Copy

Voorwoord


Beste ondernemer,

Met trots presenteren wij u de eerste editie van Ondernemersnieuws met nuttige informatie, nieuws en handige tips voor en door ondernemers. Vooral bedoeld om u op de hoogte te brengen van zaken waarmee de gemeente u wellicht kan helpen om succesvol te ondernemen. In deze eerste nieuwsbrief vertellen we u bijvoorbeeld graag meer over ons inkoopbeleid, het Keurmerk Veilig Ondernemen en tipt een lokale expert u over mogelijk interessante subsidies. Zo creëren we samen kansen en werken we met elkaar aan een economisch vitaal Bernheze. Tenslotte stellen we graag Willem van den Brand aan u voor. Als bedrijfscontactfunctionaris binnen de gemeente is hij uw eerste aanspreekpunt. Willem is te bereiken via w.vanden.brand@bernheze.org of 06-18308715.

Rien Wijdeven
wethouder
 
v.l.n.r. Willem van den Brand (bedrijfscontactfunctionaris gemeente Bernheze), Peter van Tilburg (voorzitter SOB), Rien Wijdeven (wethouder)

Gezocht: 20 ondernemers, 20% energiebesparing, 20 maanden


De gemeente Bernheze heeft een sterke focus op duurzaamheid richting ondernemers. Dit jaar geven we duurzaamheid wederom extra aandacht, nadat we in 2018 via diverse projecten energiebesparing en het opwekken van duurzame energie stimuleerden. We zoeken daarom nu 20 ondernemers die samen met ons de uitdaging van 20% energiebesparing binnen 20 maanden willen aangaan. In de loop van dit jaar organiseren wij een Ondernemersbijeenkomst Duurzame Energie waarin wij hierover meer informatie geven. Houd deze nieuwsbrief in de gaten.
Lees verder.

Keurmerk Veilig Ondernemen


Het veilig maken en houden van onze gemeente doen we samen. Specifiek voor ondernemers bestaat hiervoor het KVO: het Keurmerk Veilig Ondernemen. In de KVO- vergaderingen worden verschillende thema’s besproken, die gerelateerd zijn aan veiligheid op bijvoorbeeld bedrijventerreinen. Naast de KVO-vergaderingen hebben wij u, als ondernemer, ook nodig om verdachte situaties te melden. Hoe u dat het beste kunt doen?
 
Dat leest u hier.

Aanbestedingen en inkoopbeleid


Net als alle overheidsorganisaties moeten we ons als gemeente houden aan de Aanbestedingswet. Daarnaast hebben we ons eigen inkoopbeleid. Deze wet is een afgeleide van de Europese aanbestedingsregels. De bedoeling van deze regels is het zorgen voor één internationale markt voor overheidsopdrachten. Voor opdrachten boven een bepaalde drempel kunnen Nederlandse bedrijven hierdoor meedoen met aanbestedingen in andere EU-lidstaten en andersom. Maar ook voor de inkopen met een kleinere opdrachtwaarde staan er regels in de aanbestedingswet. 
Meer informatie.
Gerby Maas (links) en Jan Hulsmann (rechts)
 

Minder loonkosten voor R&D 
met WBSO-subsidie


De WBSO-subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk ofwel R&D) is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten, overige kosten en uitgaven voor R&D compenseert. In de praktijk betekent dit dat u minder loonheffing afdraagt. Bent u een zelfstandige en maakt u minimaal 500 R&D-uren per jaar? Dan krijgt u een vaste aftrek voor R&D. Daarnaast is er nog een extra tegemoetkoming voor starters. Valor Material Handling BV uit Heesch maakte gebruik van de WBSO-subsidie om te kunnen blijven innoveren op het gebied van transportsystemen. Het modulair geavanceerde transportsysteem Qliqflow is door hen met hulp van WBSO-subsidie ontwikkeld. Voor ondernemers interessante subsidies zijn de WBSO, de MKB Innovatie Topsectoren (MIT) en SLIM.   
Meer informatie.
E-mailadres van gemeente Bernheze
Facebook van gemeente Bernheze
Twitter van gemeente Bernheze
Gemeente Bernheze

0412-45 88 88 • gemeente@bernheze.org • www.bernheze.org
Bezoekadres: De Misse 6 • 5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19 • 5384 GZ Heesch

Copyright © 2020 Gemeente Bernheze, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Bernheze · De Misse 6 · Heesch, Nb 5384BZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp