Copy


HMB Nyhedsbrev marts 2023


Kære <<Fornavn>>
 
Vi er nået til marts, og det er nu pr. defintion forår. Og selvom anemonerne i skoven ikke helt er vågnet endnu, så er det skønt at mærke de lysere tider komme nærmere. I HMB er vi allerede godt i gang med forårets aktiviteter, og vi glæder os også til at byde velkommen til programmet for marts.

Har du husket at betale kontingent for 2023?
Men inden vi kommer til det, vil jeg minde om betaling for dit medlemskab af din lokale medborgerforening. Eftersom vi er kommet ind i 2023 håber vi, at du lige vil gribe telefonen og overføre 200 kr. til 25 296 med angivelse af adresse og email. Det er det eneste, det kræver for at blive eller forblive medlem af foreningen. Udover at kontingentet går til foreningens arrangementer, så er det også afgørende, at vi er så mange medlemmer som muligt. Jo flere vi er, jo stærkere står vi også i foreningen, når vi møder kommunen i de forskellige sager, vi er dialog med dem om hvert år.Ekstra arrangementer
Her i foråret har vi haft et par ekstra arrangementer, der først faldt på plads efter deadline på vores husstandsomdelte aktivitetskalender. For et par uger siden kunne du komme til gratis koncert i Hareskov kirke med det lokalt forankrede band, Salem. Aftenen blev en stor succes, og både det talstærke publikum og bandet gik meget glade hjem.I marts har vi så et nyt arrangement, der handler om vilde haver. Det er 21. marts kl. 19.30 i Annexgården, du kan få inspiration til, hvordan du kan bidrage til større biodiversitet i din have.
Du kan læse lidt mere nedenfor - også om de allerede planlagte arrangementer.

Besøg af borgmesteren og HMB's generalforsamling
Vi vil alligevel gerne slå et ekstra slå for vores årlige generalforsamling. Vanen tro kigger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A), forbi og giver os lidt input om kommunens tilstand. Det er altid en time godt brugt og med god tid til at stille spørgsmål til borgmesteren.

Og generalforsamlingen handler så om foreningens tilstand. Vi kan godt afsløre allerede, at den er fin, men vi glæder os til at sætte lidt flere ord og billeder på.

Kom og vær med
Vi vil gerne allerede nu afsløre en opfordring, vi vil komme med på generalforsamlingen: Vi kunne så godt tænke os flere hænder og hoveder i foreningen, som vil hjælpe med arrangementer og aktiviteter. Det går nemlig - som nævnt - rigtig godt, og deltagelsen til stort set alle arrangementer stiger hele tiden, og det er vi utroligt glade for. Samtidig har vi også en ambition om at øge aktivitetsniveauet fremover, så derfor vil det være skønt med flere, der giver en hånd. 
Der er også en ledig plads i bestyrelsen, men lige nu er det vigtigere med flere kræfter :-) Hvis du har lyst, så tag fat i mig, der er kontaktinfo nedenfor.

Vi håber, at vi ses i marts (undtagen til vinsmagning, der er udsolgt)


Venlig hilsen
Preben Bitsch
Formand for HMB
Mobil: 40 30 50 83
Mail: formand@hmbhareskovby.dk

 

AKTIVITETER I MARTS
 

Vinsmagning v/Poul Jacobsen
Onsdag 1. marts kl. 19-21
Jorden rundt med Pinot Noir: Kom og smag på den drue der er meget berømt, meget vanskelig at arbejde med, og som kræver noget af både klima, jordbund og ikke mindst af producenten. Vi har fundet 8 forskellige spændende vine, som har hver deres eget præg, men som også har visse fællestræk. Der venter jer en rigtig god vinoplevelse.

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7
Tilmelding: senest 24/2, afbud senest 27/2 (UDSOLGT)
Kontakt: Johanne, hmbvin@bratbo.dk
Pris: 200 kr. - inklusiv en let forplejning. Indbetaling til konto: reg.nr. 2112 konto nr. 6276388132
eller kontant eller MobilePay ved fremmøde.
 

Strikkecafé
6. marts kl. 15-17

- Hyggeligt samvær på biblioteket
Sted: Hareskov Bibliotek
Tilmelding: ikke nødvendig
Pris: Gratis
 

Stresshåndtering v/Christina B. Jagd
Tirsdag 7. marts kl. 19 - 21

Har du mennesker tæt på, som er ramt af stress? Tænker du selv nogle gange over, hvordan du i dit eget liv kan få mere ro og overskud og mindre stress? Stress er et alvorligt og stigende sundhedsproblem i Danmark. Kom og hør psykoterapeut Christina B. Jagd, indehaver af Stress- og Psykoterapeutisk Klinik i Hareskovby fortælle om, hvad du selv kan gøre for at forebygge stress, og få viden og inspiration til, hvordan stress håndteres, hvis symptomerne på stress allerede har indfundet sig.Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7
Tilmelding: senest 3/3
Kontakt: Christina B. Jagd, christina@lev-dine-vaerdier.dk
Pris: gratis
 

Historisk samtaleaften v/Mogens Persson
Tirsdag 14. marts kl. 19.30 - 21

Vi ser gamle billeder og taler om hverdagen i Hareskovby i første halvdel af 1900-tallet. Delvis med udgangspunkt i skriftlige kilder. Nogle emner vil omhandle ejendomme, som vi vil møde på byvandringen  lørdag 13. maj.Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7
Tilmelding: senest 10/3, max 25 personer,
Kontakt: Mogens Persson, umvpersson@gmail.com eller tlf. 4221 0893.
Pris: gratis
 

Vild have! v/ Kenn Römer-Bruhn
Tirsdag 21 marts kl 19.30 - 21

Drømmer du om at skabe en vild have med øget biodiversitet, hvor du med forskellige planter kan tiltrække flere insekter, småkryb og fugle? Og skabe rum i haven, der samtidig giver plads til mikroliv? Lyt med og bliv inspireret, når Kenn Römer-Bruhn fortæller om sine egne erfaringer fra sin 13.000 kvm store have i Hjortespring. Hvis du vil se og opleve haven, er der åben have senere på året. Se mere her:
https//blomsterhaven.dk/aabenhave/ og på Instagram  https://www.instagram.m/kennromerbruhn/Sted: Annexgaarden, Skandrups Allé 7
Tilmelding og kontakt: Karin Mathiesen, lama72@outlook.dk
Pris: gratis
 

Borgmesteren kommer til byen og Generalforsamling i HMB
Tirsdag 28. marts kl. 19 - 21

Mød vores borgmester og hør om højdepunkter fra det sidste år og om nye udfordringer. Tænk allerede nu over spørgsmål, du gerne vil stille.

Ca. kl. 20 starter HMB’s ordinære generalforsamling ifølge vedtægterne -  se hjemmesiden: www.hareskovbymedborgerforening.dkSted: Annexgården, Skandrups Alle 7
Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig
Kontakt: Anders Riiber Høj, andersriiberhoj@gmail.com eller tlf. 21576884
Pris: gratis
 

Udover de månedlige nyhedsmails kan du følge med i HMB's aktiviteter på medborgerforeningens Facebook og hjemmesiden og som altid har de nyeste opdateringer.
 
Dette nyhedsbrev sendes fra:
Hareskovby Medborgerforening
Skandrups Alle 7
3500 Værløse

Web: http://www.hareskovbymedborgerforening.dk
Email: nyhed@hmbhareskovby.dk