting van levensbelang. Zonder hen kan de stichting niet bestaan. We bedanken bij deze alle vrijwilligers voor alle hulp die ze ons hebben geboden. En natuurlijk hopen we volgend jaar weer een beroep op hen te mogen doen. Om onze waardering kracht bij te zetten, hebben we 22 december een borrel met diner voor alle vrijwilligers georganiseerd. Een leuke, smaakvolle en gezellige bijeenkomst was het. Volgend jaar hopen we het in ons nieuwe pand te kunnen organiseren.
NAW-gegevens gevraagd

Maak je bekend!

Van bijna alle donateurs hebben we alleen de naam en het e-mailadres. We willen ons bestand vervolmaken en roepen iedereen op zijn of haar gegevens naar ons te mailen. Het liefst zo volledig mogelijk, net als in de foto hierboven. Stuur je gegevens naar penningmeester@friesetjottervloot.nl. Al vast hartelijk dank voor je medewerking.
Copyright © 2014 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.