Copy

Nieuwsbrief maart 2020

Bonjour!

Het is al bijna lente, de lammetjes dartelen in de wei en verschillende bomen staan alweer mooi in bloei. Hoog tijd dus om jullie op de hoogte te brengen van onze vorderingen in de afgelopen periode. Zoals gebruikelijk is er weer veel gebeurd!
We hebben onze eerste Nederlandse vrienden mogen verwelkomen voor een kort verblijf en we hebben al een aardig aantal reserveringen staan voor komende zomer.
Tot die tijd moet er nog veel in orde worden gemaakt, maar we hebben er enorm veel zin in om te kunnen starten in mei!
Veel plezier met deze derde nieuwsbrief!

Richard en Caroline

Elektra

De elektricien is op 17 februari begonnen met de werkzaamheden aan de elektra. Omdat hij nog andere werkzaamheden heeft, werkt hij geen hele dagen bij ons. Maar... het werk vordert gestaag en hij werkt erg netjes. Op elke etage komt een apart tableau met alle stoppen ten behoeve van die etage. Erg handig!

De zolderetage is inmiddels klaar en de elektricien is druk bezig met het op orde brengen van de kamers op de eerste etage. Intussen heeft hij ook al de leidingen in onze keuken aangebracht.
Als laatste volgen dan nog de gasten-eetkamer, onze eigen woonkamer en slaapkamer en de elektra buiten (verlichting terras, schuur en elektra voor zwembadpomp). 
Hij heeft ons beloofd dat alles eind maart klaar is, daar houden we ons aan vast!

Website - vervolg

Jullie hebben het vast al gehoord of gezien: onze website is klaar! We zijn erg trots op het resultaat!
Omdat de kamers en de eetkamer nog niet ingericht kunnen worden, hebben we helaas nog weinig foto's van de binnenkant van onze chambres d'hôtes.
Maar... we zijn in contact gekomen met een Nederlandse fotografe, die half juni een tweetal dagen bij ons zal verblijven om mooie foto's te maken. De vriendin die zij meeneemt, zal een filmpje maken voor op de website. We kijken ernaar uit!
Een klein 'sneak preview': een paar foto's van kamer 4 (met een nog niet opgemaakt bed).

Keuken

In de afgelopen weken hebben we de oude keuken steeds verder 'ontmanteld', totdat er alleen nog een klein stukje aanrecht met spoelbak stond. Deze is nu ook verwijderd en de nieuwe keuken begint inmiddels al vorm te krijgen. We zijn ontzettend blij met onze gloednieuwe 'piano de cuisson' en kunnen niet wachten om daar de lekkerste gerechten op (en in) te gaan koken! 
Er is nog veel werk te doen: het oude kookeiland moet nog worden afgebroken en de nieuwe kastjes moeten worden geplaatst, en zonder kookplaat wordt dit een werkeiland met enorm veel ruimte voor het snijwerk en het opmaken van de borden.
Verder moet de afzuigkap nog worden geplaatst, en de achterplaten achter het aanrecht, en uiteraard de spoelbak en kraan. Voor de afzuigkap moet er zelfs een gat in de buitenmuur worden geboord die 60 centimeter dik is. Tenslotte moet het werkblad worden behandeld en moet de vaatwasser nog goed geplaatst worden. Uiteraard worden de kastjes nog ingericht met planken en laden en komen er deurtjes op. De elektricien is ook bezig geweest in de keuken om alle leidingen te leggen en alvast stopcontacten voor te bereiden. Alles bij elkaar een hele klus, maar ook hier maken we langzaam vorderingen.

Wasmachines en wasdroger

De beide wasmachines (die van ons en van de vorige eigenaar) en onze wasdroger hebben een plaats gekregen aan de andere kant van de keuken. Daarvoor was het wel nodig om aan die kant een afvoer te maken. Alle afvoeren lopen nl. via de achterkant van het huis naar het riool.
Met hulp is een afvoer gemaakt via onze kelder; daarin zat al een afvoerbuis die naar de achterkant liep, zodat er voldoende afschot is.
Alles staat nu op zijn plaats, is aangesloten op het water en functioneert. We zijn er erg blij mee!

Opfrisbeurt

Hoewel er niet hele grote verbouwingen hoeven plaats te vinden, kunnen alle muren wel een opfrisbeurt gebruiken. De vorige eigenaar was erg dol op de kleur oranje. Een mooie kleur -  we kunnen onze afkomst niet verloochenen - maar op de muren... nee, toch maar niet.
Daarom is er de afgelopen weken ook veel door ons geverfd, de keukenmuren en de muren van de kamers op zolder. We hebben nog aardig wat verf-werk voor de boeg: alle andere kamers, het trappenhuis en de overlopen en de gasten-eetkamer. Gelukkig komen er binnenkort wat hulptroepen vanuit Nederland!  

Het Franse Pad

Last but not least: we zijn gevraagd om één van de locaties van Het Franse Pad te worden. Voor degenen die het nog niet kennen: dat is een wandel- en/of fietsreis langs een achttal hele leuke chambres d'hôtes en gîtes in de Berry. Omdat we zelf wandel- en fietsliefhebbers zijn, hebben we 'ja' gezegd tegen dit enorm leuke concept! Het Franse Pad heeft een eigen website (www.hetfransepad.com), maar de reizen worden ook aangeboden via Kras en Aktiva Tours.
Meedoen aan Het Franse Pad brengt ook met zich mee dat we routes moeten (terug)schrijven. Dat is veel werk, maar door het terugschrijven en controleren van routes maken we mooie tochten in de omgeving.
Op ongeveer 300 meter van ons huis begint al een wandelpad door de prachtige natuur!  

Wat hebben we nog meer gedaan?

  • Caroline heeft na een intensieve cursus van 2,5 dagen in Bourges haar Permit d'Exploitation behaald! Hiermee kan bij de Mairie Licence 3 en grand restaurant worden aangevraagd, zodat we wijn, bier en andere alcoholische dranken aan onze gasten mogen schenken. 
  • We hebben een dekzeil voor het zwembad gekocht. Nu alleen nog bedenken hoe we een pakket van 3.75 meter lengte vanuit Montluçon hier krijgen...
  • We gaan 2 deuren vervangen, in de keuken en in de gasten-eetkamer en een raam in de gasten-eetkamer. Helaas kan dit niet eerder dan mei/juni gebeuren.
  • Vanaf vandaag zijn we in het bezit van een prachtige Honda tondeuse (grasmaaier op benzine) en een Stihl bosmaaier (inclusief de nodige veiligheidsuitrusting). Richard kan nu aan de slag met het maaien van de tuin!
De volgende nieuwsbrief verschijnt begin april. 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 Chambres d’hôtes La Joyeuse, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp