Copy
Horus nieuwsbrief januari 2016
View this email in your browser
Kom feestelijk het nieuwe jaar in luiden met het Horus Reünistenfonds
en wens je mede reünisten een gelukkig 2016!


Zaterdag 9 januari 2016 vanaf 20:16
VSL Catena, Kolfmakersteeg 8, 2311 VG Leiden
Lieve reünisten,
Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2016. We kijken terug op een geslaagd jaar, waarin we naast de jaarlijkse reünistendag vier reünistenborrels hebben georganiseerd. Ook hebben we het 40-jarig lidmaatschap van Anneke niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Mede doordat je als oud-lid tegenwoordig automatisch reünist wordt, hebben we er dit jaar maar liefst 78 nieuwe reünisten bijgekregen. Financieel gezien zitten we op de goede koers; zo hebben we dit jaar ons aantal donateurs verdubbeld en zitten we ons 80% va ons streefgetal aan donaties. Het doel voor volgend jaar is om â‚¬ 1000 aan donaties op te halen. We zullen daarom zorgen dat er op elke activiteit machtigingsformulieren zijn en uiteraard kun je sinds dit jaar ook een online machtiging invullen. 

Het allerbeste voor 2016 en hopelijk tot zien op één of meer van onze activiteiten!
Louise Hoppel
 

Pubquiz
Zaterdag 17 oktober was de jaarlijkse pubquiz van Horus, zes teams gingen de strijd met elkaar aan terwijl quizmaster Jeroen Velzeboer de quiz presenteerde. Met vragen van verschillende richtingen, alfa tot beta, een gemengde plaatjesronde- van kunst tot logo’s-, en een muziekronde met draaiorgelversies van bekende (pop)nummers was het een diverse quiz waarbij eenieder zijn bijdrage kon doen en wat nieuwe kennis kon vergaren. Uiteindelijk lagen de Velzebojs en de Kapitale Constructiefouten dicht bij elkaar, maar na de muziekronde gingen de Velzebojs er met de winst (een pitcher bier en de eer) vandoor. De ouwelullenborrel erna is nog tot in de late uurtjes doorgegaan en was erg gezellig.  
Mariska Krikken
 

Wij hebben uw steun nodig!
De Stichting Reünistenfonds Horus is nu een aantal jaren zelfstandig en we zijn hard op weg om ook financieel zelfstandig te worden! 
Naast de vier maal per jaar een nieuwsbrief, de reünistendag en de ouwelullenborrels zouden we graag meer doen. Daar hebben we jouw hulp voor nodig!
Daarom willen we vragen om het online machtigingsformulier in te vullen en op te sturen. Dat kan nu makkelijk HIER online! 
 40-jarig lidmaatschap Ann 
Het studentenleven kent vele facetten, waaronder de bekende “Eeuwige Student”. Lang studeren kom sinds de nieuwe studiewetten niet zo vaak meer voor, maar er is weinig veranderd aan het studentenleven, waar voor sommigen geen einde aan hoeft te komen. 
Studentenvereniging Catena in Leiden kan er prat op gaan een overschot te hebben aan langdurige lidmaatschappen. Waar traditioneel na 4 of 5 jaar afgezwaaid dient te worden en men nog slechts als reünist verbonden blijft aan de herinnering van een wilde studententijd, zo kent Catena onevenredig veel leden die makkelijk 10 of 15 jaar lang blijven genieten van de gastvrijheid en geneugten die een studentenvereniging kan bieden. 
Zoals geldt voor alle statistieken zijn er ook onder de ruim 1000 leden die Catena momenteel bezit enkele uitschieters voor wie 10 of 15 jaar slechts als een gemiddelde prestatie wordt gezien. Lid blijven van Catena is tenslotte niet moeilijk, je hoeft alleen je contributie te blijven betalen. Een absolute topper van deze bewoners van het hoogste percentiel is An Knaap. Dit jaar erkent Catena haar 40 jarig lidmaatschap, en dat wordt niet gedaan omdat ze alleen contributie betaalt. An is meerdere dagen per week nog op de vereniging te vinden en laat een feest ook niet snel voorbij gaan.

Een goede reden om een speciale tijdelijke commissie, de An-Cie, op te richten die in het geheim een feestje op poten heeft gezet en waarvoor ook vele oude bekenden zijn aangeschreven. Onder het voorwendsel van een klaverjastoernooi, waar An geen nee tegen kan zeggen, werd de jubilaris naar de vereniging gelokt. Hier wachtte haar, naast natuurlijk het klaverjastoernooi, een taart en vele bekenden. Voor de gelegenheid kon alle koffie gratis in de variant “Irish” verkregen worden en zat An’s favoriete drank de wodka-jus gewoon op tap.
De aanwezigheid van vele vele jaren Catena ervaring op dit feest maakte voor een goede sfeer en menig aanwezige heeft geen recollectie meer van de tijd dat ze de voordeur achter zich dicht trokken. Het was weer een memorabel feest!
Peter Nederpel
Save the date; reünistendag 2016
De reünistendag van 2016 staat gepland voor zaterdag 21 mei. Schrijf deze datum alvast in je agenda! Meer details en de officiële uitnodiging volgen nog.
Catena update
Allereerst ook vanuit Catena wensen wij iedereen een gelukkig nieuwjaar toe. Op Catena zijn sinds de vorige nieuwsbrief heel wat nieuwe dingen in gang gezet, en ook wat oude ideeën herhaald.
Onze huidige voorzitter, Roos ter Elst, heeft samen met de andere MASCQ-voorzitters en de PKvV een nieuw soort samenwerking in gang gezet met de gemeente Leiden. Binnen deze samenwerking zal er vanuit de gemeente begeleiding zijn voor grotere en duurdere activiteiten, en er komt een denktank van studenten die de gemeente gaan adviseren over bepaalde zaken.

Deze ontwikkeling heeft ook Catena niet onberoerd gelaten, en er is een heuze AirCo geformeerd. Deze ‘Catena Open Air’ Commissie heeft als taak een duurzaam festival neer te zetten. Afgelopen ALV is de bestuurscommissie gepresenteerd. Mocht je nog ideeën, tips, of ander soort informatie hebben die de commissie tot nut kan zijn, schroom dan niet te emailen naar voorzitter@vslcatena.nl
Verder heeft ook het jaarlijkse gala weer plaatsgevonden. Ditmaal georganiseerd in nieuw format, namelijk door een subcommissie vanuit de IC. 4 IC leden hebben samen met 5 eerstejaars een prachtige gala op locatie neergezet.

Met 235 bezoekers was Het Blesse Paard in Stompwijk erg vol, maar ook erg gezellig. De commissie is zeer tevreden over hoe alles is verlopen, en hoopt ook op een vervolg in de komende jaren.
Tevens komt ook de traditionele Open Week er weer aan. We zijn benieuwd of we weer rijen in de steeg gaan krijgen. De plannen die er liggen zien er goed uit, en we hopen op een (omzettechnisch) succesvolle en plezierige week voor Catena.
Anneke van Hees
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Email
Email
Donaties
Donaties
Copyright © 2016 Stichting Reünistenfonds Horus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp