Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 18

voor donateurs van de Stichting Friese Tjottervloot

Friso op de Hiswa: 5 t/m 9 maart

Tjotters klaarmaken voor onderhoud
Van 5 tot en met 9 maart staat de Stichting Friese Tjottervloot met de tjotter Friso op de Hiswa in de RAI in Amsterdam. Onze stand is in hal 4 & 5, met het standnummer 05.121. Wij vallen onder de categorie Hiswa Klassiek. Het doel is zoveel mogelijk bezoekers te interesseren voor de tjottervloot en ze te werven als donateur van de vloot. Ook op de Hiswa verkopen we weer de tjotterverjaardagskalender, dus als je hem nog niet hebt, kom dan even naar onze stand. Mochten bezoekers op de beurs nog niet weten of ze ons willen steunen, dan kunnen we nu een ansichtkaart meegeven. Zie hiernaast hoe de mooie kaart eruit ziet. Andermaal dank aan Michiel Fokkema voor het mogen gebruiken van zijn foto.
Situatieschets nieuwbouw SFT en WSH

Tekeningen nieuwbouw

Zoals inmiddels bekend mag zijn, is de Stichting Friese Tjottervloot (SFT) samen met WaterSportvereniging Heeg (WSH), Plaatselijk Belang Heeg en de Passantenhaven Heeg bezig een nieuw onderkomen te realiseren voor de SFT en WSH. Het gebouw komt in de passantenhaven direct aan het Heegermeer, zodat de tjotters en de schepen van de WSH snel op goed zeilwater zijn. Aan het gebouw zitten schiphuizen vast voor de tjotters en een werkplaats om de tjotters te kunnen onderhouden. De begane grond van het hoofdgebouw is grotendeels voor de WSH. De WSH kan daar haar schepen in onderbrengen. Boven zijn instructielokalen en een terras met uitzicht op het meer. Er is veel glas verwerkt in het pand, zodat de vele activiteiten goed zichtbaar zijn. Met de ontmoetingsruimte boven, inclusief het terras, willen we een zeilcentrum voor Heeg en omgeving worden. Bekijk de schetsen die nu met de gemeente en ander instanties worden besproken en lees hier meer achtergrondinformatie over wat de SFT en WSH willen bereiken.
Project Brûser

Project Brûser

De Brûser is afgelopen winter flink onder handen genomen. Al het houtwerk is eraf gehaald en wordt nu vervangen of gerestaureerd. De kop en kont, onder de beide dekjes, zaten vol PUR-schuim en ook dat is verwijderd. Tussen de geklonken gangen was roestvorming ontstaan en tijdens het stralen van deze tjotter gingen we op een aantal plekken door de huid heen. Inmiddels is de Brûser weer waterdicht, voorzien van grondlagen en zijn we bezig met het aflakken van het schip. Om het geheel af te maken krijgt de Brûser ook nog een nieuwe fok en een nieuw grootzeil. Komende zomer zal nummer 14 er dus weer uitzien als nieuw.
Brûser vol PUR-schuim

Wethouder Stoel in de tjotter Friso op Boot Holland

Boot Holland succesvol

Van 7 tot en met 12 februari is de beurs Boot Holland weer gehouden in het WTC te Leeuwarden. Wij lagen daar in goed gezelschap met schepen van Piersma en Van der Meulen. De hele achterwand van onze hal straalde traditionele scheepvaart uit. Op de beurs hebben we al 100 kalenders verkocht, nadat we op de openingsdag het eerste exemplaar hebben overhandigd aan wethouder Leo Pieter Stoel van de gemeente Súdwest-Fryslân. De gedeputeerde Jannewietske de Vries van de provincie Fryslân wilde ook even op de foto in de Friso. Beide bestuurders dragen de Stichting Friese Tjottervloot een warm hart toe.
Gedeputeerde Jannewietske de Vries in de tjotter Friso

Onderhoud 2014

Wij bedanken onze vrijwilligers voor hun geweldige werk. Zie hieronder het resultaat van hun inspanningen. Op onze site staan nog veel meer foto's.

 
 

 

Copyright © 2014 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.