Copy

Nieuwsbrief juni 2020

Bonjour!
Dit is voorlopig even onze laatste nieuwsbrief, want het seizoen gaat beginnen! Vanaf vandaag zijn de grenzen van Frankrijk weer open gesteld voor o.a. EU-toeristen (behalve Spanje). We kunnen dus onze Nederlandse gasten ontvangen! Uiteraard zullen er wel de nodige regels in acht worden genomen i.v.m. Covid-19.

We werken hard door om alles af te krijgen voor 22 juni als onze eerste gasten arriveren. In deze nieuwsbrief lees je zoals gebruikelijk weer over onze vorderingen.
We kunnen je verklappen dat het allemaal erg mooi geworden is! Maar we zouden eigenlijk willen zeggen: kom het gewoon eens zelf bekijken en ervaren bij ons! Het is hier in de Berry heerlijk vertoeven, je kunt eindeloos wandelen en fietsen, mooie dorpjes en kastelen bezoeken of gewoon helemaal niets doen. Neem een mooi boek mee, dan zorgen wij ervoor dat de hangmatten klaar hangen!

Wij wensen jullie een heerlijke zomer en komen graag in oktober bij je terug met een nieuwe nieuwsbrief!

Richard en Caroline

Elektra

In de vorige nieuwsbrief schreven we dat de elektricien bijna klaar was. Nou ja, bijna dus.... Helaas heeft hij het de laatste maand wat rustiger aan gedaan, met als gevolg dat we op dit moment binnen wel klaar zijn (op een paar kleine verbeterpuntjes na), maar buiten nog niet. 
Er moet nog elektra in ons schuurtje en bij het zwembad worden aangelegd. Niet verschrikkelijk veel werk, maar het moet toch gebeuren.
Vorige week zijn daarvoor de nodige geulen in onze (mooi gemaaide!) tuin gegraven. De aarde die daaruit kwam, hebben we in de afwateringsgeulen op de afwateringsbuizen laten storten, zodat we daar nu een extra stukje tuin hebben gecreëerd. 
We kunnen het nieuw ingezaaide graszaad wel uit de grond kijken en kunnen niet wachten totdat de kale plekken weer mooi groen worden!

Tegelijkertijd met het graven van de geulen voor de elektra is er een groot stuk gazon afgegraven voor het buitenterras. Diezelfde middag is er 7 ton grind gestort. Nadat we het grind een dag later ook onder het terras hadden gelegd, hebben we de door Caroline geverfde tafels neergezet en de stoelen uit de opslag gehaald. 
Later gaan we de puntjes op de 'i' nog wel zetten, maar er kan buiten worden gegeten!!

Eetkamer

Ook het werk aan de eetkamer is ver gevorderd. De verhuisdozen zijn nagenoeg allemaal weg, het gastenservies staat netjes in onze grijze kastjes, het dressoir waar de gasten thee en koffie kunnen pakken staat klaar, alles is geverfd, de oude kast van de vorige eigenaar is van geel naar lichtblauw gegaan en op dit moment wordt er een ombouw om onze elektriciteitsmeter gemaakt.

Nu rest alleen nog een laatste zware klus: de eettafels op zijn plaats zetten. Sinds de verhuizing begin december vorig jaar staan deze tegen de wand van onze salon. Er zullen wat sterke mannen moeten worden opgetrommeld om ons te helpen, want vooral de grote tafel van 3 meter (massief eiken) is ontzettend zwaar!

Even een vlekje wegwerken... 

Zoals overal, gaan hier ook weleens dingen mis. Zo wilde Richard even het rode schild dat de vorige eigenaar op de muur boven de haard had aangebracht, verwijderen. Eerst maar eens schuren.... ach, dat werkt niet... misschien met een nat doekje dan maar?.... Oh nee, nu wordt die vlek nog groter! Hè bah, nu zit het rood ook al aan de baguette... (de kunststof behuizing van de elektra). HELP!!
Gelukkig is het allemaal toch nog goed gekomen en hebben we dit 'vlekje' uiteindelijk mooi kunnen wegwerken!

Ontbijt thee- en koffiekaart

We zijn ons natuurlijk ook al aan het voorbereiden op de table d'hôte en het ontbijt voor de gasten. 
Zo hebben we voor het ontbijt een thee- en koffiekaart gemaakt. Op de theekaart staan verschillende soorten losse (rode, groene en zwarte) thee van Mariage Frères en met de koffiekaart kan een keuze gemaakt worden uit verschillende Nespresso smaken.
Uiteraard zijn we erg benieuwd wat onze gasten hiervan vinden!

Tenslotte hebben we vandaag ons prachtige logo aan de poort gehangen. Het is weliswaar niet officieel onthuld, maar we zijn (bijna) in bedrijf! Vanaf onze verhuizing naar Frankrijk eind november vorig jaar hebben we toegewerkt naar onze opening. Twee maanden later dan de oorspronkelijke planning is het nu eindelijk zover, hoera!!
De volgende nieuwsbrief verschijnt in oktober.  
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 Chambres d’hôtes La Joyeuse, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 Chambres d’hôtes La Joyeuse, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp