Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of belangstellende.
Veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nummer 29

voor donateurs en belangstellenden van de Stichting Friese Tjottervloot


Kom 11 en 12 juli helpen met bouwen!

Tjotterfeest 13 juni 2015


Zaterdag 11 en zondag 12 juli organiseren we een klusweekend. De bouw van het nieuwe watersportcentrum van de SFT en WSH vordert goed. Een aantal vaste vrijwilligers geniet nu van een welverdiende vakantie. Om de voortgang erin te houden organiseren we komend weekend 11 en 12 juli een klusweekend, waar een grote groep vrijwilligers aan de slag kan. Er is zeker werk voor 20 mensen, zodat we voor de bouwvak nog een aantal zaken af kunnen krijgen.

We willen de noordgevel isoleren en folie en gevelhout aanbrengen. Dat kunnen we nu doen, omdat  alle spanten van de schiphuizen staan. We willen het dakhout van de schiphuizen erop spijkeren inclusief tengels en panlatten. Daarnaast kan ook de isolatie aangebracht worden op het kalkzandsteen. Volop werk waar we veel hulp bij kunnen gebruiken. Maak daarom je agenda komen weekend leeg en meld je aan als vrijwilliger bij bouwmeester Rob van Roessel (06 51270118). Neem je hamer en accu boormachine (als je die hebt) mee! 

Tjotters in de media

Volop in de media

De tjottervloot staat sterk in de belangstelling van de media. Dinsdag 30 juni mochten we de redactie van het blad Zeilen verwelkomen. Zij hebben een videoreportage gemaakt van de tjottervloot en het nieuwe watersportcentrum. Later dit jaar verschijnt er nog een artikel in het blad. Bekijk hier al vast de video.
Op 1 juli stond Omrop Fryslân op de stoep voor een live radio-interview. Beluister het interview met Rob van Roessel op Omrop Fryslân. Klik meteen door naar 14:38 uur.
Reünie in Lemmer

SSRP 60 jaar

Op 19, 20 en 21 juni vierde het Stamboek Stichting Ronde en Platbodemjachten zijn 60ste verjaardag. We waren met 4 tjotters en het Fries jacht aanwezig om het feest luister bij te zetten. Op zaterdag 20 juni nam HKH Prinses Beatrix de vlootschouw af midden in Lemmer. De bedoeling was dat we in sleep langs Beatrix zouden varen, maar dat vonden we niet genoeg opvallen. Al bomend en peddelend, op handkracht, paradeerden we met de 4 scheepjes langs de Groene Draeck onder goedkeurend oog van de Prinses.
Zeilcursus 2015

Zeilcursus succes! 

De zeilcursus op 27 en 28 juni telde dit jaar 14 deelnemers. De helft van de deelnemers aan de cursus had al eerder gelest in een tjotter. De wind was goed, kracht 3 met vlagen van 5 Bft en de zon scheen het grootste gedeelte van het weekend. Allemaal waren ze stuk voor stuk enthousiast over het zeilen in de tjotters. Inmiddels kunnen we van een aantal deelnemers zeggen dat ze goede gevorderde zeilers zijn. Tijd om volgend jaar deze toppers tot instructeurs op te leiden. Kijk op onze Facebook pagina voor meer foto's.
Reünie 13 juni

Reünie 13 juni 

Op 13 juni organiseerden we zelf een feest. Alle oud-instruscteurs, oud-medewerkers en huidige (varend) donateurs hadden we uitgenodigd. Ruim 100 mensen mochten we begroeten en het was voor velen een feest der herkenning. Tezamen met de WSH hadden we aan dit feest een veiling gekoppeld met als doel geld inzamelen voor de inrichting van het nieuwe watersportcentrum. De veiling bleek een schot in de roos: €8.000 was de opbrengst ervan!
Copyright © 2015 Stichting Friese Tjottervloot
All rights reserved.