Copy

Nieuwsbrief februari 2020

Bonjour!

Na een paar dagen heerlijk te zijn verwend bij de oom van Caroline in Vence aan de Côte d'Azur, waar de mimosa al volop in bloei staat, is het weer tijd om onze belevenissen in de afgelopen maand samen te vatten in een nieuwsbrief. En we hebben zeker niet stil gezeten, lees dus snel verder!

Bonne journée!
Richard en Caroline

Elektra

In de vorige nieuwsbrief schreven we over de deplorabele staat van de elektra. Het op orde brengen hiervan is het belangrijkste onderwerp en tegelijkertijd ook ons hoofdpijndossier... We kunnen de kamers niet de  gewenste opfrisbeurt geven (behangetje eraf... likje verf... leuk inrichten...) voordat de elektra is gedaan. 
Eerst dachten we dat er begin februari begonnen kon gaan worden, maar op een bepaald moment hadden we nog geen enkele offerte en leek het erop dat er pas in april iemand zou kunnen starten! De moed zonk ons in de schoenen...
Maar gelukkig... daar was ineens elektriciën Alain met een offerte èn met de belofte om op maandag 10 februari te zullen gaan starten.
Helaas... 10 februari werd bij ondertekening van de offerte "in de week van 10 februari" en inmiddels is dit maandag 17 februari geworden.
Maar we weten: dit is Frankrijk, we zullen geduld en vertrouwen moeten hebben. Het komt goed! 
Enedis (de Stedin van Frankrijk) heeft intussen de hoofdschakelaar vervangen, zodat die in ieder geval een stuk veiliger is. Het wachten is nu nog op een nieuwe afspraak met Enedis om de kabel die het huis binnenkomt te vervangen, deze bleek namelijk te dun. Wordt vervolgd!

Kachels

Nog zo'n belangrijk onderwerp voor ons: kachels!
Inmiddels zitten we er 'warmpjes' bij met pelletkachel Lisa in de woonkamer. Het is af en toe nog een raadsel waarom Lisa zichzelf weer inschakelt na uitgeschakeld te zijn door ons en andersom. Bij de leverancier gaat men na waardoor dit komt. Maar het mag de pret niet drukken, we genieten volop van onze eindelijk ingerichte salon, inclusief tv op het nieuw gekochte tv-meubel.
Caroline is benoemd tot verzorgster van Lisa, zij maakt elke ochtend de brander schoon, vult de pellets bij en ontdoet de kachel elke 2-3 dagen van de as met behulp van de as-stofzuiger.
De houtkachel die is geïnstalleerd in de gasten eetkamer is aan de zorgen van Richard toevertrouwd. Tot nu toe heeft deze nog maar één keer gebrand; we hebben namelijk onlangs een brandwerende achterplaat bevestigd die eerst nog in de juiste kleur geschilderd moet worden voordat we de kachel weer kunnen aansluiten. 

Schuur

In de afgelopen periode is er door Richard en Bart hard gewerkt om onze carport om te toveren tot een schuur. Het resultaat mag er zijn! Voor het storten van de betonvloer hebben we een vrachtwagen met beton laten komen. Deze paste maar net door onze poort! 
We hebben direct de 'schuurspullen' die nog in de gasten eetkamer stonden, in de schuur gezet. Opgeruimd staat netjes!

Dakdekker
Net voor Kerst ontdekten we lekkage in één van de zolderkamers. Geen grote overstromingen, maar wel iets wat we zelf niet kunnen oplossen. Het dak van ons huis is behoorlijk hoog! Daar moest dus een specialist aan te pas komen. Maar.... zie maar eens aan een dakdekker te komen, dat is nog geen sinecure.
Van twee kanten ontvingen we de naam van dezelfde dakdekker. Na een paar keer bellen kregen we contact en gaf hij aan langs te zullen komen. Op de aangegeven dag kwam hij echter niet. De volgende dag weer gebeld: hij zou die middag komen. En ja hoor, hij kwam zowaar! 
Hij inspecteerde de situatie op zolder, keek vanaf de grond naar het dak en zei: ik kom begin volgende week terug. Maandag: geen dakdekker. Dinsdag: geen dakdekker: Woensdag: geen dakdekker. Donderdag was het zeker niet meer 'het begin van de week', maar ach, je weet het niet... Vrijdag toch maar weer even gebeld. Excuses, het was er niet van gekomen deze week, maar maandag zou hij komen. Maandag: geen dakdekker. En de rest van die week ook niet...
Inmiddels was het niet meer zo mooi weer en drupte het aardig in de neergezette emmers.
Gelukkig was daar onze lieve buurman Jean! Hij kende een dakdekker die bij hem ook het dak had gedaan en hij ging hem meteen bellen. De volgende dag verscheen deze man (Olivier) en hij klom direct het dak op. 
Oorzaak van de lekkage was naar zijn idee een scheur in de bol van onze bliksemafleider. Hij heeft deze gerepareerd en tot nu toe blijft het droog op de zolderkamer. Hoera! 
Omdat we geen bliksemafleider nodig hebben (de mast op het dak van de brandweerkazerne naast ons is veel hoger en de kerk ook), komt hij nog een keer om deze eraf te halen. Ons dak gaf hij overigens de kwalificatie 'pas bon', maar we hebben geen geld om het totale dak te vernieuwen. Advies: er niet aan komen en lekkages laten repareren.  

