Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of belangstellende.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 27

voor donateurs en belangstellenden van de Stichting Friese Tjottervloot


Geef je nu op voor het grote tjotterfeest op 13 juni. Deel deze nieuwsbrief met al je tjotterbekenden!

Tjotterfeest 13 juni 2015

Foto: Michiel Fokkema

Beste tjottervriend(en),
 
Leg zaterdag 13 juni nu vast in je agenda en geef je op! Op 13 juni organiseert het bestuur van de Stichting Friese Tjottervloot een festiviteit ter gelegenheid van het nieuwe schiphuis met werkplaats voor de tjotters. Tegen die tijd staat dat gebouw in volle ruwe luister op de kop van de Passantenhaven aan het Heegermeer. Het zal nog niet zijn afgebouwd. Ook op het terrein moet dan nog het nodige gebeuren. Maar wij willen met jullie dit prachtige moment niet onopgemerkt laten passeren.
 
Je bent vanaf 13.00 uur van harte welkom bij het nieuwe pand in de Passantenhaven Heegerwâl in Heeg. Het programma zal tot in de avond doorgaan en is bedoeld voor het hele gezin. Verderop in deze brief staat het programma. Natuurlijk kun je de tjotters het water op en natuurlijk is er voldoende ruimte om bij te praten met oude vrienden en bekenden. En, je kunt het nieuwe schiphuis van de tjotters bezichtigen.
 
De festiviteit is tevens bedoeld om nog wat geld bijeen te brengen voor de inrichting van het schiphuis en de werkplaats voor de tjotters. Met een veiling van prachtige spullen, die grotendeels met de tjottervloot van doen hebben, hopen we een leuk bedrag bij elkaar te krijgen. Mocht jij zelf nog iets hebben, dat ingebracht kan worden in die veiling, dan zou dat geweldig zijn. Ook wij brengen ‘om niet’ spullen in, zoals tassen van oude tjotterzeilen en DVD’s met filmopnamen van Heit Piersma uit de zestiger en zeventiger jaren, en met filmbeelden van het tjotteravontuur in Frankrijk twee jaar geleden. Wij organiseren deze veiling samen met de Watersport Vereniging Heeg, met wie wij samen het nieuwe zeilcentrum gaan betrekken.
 
Wij waarderen het zeer als je naar aanleiding van deze brief contact opneemt met oude vrienden en bekenden uit de tijd van It Beaken. Misschien hebben wij hun adres niet en help jij ons op die manier het adressenbestand completer te maken. Dus: stuur deze nieuwsbrief door naar wie jij nog kent van vroeger. De nieuwsbrief publiceren we ook op de Facebook pagina van de tjottervloot. Like hem en deel hem! Alles om zo veel mogelijk oude bekenden te bereiken en om er een druk bezocht feest van te maken.
 
Het programma op zaterdag 13 juni
13.00 uur             Ontvangst met koffie/thee en oranjekoek; welkomstwoord voorzitter
14.00 uur             Varen met de tjotters, het Friese jacht en andere bijpassende schepen
16.30 uur             Trekzakevenement, tevens aankondiging veiling
17.00 uur             Gezamenlijke veiling van WSH- en SFT-'spullen', met glaasje en hapje
19.00 uur             Captains diner (zit bij de prijs in!)
20.30 uur             Avondprogramma, onder andere met trekzakconcert
22.30 uur             Einde programma?
 
Wil je blijven overnachten in Heeg, dan kan dat tegen gereduceerd tarief bij Stayokay. Geef aan wat je wilt op het opgaveformulier.
En, op zondag is het ook nog mogelijk een zeiltochtje in een tjotter te maken!
 
Maar vooral geef je nu op via het opgaveformulier op de website van de tjottervloot!!!
 
http://www.friesetjottervloot.nl/opgaveformulier-sft/
 
We hopen je te zien op 13 juni in Heeg.

Met hartelijke groet,
 
 
Jack van den Berg
Voorzitter bestuur Stichting Friese Tjottervloot

Copyright © 2015 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.