Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 21

voor donateurs van de Stichting Friese Tjottervloot

Tjotters deze winter in de Waterkampioen

Sail Giethoorn
Op 8 augustus mochten we onder prachtige weersomstandigheden met de Friso showzeilen voor de Waterkampioen. De Waterkampioen besteedt elk nummer aandacht aan een type schip en in een nummer deze winter is dat de tjotter. De fotograaf heeft prachtige foto's gemaakt, waarvan je hierboven al één kunt zien. Zodra het artikel is verschenen, zullen we dat melden. De foto's publiceren we na verschijning van het artikel ook op onze site.

Succesvolle zeilcursus

Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben we voor jeugd tussen 10 en 16 jaar een zeilweekend in tjotters georganiseerd. Het aantal deelnemers groeit elk jaar en ook het enthousiasme. Dit jaar mochten we 15 deelnemers verwelkomen. Enkelen waren gekomen vanuit de romantiek van opa met zijn ‘oud hout’, anderen omdat pa en ma met een schouw, Fries jacht of boeier varen en weer anderen omdat het iets nieuws is, wat er mooi uitziet en snel vaart. Het was op 21 en 22 juni prachtig zeilweer op de Poelen bij Heeg. Zowel zaterdag als zondag stond er een dikke windkracht vier: ideale omstandigheden om alles uit de tjotters te halen. Ook in 2015 organiseren we weer een tjotterzeilcursus voor de jeugd. Wie weet, kunnen we dit al doen vanuit onze nieuw te bouwen locatie aan het Heegermeer.

Gerrit-Jan

Het bestuur van de Stichting Friese Tjottervloot is versterkt. Gerrit-Jan de Vos is de nieuwe penningmeester van het bestuur. Velen kennen hem al. Gerrit-jan is bijna 25 jaar actief geweest op de zeilschool en kent de tjotters van binnen en buiten.

Nieuwbouw

We kunnen bijna beginnen met het bouwen van ons nieuwe pand. Rob van Roessel gaat voor ons de nieuwbouw begeleiden. Hij zal daar bijna voltijds mee bezig zijn. Rob was de penningmeester in het bestuur, maar de begeleiding van de bouw kon hij daarmee niet combineren. Rob blijft daarnaast wel actief als vrijwilliger.
Wethouder Stoel in de tjotter Friso op Boot Holland

Evenementen

De Regionale Friese Reünie in Heeg en het weekend van Drachten-Veenhoop zijn intussen vaste evenementen geworden waar de tjotters van de Stichting optreden. Tijdens de de reünie in Heeg kregen deelnemers aan de zeilcursus de gelegenheid gratis in een tjotter te varen voor de wedstrijd en het admiraalzeilen. Een groot succes!
Tijdens het weekend Drachten-Veenhoop hebben de dames Perdijk uit Heeg voor een stunt gezorgd. In de wedstrijd sloegen zij om met hun tjotter. Ze lieten zich niet uit het veld slaan, hoosden de tjotter leeg en kwamen gewoon over de finish. Mooie prestatie!

 

Marleen

Marleen Michelhoff is de andere versterking in het bestuur. Zij is jarenlang instructrice geweest op It Beaken. Marleen gaat samen met Marjolein secretariële werkzaamheden op zich nemen. Het bestuur bestaat nu uit 7 tjotterliefhebbers.

Help mee!

 De tjotters maken we zaterdag 18 oktober weer klaar voor de winter. Wanneer je mee wilt helpen, meld je dan even bij Rob van Roessel: 06 51270118. Rob kan je meer vertellen over wat er te doen is en waar je op de 18de moet zijn.
Copyright © 2014 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.