Copy

Nieuwsbrief maart 2021

Bonjour!

Met een mooie bos prachtige gele tulpen openen we deze nieuwsbrief. De meteorologische lente staat voor de deur; nog maar een paar dagen en dan is het zover!
Hoewel we mooie zonnige en warme dagen achter de rug hebben, waarin we veel in de tuin hebben gewerkt, wordt het nu weer frisser en gaat het zelfs sneeuwen en vriezen (ja, ook hier!).

Om eventuele koude nachten te kunnen trotseren hebben we hier onze eigen 'roast' door middel van de begin dit jaar aangeschafte elektrische dekens, die we voordat we gaan slapen even "Op 1" zetten (met een knipoog naar de recente turbulentie in Nederland medialand).

Terwijl de reserveringen voorzichtig binnen beginnen te druppelen, maken wij ons klaar voor de opening van het seizoen. Zo heeft Richard zich - met hulp - bezig gehouden met de wastafels in de gastenbadkamers, waarover verderop meer. Caroline heeft op haar beurt een aantal heerlijke gerechten uitgezocht en uitgeprobeerd, welke we het komende seizoen zullen serveren. Ook het toetjesassortiment is wat meer uitgebreid, zodat ook de toetjes-minnende gasten weer volop kunnen genieten!

We wensen jullie weer veel leesplezier met deze nieuwsbrief en vergeet niet te stemmen!

Richard en Caroline  

Snoeien

Het voorjaar is dé periode om bomen te snoeien. Op ons terrein staan behoorlijk wat bomen. Sommige daarvan, vooral die achterin staan, zijn helaas in minder goede staat. Omdat het hier ook af en toe behoorlijk kan waaien, is een aantal bomen in de afgelopen jaren omgewaaid. Deze zagen we in stukken en het hout gebruiken we - na een droogperiode - voor de houtkachel. 

Naast het terras staat een hele grote kersenboom en daarnaast een appelboom. De kersenboom had een tak die behoorlijk over het terras hing, en aangezien we de kersen er niet kunnen afhalen (te hoog), vallen deze op het terras en geven veel rommel. Daarom heeft Richard deze tak er samen met onze goede vriend Rob gezaagd. Caroline had vervolgens de taak om de tak verder klein(er) te knippen, wat haar veel spierpijn opleverde! 

Ook de appelboom daarnaast kreeg een knipbeurt van Richard. En ook deze werd verder weer klein(er) geknipt door Caroline.

De overige bomen aan de linkerkant van onze tuin, het stuk dat grenst aan het terrein van de brandweer, komen volgend jaar aan de beurt.  

Kweek-perkje

Eind vorige maand brachten we een bezoek aan onze goede vrienden van Fontaine la Mère in de Morvan. Een heerlijk weekend met prachtig weer, een mooie wandeling en veel gezelligheid.
Om onze tuin een beetje op weg te helpen, vertrokken we daar weer met een kofferbak vol met stekjes van de mooiste planten uit hun eigen tuin. Wat een mooi kado!

Thuis gekomen hebben we een perkje gegraven en daar voorlopig alle stekjes in gezet. Het is de bedoeling dat we meer perkjes gaan graven en daarin de planten uitzetten.
En hoewel we bij elk plantje een post-it kregen met de naam erop, zullen we bij de meeste plantjes toch nog maar eens op internet opzoeken wat voor plant het nu is! 

Nog meer tuin-nieuws

Het houdt niet op met dat tuin-nieuws. Er is ook zoveel te doen!

Zo moet er nog een fatsoenlijke moestuin komen, maar voordat dat zover is, heeft Caroline er in ieder geval voor gezorgd dat er een goed formaat bak met kruiden op het terras staat.
De bak hebben Richard en Caroline zelf in elkaar gezet, hetgeen geen sinecure was aangezien het hier niet ging om een Ikea meubel. 
In de bak staan nu: munt, oregano, bieslook, platte peterselie en tijm. Daar zal nog basilicum aan worden toegevoegd.

Ook heeft Caroline al een aantal aardbeienplantjes in een bak gezet. Als de moestuin er is, kunnen deze ook de grond in!

Reparatie wastafels gastenkamers

De afvoeren van de wastafels in de gastenkamers bleken niet goed te functioneren. Richard heeft daarom samen met Franse Pad collega Ron, de afvoeren aangepast en daarnaast nieuwe stoppen in de wastafels gezet. De stoppen functioneren daardoor weer naar behoren.

Carte Vitale voor Caroline!

Na meer dan een jaar (soms wat ongeduldig) wachten heeft Caroline begin van deze maand eindelijk haar Carte Vitale ontvangen! Nu kan zij zich ook inschrijven bij de huisarts in Culan en een beroep doen op de medische zorg in Frankrijk. 

De volgende nieuwsbrief verschijnt in april 2021.  
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Chambres d’hôtes La Joyeuse, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp