Beleef vitaliteit en uitstraling met natuurlijke producten voor een gezonde prijs         Bekijk deze email in uw browser

Zoemende en stekende muggen 

Een mug is eenvoudig beschouwd een primitieve versie van een vlieg. Het gezoem van muggen ontstaat door het snel op neer bewegen van hun vleugels. Het zoemgeluid, wat irriteert als je de slaap probeert te pakken, is nuttig voor de mug. Muggen zijn actief in het donker en kunnen elkaar dus niet zien. Mannetjes muggen kunnen goed horen en gaan op het gezoem van de vrouwtjes muggen af om zich voort te planten.

Alle muggen hebben een zuigsnuit, maar verreweg de meeste soorten kunnen daar niet mee bijten. De muggen die wel kunnen bijten behoren tot verschillende families, waarvan de familie steekmug (Culicidae) ongetwijfeld onze grootste stoorzender is. Zijn we verre reizigers dan kunnen we kennis maken met een ander familielid namelijk de malariamug (geslacht Anopheles) die voor de mens gevaarlijk is en meer dan een miljoen doden per jaar kan veroorzaken.

Waarom steken muggen?
Muggen zijn van huis uit vegetariër en leven van plantensap dat ze met hun steeksnuit aanboren.
Pas als een vrouwtjes mug bevrucht is, krijgt ze dracula-achtige trekjes. Voor de ontwikkeling van de eitjes heeft ze extra eiwitten nodig en deze verkrijgt ze door bloed te zuigen van zoogdieren of mensen. 


Je aantrekkelijkheid voor muggen kun je verminderen met voedingssupplementen. Als je niet wil slikken, kun je met specifiek geurende middelen de zoemende bloedzuigertjes proberen te weren. 

Ben je gestoken en geeft de steek veel zwelling en jeuk dan verlost de natuur je van de jeuk en de zwelling. 
Bekijken

Wees zuinig op je lichaam, kies voor vitaliteit, wij denken met je mee.

EMAIL
WEBLOG
FACEBOOK
TWITTER
DE GIER
Drogistvoordeel.nl is een onderdeel van De Gier Drogisterijen bv
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2015 Drogist Voordeel, All rights reserved.