Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of belangstellende.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Logo Stichting Friese Tjottervloot

Nieuwsbrief nummer 32

voor donateurs en belangstellenden van de Stichting Friese Tjottervloot

 

Duurzaam watersportcentrum

65 zonnepanelen
Het nieuwe watersportcentrum van ons en Watersportvereniging Heeg (WSH) is al volop in gebruik. De WSH heeft de loods gevuld met al haar materiaal en de tjottervloot heeft alle spullen overgebracht naar het nieuwe centrum.
De 65 zonnepanelen op het dak doen goed hun werk en voorzien het centrum van voldoende stroom om onafhankelijk van het net te zijn, ten minste als de zon schijnt. Voor het verwarmen van het centrum maken we gebruik van een installatie die warm water door buizen laat stromen. Twee grote installatiekasten die werken als omgekeerde koelkasten zorgen voor het verwarmen van het water. De vloerverwarming van de tjotterwerkplaats en de buizenverwarming met ventilator in de gemeenschappelijke ruimte boven de WSH-loods (zie foto hieronder), brengen we zo op temperatuur. Het water wordt nog bijverwarmd om ook comfortabel te kunnen douchen. Als de zon volop schijnt, zijn we energieneutraal.

Spiraalverwarming
Tjotters in nieuwe werkplaats

Eerste tjotters binnen

De Tjilling en de Hoants hebben de primeur. Deze twee tjotters staan voor het eerst in de nieuwe werkplaats om te worden geschuurd en gelakt. We hebben ze op een kar naar binnengereden, maar binnenkort is de rail geïnstalleerd en kunnen we de tjotters uit het eerste vak van het schiphuis omhoog takelen en zo naar binnen brengen.
Wil je meehelpen klussen, neem dan even contact op met Rob van Roessel.
Eindejaarsborrel 21-12

Eindejaarsborrel 21-12

Alle vrijwilligers van de Friese Tjottervloot nodigen we van harte uit om het jaar af te sluiten met een borrelhapje en een drankje. We organiseren deze eindejaarsborrel op 21 december vanaf 16.00 uur natuurlijk in het nieuwe watersportcentrum. 
Isoleren plafond loods

Isoleren plafond

De WSH-loods is niet verwarmd, maar de ruimte erboven wel. Het gehele plafond van de loods bekleden we met isolatieplaten, zodat de warmte in de gemeenschappelijke ruimte boven niet meteen weer door een koude vloer verdwijnt. Daarnaast zijn vrijwilligers bezig met de laatste afwerkklussen, zodat het pand nog mooier wordt. Niet altijd de leukste klussen, maar vrijwilligers klagen niet. Super, mannen!
Nieuwjaarsborrel 3 januari 2016
Copyright © 2015 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Onze gegevens zijn:
info@friesetjottervloot.nl, www.friesetjottervloot.nl
www.facebook.com/friesetjottervloot
IBAN-rekeningnummer: NL93ABNA0441570240

 unsubscribe from this list | update subscription preferences 
Deze nieuwsbrief wordt gemaakt door Smit Publicaties.