Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 20

voor donateurs van de Stichting Friese Tjottervloot

Geef je op voor Sail Giethoorn 12 t/m 15 juni

Sail Giethoorn
Sail Giethoorn is een evenement voor historische ronde en platbodems dat wordt gehouden van 12 tot en met 15 juni. Meer dan 200 schepen doen er mee aan Sail Giethoorn. De activiteiten bestaan uit zeilwedstrijden, admiraalzeilen, vlootschouw, lekker eten en veel muziek. Een gezellige happening in de mooie omgeving van Giethoorn. Het vaarwater is zeer geschikt voor tjotters en de stichting wil graag meedoen aan dit evenement. De tjotters kunnen alleen varen als er voldoende bemanning voor is, dus geef je nu op voor Sail Giethoorn. Wij zorgen ervoor dat de tjotters in Giethoorn komen te liggen en na het evenement weer naar de thuishaven Heeg worden gebracht. 
Deelnemers aan Sail Giethoorn worden gastvrij onthaald en kunnen meedoen aan alle activiteiten. Overnachten kan in tenten op de camping bij de tjotters en de kosten bestaan uit je eigen eten en drinken. Kamperen is gratis, deelnemen is gratis en de tjotters hoeven geen liggeld te betalen. Het enige dat de stichting vraagt is dat er per tjotter een varend donateur meedoet. Ben je nog geen varend donateur, meld je daar dan voor aan rechts op deze pagina. Kortom: Sail Giethoorn in een tjotter is bijna een gratis vakantie, terwijl je ook nog kunt zeilen in de prachtige traditionele schepen. Zin in Sail Giethoorn, geef je op via info@friesetjottervloot.nl.
Donateursdag in de Reiddomp

Succesvolle donateursdag

Zaterdag 19 april 2014 organiseerde de stichting haar donateursdag: blauwe lucht, zon en windkracht 3 tot 5 uit het noordoosten. Een super zeildag waarvan velen weer hebben genoten. De donateursdag viel samen met de botenopstapdag, georganiseerd door Beleef Friesland, VVV Heeg en de Telegraaf. Vier tjotters en de het Friese jacht de Reiddomp zijn bijna voortdurend op het Heegermeer geweest; er was veel belangstelling voor het zeilen in de tjotters en het Fries jacht. In totaal hebben we zeker 60 tot 70 mensen aan boord gehad. Op de Syl waren kraampjes en druk bezette terrassen. Een zeer gezellige en drukke dag die voor herhaling vatbaar is.
Wethouder Stoel in de tjotter Friso op Boot Holland

Tjotterzeilcursus: 21 en 22 juni in Heeg. Geef je nu op!

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de tjotterzeilcursus. In het weekend van 21 en 22 juni organiseert Stichting Friese Tjottervloot weer een zeilcursus in tjotters in het Friese Heeg. Vorig jaar was de cursus weer zeer succesvol: enthousiaste deelnemers en mooi weer. Andermaal hebben jongens en meisjes, in de leeftijd tussen twaalf en zestien jaar, zelfstandig leren zeilen in een tjotter en de kunsten van het admiraal- en wedstrijdzeilen tijdens de regionale Friese Reünie in de praktijk gebracht. Een enkeling had zich zaterdag de blaren op de handen gezeild, maar het mooie windje en later met de zon erbij op zondag, deden de pijn snel vergeten. Wil jij ook leren zeilen in een tjotter, geef je dan nu op bij Rob van Roessel: 06 51270118. De kosten van deze zeilcursus, inclusief het gebruik van de schepen tijdens de reünie, bedragen €95.


 

Copyright © 2014 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.