Copy

Nieuwsbrief november 2021

Bonjour!

De nieuwsbrief van deze maand is een wat bijzondere: op 29 november a.s. wonen we twee jaar in Frankrijk en we grijpen deze gelegenheid graag aan om terug te kijken naar de afgelopen twee jaar.

De tijd gaat snel, dat is zeker. Het is dan ook bijna niet voor te stellen dat er alweer twee jaar voorbij zijn. Dat we alweer twee gastenseizoenen achter de rug hebben. En dat we onze derde winter hier ingaan!

Op 28 november 2019 vertrokken wij naar Frankrijk, nadat we ons een paar dagen daarvoor definitief hadden uitgeschreven bij de gemeente Harderwijk. We verbleven een paar weken in een bungalowpark in Harderwijk omdat de overdracht van ons huis al op 1 november dat jaar had plaatsgevonden.
Na een nachtje te hebben gelogeerd bij onze lieve vrienden van Maison Les Galettes, vond op 29 november de officiële overdracht van ons Franse huis bij de notaris plaats en namen we de sleutel in ontvangst.
Het avontuur kon beginnen!

Wat was het koud die eerste weken!! Het huis was niet te verwarmen met de elektrische kachels die her en daar aan de wanden hingen. En een hout- of pelletkachel hadden we nog niet.
Daar zaten we dan: in de keuken in twee leunstoelen rondom een geleend petroleumkacheltje, met een verhuisdoos als tafeltje tussen ons in. In de salon, die een vrijwel constante temperatuur had van 13 graden, kwamen we maar niet. Net zo min als in de gasteneetkamer, waar de dozen met onze spullen hoog opgestapeld waren en waar je alleen naar binnen ging als je iets moest zoeken en dan alleen met een dikke winterjas en handschoenen aan.

Onze eerste missies waren het zoeken naar een elektricien en het kopen van een houtkachel en een pelletkachel. Beide missies waren een echte uitdaging! Er zijn welgeteld 5 elektriciens langs geweest en van de meeste hebben we nooit meer iets gehoord (zelfs niet van degene die uitgebreid foto's van de meest gevaarlijke situaties heeft gemaakt en daarbij veel aantekeningen maakte).
Op de kachels zaten lange levertijden en zo tegen het einde van het jaar met ook nog eens een kerstvakantie, werden deze levertijden extra lang. Kerst en Oud en Nieuw hebben we dat jaar dan ook in Nederland - in de warmte! - doorgebracht.

Half januari werden de kachels geleverd. Net toen de installateurs weg waren en we zaten te genieten van de heerlijke warmte van de houtkachel, reed de bus van elektricien Alain Boignet voor. Wat een geluk, er was toch blijkbaar een elektricien die woord hield en ons een offerte kwam brengen! Onze vreugde werd direct wel wat getemperd toen bleek dat hij pas in de tweede helft van februari aan de slag kon.

En toen kwam Corona... Alain bleef gelukkig ook tijdens de eerste confinement (lockdown) aan de elektra werken, al moesten we er wel een beetje aan wennen dat we nooit echt goed wisten wanneer hij een volgende keer weer zou komen. 'Morgenochtend' bleek een rekbaar begrip. De confinement betekende ook een streep door het plan dat vrienden uit Nederland ons zouden komen helpen met het opknappen van het huis. We moesten alles zelf gaan doen.

Na een paar maanden hard werken en wachten op goede ontwikkelingen wat betreft Corona konden we eind juni 2020 onze eerste gasten ontvangen. Wat spannend was dat! Van tevoren kun je je wel een voorstelling maken van hoe het zal zijn om een chambres d'hôtes te runnen, echt ervaren doe je het pas als je er daadwerkelijk middenin zit. Er kwam een tsunami aan nieuwe ervaringen en indrukken over ons heen. Maar wat vonden we het leuk om te doen! Al die mooie, leuke en bijzondere mensen die bij ons overnachtten en met ons mee aten. Hun levensverhalen, hun kijk op het leven, hun grote en kleine zorgen, we kregen een inkijkje in hun leven en we leefden met hen mee.

Veel gasten en veel klussen later zijn we hier nog altijd op onze plek. We komen de 'oh help!' momenten waarop het even wat tegenzit, altijd weer te boven. En daarbij hebben we regelmatig de wijze les van een oud-collega van Caroline in gedachten: Als je allerlei tegenslagen weet te overwinnen, kun je daar altijd wel met trots op terugkijken. Dat geeft uiteindelijk veel meer voldoening dan dat alles van een leien dakje gaat. En dat is helemaal waar!

We genieten nog steeds enorm van de prachtige omgeving hier. Niet alleen tijdens onze regelmatige wandelingen, maar zelfs tijdens de rit naar de supermarkt!
Zoals we in de vorige nieuwsbrief al schreven, zijn we inmiddels druk bezig met plannen maken voor het volgende seizoen. We kunnen daarover op dit moment nog niets schrijven, maar hou onze nieuwsbrief van december goed in de gaten!

Mocht je onze chambres d'hôtes nog niet bezocht hebben, dan zou het leuk zijn om je volgend jaar hier te mogen ontvangen en je deelgenoot te maken van alles waar wij hier zo van genieten.

We wensen iedereen veel liefde en gezondheid toe en zeggen graag: À bientôt!
 

Richard en Caroline  

De volgende nieuwsbrief verschijnt in december 2021.  
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Chambres d’hôtes La Joyeuse, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp