Copy
                                               
                                                                          PERSBERICHT - The Next Closet
11 juni 2014
                                                                       
The Next Closet
Creëer je eigen online winkel met de DIY service.

Heb je genoeg van je uitpuilende garderobe en zoek je een oplossing voor je ongedragen designer items? The Next Closet is hét nieuwe online platform waar vrouwen heel makkelijk hun tweedehands designer kleding kunnen verkopen en in andermans garderobes kunnen shoppen. Deze groeiende community lanceert vandaag haar nieuwste service; De DO-IT-YOURSELF (DIY) Service. Hiermee zijn ze het eerste Nederlandse peer-to-peer modeplatform met twee verschillende verkoopservices. 

 
'Eigen winkeltje spelen is nog nooit zo makkelijk geweest. '

- Oprichter: Thalita van Ogtrop 
 
The Next Closet – the exclusive resale platform for designer fashion
The Next Closet (TNC) is het online, social modeplatform waarbij vrouwen gemakkelijk hun ongedragen merkkleding  kunnen verkopen en in andermans garderobes kunnen shoppen. Vandaag lanceert ze haar nieuwe verkoopservice: de Do-It-Yourself (DIY) Service.  Vanaf nu kun je zelf je eigen ongedragen items verkopen door een online “closet” te openen. Bij een succesvolle verkoop ontvang je maar liefst 80% van de opbrengst. Ben jij liever lui dan moe? Geen zorgen, de welbekende TNC Premium Service, waarbij je als verkoper volledig wordt ontzorgd, blijft ook nog steeds bestaan. 
Waarom een DIY service?
 
1. Kleding kopen van stijliconen die jouw maat & stijl hebben.
“Het is vaak erg tijdrovend om allerlei webshops af te struinen naar dat ene perfecte item”, aldus Thalita van Ogtrop, founder The Next Closet. “Hoe handig zou het daarom zijn als je “closets” van bekende stijliconen of vriendinnen kunt volgen, waarvan je weet dat ze exact jouw maat & stijl hebben?” Met de DIY Service van The Next Closet wordt deze droom realiteit. Shop in elkaars online garderobe of wordt re-seller van je eigen stijl. Om het ‘Closet of’ concept extra aandacht te geven werkt The Next Closet veel samen met bekende modebloggers, stylistes en stijliconen. Zo kan je elke maand live de meest begeerde closets van bekende stijliconen.. Zoals die van Fashion bloggers Lizzy van der Ligt & Liza Chloe, Instagram It-girl Iman Whitfield en ELLE styliste Nicole Huisman.


2. Verdienen aan je ongedragen kleding door het zelf te doen
Lieke Pijpers, founder The Next Closet: “Sinds de lancering van The Next Closet in augustus, hebben we twee type verkopers geïdentificeerd: De vrouw die veel mooie designer kleding heeft en deze best wil verkopen, maar hier absoluut geen moeite voor wil doen en aan de andere kant de Internet-savvy fashionista die het prima vindt om dit allemaal zelf te doen, maar hier dan wel meer aan wil verdienen.” Voor de eerstgenoemde doelgroep is er de TNC Premium Service: een full-service pakket waarbij The Next Closet alles doet (o.a. fotografie, controle, verzending, etc.) en de verkoper 50% - 65% van de verkoopprijs verdient. Hiernaast is er nu ook de Do-It-Yourself (DIY) Service: verkopers creëren hun eigen online profiel en beschrijven fotograferen zelf hun items. In ruil hiervoor verdienen ze 80% van de verkoopprijs.
 
3. Social Selling is de trend van nu.
Dat peer-to-peer communities en social selling een trend is bewijzen intiatieven als  Airbnb, Etsy, Pinterest en Peerby. The Next Closet maakt graag gebruik van deze trend en gebruikt de kracht van de community voor sociale controle en het netwerk effect. Niet alleen kunnen verkopers & kopers elkaars closet’s volgen en promoten, ze kunnen ook elkaar reviews geven. Met als doel dat jij er alles aan doet om een A-rated seller te worden. Wat The Next Closet onderscheid van de meeste reguliere marktplaatsen is de veiligheid en strenge selectie procedure. Alle geldstromen lopen via het account van The Next Closet; Het verkochte bedrag wordt pas uitgekeerd als het betreffende item veilig bij de koper is aangekomen. Daarbij controleert het kwaliteits team elk item voordat het online wordt geplaatst. You better be safe than sorrow.
Ervaringen van de eerste testgebruikers.
De DIY service is een week als beta-versie getest en is vandaag officieel live voor het nederlandse publiek. Hierbij een paar quotes van onze eerste gebruikers met hun ervaring:
Alexandra Brands (model & grafische ontwerper): “Als model is het belangrijk om er goed uit te zien en jij eigen stijl te vormen. Dit resulteert in veel shoppen en veel nieuwe outfits. De DIY Service is voor mij ideaal omdat ik unieke designer items kan shoppen en mijn outfits, die ik niet langer draag, weer makkelijk kan doorverkopen."

Sabrina Meijer (modeblogger Afterdrk): “Het fijne aan The Next Closet is dat ik de kleding die ik niet meer draag gemakkelijk kan verkopen en het goed vindbaar is voor een groot publiek. Via de DIY Service is het ideaal om er keer op keer weer wat nieuwe items bij te zetten, zodra ik ergens op uit ben gekeken en krijg ik er toch nog wat voor terug."

Willa Stoutenbeek (founder W.Green Communicatie): “Het recycelen van tweedehands designer kleding is mijn favoriete manier van hergebruik. Je eigen trends creëren met hele mooie afdankertjes.”
Internationale expansie, crowdfunding & toekomst
De DIY Service is ontwikkeld dankzij een succesvolle crowdfund campagne waarbij The Next Closet bijna €35.000,- heeft opgehaald. Het resterende budget zal gebruikt worden om de website internationaal te maken en andere markten te gaan verkennen. Nu richt The Next Closet zich nog alleen op vrouwen in Nederland, maar in de nabije toekomst zijn er al plannen om uit te breiden naar het buitenland en andere marktsegmenten. (Goed nieuws mannen, nog even geduld!).

De DIY Service is momenteel live in uitgeklede vorm, zeer binnenkort zullen de opties om andermans closets te volgen, sale-alerts te ontvangen en reviews achter te laten toegevoegd worden.

Voor een film impressie van een DIY user van The Next Closet klik op de onderstaande foto.

                                                   thenextcloset.com
 
                                      
Download HR-beeldmateriaal hier
photo credits: Iris Duvekot & Bastiaan van Ederen
video credits: Laura Rijnties


 
 
Niet voor publicatie: neem voor meer informatie, rechtenvrij beeldmateriaal en/of interviewmogelijkheden contact op met Willa Stoutenbeek, W.Green, Warmoesstraat 56, 1012 JG Amsterdam, tel. +31 20 221 3500 of willa@wgreen.org