Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 26

voor donateurs van de Stichting Friese Tjottervloot


Zaterdag 4 april donateursdag in Heeg

Donateursdag 4 april

Kom op zaterdag 4 april naar Heeg voor de donateursdag! Alle donateurs mogen gratis een tochtje maken in een tjotter of het Fries jacht. De schepen liggen aan De Syl, midden in Heeg. Je bent vanaf 10.00 uur van harte welkom.
Tegelijk met de donateursdag wordt de opstapdag Friesland georganiseerd. Ook watersportbedrijven in Heeg doen daar aan mee. Aan De Syl liggen dus meer schepen dan alleen onze tjotters. Gratis opstappen en een tochtje maken of een schip uitproberen, dat kan tijdens de opstapdag in Heeg. 

Tjottervloot klaar voor 2015

Huur een tjotter

Zaterdag 14 en zondag 15 maart zijn de tjotters voor het eerst dit seizoen verhuurd. Een groep studenten zeilde met 6 tjotters van Heeg naar Sneek. Een prachtige tocht met koud, maar mooi zonnig weer en veel wind. Op zondag hebben ze de schepen weer heelhuids teruggebracht in Heeg. Wil jij een tjotter huren of met een groep meerdere tjotters reserveren, ga dan naar onze website en geef aan wanneer je wilt varen. Varend donateurs betalen niks extra's; donateurs betalen de reguliere huurprijs voor de tjotters.
Tjotter Wink

Beursresultaten

Wij kijken tevreden terug op de beurzen Boot Holland en Hiswa. We hebben veel aanloop gehad, er was veel interesse voor de tjottervloot en de maquette van de nieuwbouw en we hebben weer veel bekenden gesproken. De beurzen hebben gedaan waarvoor ze bedoeld zijn: de vloot onder de aandacht brengen van een groot publiek. 
Zoals je op de foto goed kunt zien moest onze beurstopper Wink wel even herstellen van beide beurzen. Inmiddels hebben we haar weer bovenwater en is ze zeilklaar.
De tjottervloot in de Spiegel der Zeilvaart

Sneak preview

Op de Hiswa kregen we al even een stiekem inkijkje in het nog te verschijnen nummer van de Spiegel der Zeilvaart. En waarempel, in het nummer dat op 26 maart verschijnt, staat een artikel over de tjotters. Krijg je de Spiegel niet standaard in de bus, koop dat nummer dan in de winkel!
Vloer nieuwe werkplaats

Nieuwbouw

De nieuwbouw begint zichtbare vormen aan te nemen. De vloer is gestort met daaronder vloerverwarming! Op de foto zie je de vloer van de tjotterwerkplaats. Inmiddels is gestart met de bouw van muren en spanten, ofwel de bovengrondse constructie. Volg de nieuwbouw op het blog van de SFT en WSH
Tassen van oude tjotterzeilen

Feest 13 juni!

Mocht het je ontgaan zijn: op 13 juni organiseren we een groot feest voor alle donateurs, oud-instructeurs, oud-medewerkers van It Beaken en voor iedereen die zich verbonden voelt met de tjottervloot. Binnenkort krijg je meer informatie. Houd 13 juni al vast vrij!
Copyright © 2015 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.