Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of belangstellende.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 10

Het zoute avontuur van de tjottervloot in Frankrijk
voor donateurs en belangstellenden

Op naar zout water

Bijna onderweg. Tjotters aan de loswal in Heeg
Voordat de gehele vloot een reis van 1000 kilometer over de weg naar Semaine du Golfe du Morbihan maakt, hebben we 5 tjotters op 27 april nog even uitgeprobeerd. Vers uit de winterberging, maar met een gloednieuwe Friese wimpel, lagen ze te pronk aan de loswal in Heeg. Slechts 5, want de andere schepen waren onverhoopt al op vrijdag 26 april opgehaald door de vrachtwagen. Degenen die dit jaar voor eerst in de tjotters hebben gezeild, vonden het weer aanvoelen als vanouds. Ze doen het dus nog en dat is goed nieuws voor het avontuur in Frankrijk!

Tjotters op de dieplader

Wel onderweg

Laden en lossen. De Reiddomp en 5 tjotters konden vrijdag 26 april vrij onverwacht op de dieplader worden gezet. De fragiele scheepjes zijn vakkundig, met hulp van Pier Piersma, vastgesjord en klaargemaakt voor de reis. Na een reis van 1000 kilometer en 12 uur op het droge, hopen we de tjotters te lossen in de Golf van Morbihan. De tweede lading is maandag 29 april vertrokken. De gehele vloot wordt opgewacht door voorzitter Jack van den Berg, die al vooruit is gereisd naar de plaats van bestemming. Zijn eerste bericht uit Frankrijk was: "het is hier nog frisjes". We hebben er alle vertrouwen in dat Jack en zijn vrouw goed op de schepen passen in Frankrijk en dat zij al vast mooi weer regelen voor 6 mei.
Palaver met deelnemers

Palaver

Laatste afspraken. Zaterdagochtend 27 april hebben we met alle deelnemers de laatste afspraken gemaakt over reis, verblijf, activiteiten en het zeilen zelf. Alle telefoonnummers en emailadressen zijn uitgewisseld, zodat we elkaar ook in Frankrijk kunnen bereiken. Het moet een prachtig zeilgebied zijn zo groot als het IJsselmeer met veel stroming, veel eilandjes en rotsachtige kusten. Iedereen staat te popelen om af te reizen naar Frankrijk om vanaf 6 mei een week lang met alle tjotters promotie te maken voor Fryslân.
Poster Morbihan

1100 Schepen

Internationaal. Van over de hele wereld komen schepen naar Semaine du Golfe du Morbihan. Kijk op de site van de La Semaine du Golfe om al vast een indruk te krijgen van de massaliteit van dit evenement. Uit Nederland zullen 50 schepen het evenement bezoeken, inclusief de beroemde pakjesboot van Sinterklaas, de Hydrograaf
Armada

Vol programma

Eregast. De Lage Landen zijn eregast dit jaar.De tjottervloot is dé publiekstrekker en mag bij alle officiële activiteiten optreden. Op hemelvaartsdag, 9 mei, is er een bijzondere nachtelijke botenparade, uiteraard mét een optreden van de tjotters. We staan zelfs prominent op een placemat die in alle restaurants ligt.
We zullen u via deze nieuwsbrief op de hoogte houden van alle wetenswaardigheden, vanaf 6 mei zo mogelijk dagelijks.
Logo Beleef Friesland

Sponsoren

Hard nodig. De Stichting Friese Tjottervloot heeft de sponsoring voor deze prachtige reis naar Frankrijk hard nodig. Gelukkig hebben de volgende bedrijven en organisaties een bijdrage geleverd aan het mogelijk maken van het zoute, Franse avontuur: Beleef FryslânFoekema WatersportFriesland-HollandpromotieJachtwerf PiersmaKuiper VerzekeringenProvincie Fryslân en Stichting Friesland Vaart.
Wij bedanken ze allemaal heel hartelijk voor hun bijdrage.
Copyright © 2013 Stichting Friese Tjottervloot 
All rights reserved.