Copy
                                               
                                                                          PERSBERICHT - The Next Closet
27 maart 2014
                                                                       
The Next Closet
New Office & Next Steps
 

The Next Closet heeft gisteren op feestelijke wijze haar nieuwe kantoor ingewijd. Met een goed verzorgde perslunch en een office warming in de avond, presenteerden Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers de nieuwe The Next Closet locatie en de DIY verkoopservice. TNC wil vrouwen inspireren anders met kleding om te gaan en te investeren dusdanige kwaliteit.


'Via TNC willen we vrouwen inspireren en aansporen om anders te shoppen; mooie kleding hergebruiken en investeren in kwaliteit.'

- Oprichters: Thalita van Ogtrop & Lieke Pijpers 
 
The Next Closet
Het nieuwe kantoor van het online resale designerkleding platform bevindt zich op de 14e etage (met een spectaculair uitzicht over Amsterdam) van een anti kraak toren in Amsterdam Zuid. TNC's verhaal en de keuze van het nieuwe kantoor tonen niet geheel onbewust veel overeenkomsten.  Thalita, Lieke en de rest van het TNC-team willen laten zien dat mooie kleding een tweede leven verdient en hopen met TNC een laagdrempelig online platform te bieden. The Next Closet gelooft dat het
 concept goed aansluit op de huidige tijdsgeest en de bewustwordingsbeweging die momenteel plaatsvindt. 
TNC streeft ernaar om de net-a-porter van 2e hands designer-fashion te worden. Een overzichtelijke en minimalistische online omgeving waar naast de shop ook de TNC times(blog) en het originele 'The Closets Of' -format: waarbij het initiatief influencers uitnodigt, interviewt & portretteert. Via 'Shop the Closet' kunnen consumenten uit de kast van hun favoriete stijlicoon kopen.
 De Services
Om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken heeft The Next Closet twee services bedacht.

1. De Premium Butler Service – waarbij Butler James je al het werk uit handen neemt. Dit is voor de extra drukbezette dames onder ons. Hierbij is 60% van de opbrengst voor de verkoper.
2. De DIY service, de airbnb van de garderobes. Je richt je shop naar eigen inzicht en bent zelf verantwoordelijk voor alle foto's, tekst en prijzen. Een goede uitkomst voor de vlijtige liesjes. 80% van de verkoop komt in deze constructie ten goede aan de verkoper.

De Butler Service is inmiddels up & running en middels een crowdfunding campagne hoopt The Next Closet mid-april de DIY service te lanceren. Na acht weken campagne voeren hebben ze inmiddels 75% van het beoogde bedrag weten te realiseren. Met nog drie weken op de teller lijkt de DIY service in zicht.

 
Public Thursday
Een showroom met een uitzicht over de skyline van Amsterdam is waar TNC haar klanten de kans geeft items te verkopen of juist te shoppen. Vanaf gisteren zal TNC één dag in de week open zijn.
TNC introduceert deze dag omdat ze merkten dat het een gedeelte van hun community toch graag de stukken voor aanschaf passen en daarnaast dient deze donderdag ook voor verkopers die hun waardevolle stukken niet aan de post toevertrouwen. 
 
Achtergrond
The Next Closet is opgericht door de jonge ondernemers Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers. Thalita heeft een master international business & rechten en jarenlange ervaring in de  Business to Business communicatie.  Lieke studeerde product design aan de TU Delft. Beide kozen duurzaamheid als uitgangspunt in het ondernemen. Samen richtten ze daarom het creatief campagnebureau Professional Passionates op. Hierbij verbinden zij professionals die dan als gemeenschap een verschil kunnen maken. Het viel het duo op dat veel vrouwen ongedragen fashion items in de kast hebben hangen of zelfs weggooien, terwijl er een enorme vraag is naar mooie kwalitatieve designer items. Via TNC hopen zij  in te spelen op deze behoeften en vraag en aanbod samen te brengen.

 
TNC Waarden
  • Verspil niet onnodig kostbare grondstoffen, herontdek je eigen 'closet' en geef vergeten items en nieuw leven.
  • Investeer in kwaliteit en vakmanschap, want dit behoudt zijn waarde.
  • Maak een ander blij; make your trash someone’s treasure!

                                                   thenextcloset.com
 
                                      
Download HR-beeldmateriaal hier
photo credits: Iris Duvekot
 
 
 
Niet voor publicatie: neem voor meer informatie, rechtenvrij beeldmateriaal en/of interviewmogelijkheden contact op met Willa Stoutenbeek, W.Green, Warmoesstraat 56, 1012 JG Amsterdam, tel. +31 20 221 3500 of willa@wgreen.org