Lac de Sidiailles

Op ongeveer 10 minuten rijden van onze chambres d'hôtes ligt een groot meer: het lac de Sidiailles. Afgelopen zomer zijn we daar al eens geweest en ook toen wisten we direct: dit is onze plek, hier willen wij wonen.
In de afgelopen weken hebben we een paar prachtige dagen gehad met veel zon en een temperatuur die dan al snel oploopt naar aangename waarden, waarbij je zonder jas buiten kunt zijn.
Op één van die dagen hebben we de wandelschoenen opgezocht en zijn we naar het meer van Sidiailles gereden.
Je kunt helemaal om het meer heen wandelen, maar dat kost zeker 5 uur. Daarom hebben we maar een klein gedeelte van deze wandeling gedaan.
Wat een fantastische ervaring! Op een bankje zitten en dan alleen het geluid van de vogels horen, verder is het helemaal stil... Dit hebben wij in Nederland nauwelijks ervaren. En wat voelden we ons bevoorrecht om op zo'n mooie plek te mogen wonen!
Denk je nu: dat wil ik ook weleens ervaren! Je bent van harte welkom in onze chambres d'hôtes. Wij zorgen dan voor een aangenaam verblijf bij La Joyeuse en eventueel een lunchpakket voor onderweg. En vergeet niet je fiets, wandelschoenen (of vishengel) mee te nemen! 

Website

Thierry van Vallonic is op dit moment druk bezig met het maken van onze website; we zijn heel benieuwd naar het resultaat! Zodra de website gereed is, melden we dit uiteraard.
Om toch wat foto's van de kamers erop te kunnen zetten - ondanks het feit dat we deze nog niet kunnen inrichten zolang de elektra niet in orde is gemaakt - hebben we in één kamer het bed in elkaar gezet en de kamer verder aangekleed met wat meubeltjes en andere spulletjes.
Terwijl we daar mee bezig waren, realiseerden we ons weer hoezeer we uitkijken naar het moment dat we de kamers en de gasten eetkamer echt kunnen gaan inrichten!

Wat hebben we nog meer gedaan?

  • We zijn samen voor het eerst naar de Franse kapper geweest in Montluçon. We waren wel tevreden over het resultaat, al heeft Richard zijn haar nog nooit zo kort gehad!
  • Bart heeft met zijn kettingzaag een grote tak van de boom voor het kleine schuurtje afgezaagd. Deze zou waarschijnlijk bij een flinke storm zijn afgebroken, wat nu gelukkig met de afgelopen storm niet is gebeurd. En we hebben er weer wat haardhout bij!
  • Richard heeft de zolder van het kleine schuurtje (door Caroline 'het blauwe schuurtje' genoemd vanwege de blauwe luikjes) ontdaan van alle takken die daar opgestapeld lagen. Wat een klus!
  • Caroline heeft een plan gemaakt voor de nieuwe keuken. Komende vrijdag hebben we een afspraak bij Ikea in Clermont-Ferrand om de keuken te bestellen. Intussen heeft Richard de huidige keuken al aardig gesloopt; enkele kastjes zijn ontmanteld en de oven en vaatwasser zijn afgevoerd.
  • We hebben afgelopen week een aantal theesoorten van Marriage Frères gekocht. Deze komen op de speciale theekaart die gasten bij het ontbijt ontvangen. Heerlijke verse thee met bijzondere aroma's!
  • En tenslotte ontvingen we onze eerste reserveringen! In april en mei mogen we een aantal vrienden verwelkomen in onze chambres d'hôtes. We kijken er al naar uit!

De volgende nieuwsbrief verschijnt begin maart. 
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 Chambres d’hôtes La Joyeuse, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp