Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 24

voor donateurs van de Stichting Friese Tjottervloot


Bouw nieuwe pand gestart

Bouw nieuwe pand gestart

Het is zo ver, de bouw van het nieuwe pand is nu echt gestart. Op de kop van de passantenhaven aan het Hegermeer is het nu één grote modderpoel en een drukte van belang. De werkzaamheden trekken al veel bekijks en de reacties zijn positief. Het gaat dan ook om een zeilcentrum voor iedereen! 
De palen zitten in de grond en de fundering wordt nu gelegd. Bouwmeester Rob van Roessel verwacht dat eind maart al de contouren van het pand zichtbaar zijn; dat de staalconstructie dan al overeind staat. De planning is strak, want voor de start van het watersportseizoen moet het grote werk klaar zijn. Via het gezamenlijke blog van de WSH en SFT kun je de nieuwbouw stap voor stap volgen.
Wil je meehelpen met de bouw van ons nieuwe onderkomen, dan kan dat. Meld je aan bij Rob van Roessel (op de pagina Bestuur even helemaal naar beneden scrollen).
Scherp in de lak

Onderhoud

Alle tjotters hebben ook deze winter een grondige en liefdevolle onderhoudsbeurt ondergaan. Ze zitten weer strak in de lak of de verf. De Brûser heeft haar ouderwetse bruine kleur terug. Afgelopen seizoen kregen we behoorlijk wat commentaar op het ondefinieerbare bruin dat we erop hadden gesmeerd. De Wink kreeg een nieuw stuk eiken in de kop en de mast van de Wylp hebben we extra geborgd. Het enige dat we nog moeten doen, is het nalopen van de dieselmotor in de Reiddomp.
Zeiltassen tjottervloot

De tassenfabriek

Wat doe je met oude tjotterzeilen? Jarenlang hebben we ze bewaard en lagen ze ongebruikt in een kast. Nu het nieuwe onderkomen voor de tjotters echt gebouwd gaat worden, kregen we het idee de tjotterzeilen te gelde te maken voor de realisatie van het nieuwe pand. Op 27 en 28 februari én op 1 maart zijn de tjotterzeilen verknipt en vermaakt tot zeiltassen. Wil je ook zo'n tas, kom dan 13 juni naar het feest voor donateurs, oud-instructeurs en oud-medewerkers van It Beaken. De zeiltassen worden op die dag geveild en de opbrengsten gaan naar de tjotters. Twijfel je eraan of we jouw e-mailadres wel hebben, maak jezelf dan bekend via info@friesetjottervloot.nl. In maart versturen we een brief per mail met alle informatie over de feestelijkheden op 13 juni.
Nieuwe zeilen

Hiswa Amsterdam Boat Show: www.hiswarai.nl

Van 11-15 maart organiseert de Hiswa in de RAI weer een Boat Show. Ook wij zijn daar aanwezig met een tjotter én met de maquette van het nieuwe pand. Dit jaar toeren we met de Wink langs de botenbeurzen. Jan Loopik heeft deze tjotter van Roelof van der Werff super in de lak gezet. En, de Wink kunnen we al tonen met nieuwe zeilen. Je vindt ons in hal 5 bij het café op standnummer 05.303. Kom gezellig langs en weet dat jongeren tot en met 16 jaar gratis naar binnen mogen. 

Tjotterzeilcursus en opstapdag

In 2014 hebben 15 enthousiaste jeugdzeilers deelgenomen aan de tjotterzeilcursus. Ook in 2015 organiseren we weer een cursusweekend voor jeugdigen vanaf 11 jaar en wel op 27 en 28 juni. Wil je meedoen en (beter) leren zeilen in een platbodem, meld je dan aan via info@friesetjottervloot.nl. De kosten voor het hele weekend zijn €95 per persoon. Neem zelf een tent, slaapspullen en voldoende kleding mee. De rest regelen wij voor je.
Weet je niet zeker of het wel wat voor je is, probeer dan eens gratis een tjotter op 4 april tijdens de opstapdag. Op 4 april liggen de tjotters en vele andere schepen midden in Heeg en kun je met deze schepen (mee)varen. Twijfel niet en kom 4 april naar de opstapdag!
Copyright © 2015 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.