Beleef vitaliteit en uitstraling met natuurlijke producten voor een gezonde prijs  |  Bekijk deze email in uw browser

Vreemde indringers

In deze periode van het jaar zijn we meer gericht op ons immuunsysteem. Het lichamelijke afweersysteem waarvan we verwachten dat vreemde indringers (bacteriën, virussen, schimmels) ons voorbij gaan. Dat we de winter doorkomen zonder griep en verkoudheid.
Tijdens de R in de maand gaan we dagelijks een goede multivitaminen met mineralen slikken en verhogen we het vitamine C gehalte in ons lichaam. Wist u dat er ook zuurvrije vitamine C bestaat, die mild is voor een gevoelige maag?

Ook fytotherapie krijgt meer belangstelling. Een van de bekendste planten die ons afweer kan versterken is Echinacea. De bladeren en de wortel werden door de Indianen altijd al als geneesmiddel gebruikt voor de genezing van allerlei wonden. In Nederland gebruiken we de hele plant, geëxtraheerd in alcohol, want Echinacea thee is zwak en geeft onbevredigend resultaat. Maar de minder bekende kruiden Cat’s Claw, Plantago, Pau d’arco zijn sterke weerstandopbouwers om je immuniteit te verhogen.
De laatste tijd is er steeds meer belangstelling voor probiotica (de goede darmbacterie) als afweerscherm van indringers. Er zijn verschillende soorten bacteriestammen met ieder hun eigen werking in capsule of druppelvorm.

Wie het nieuws volgt merkt dat men bij kanker onderzoek ook steeds vaker spreekt van lopend onderzoek naar hoe je het immuunsysteem kunt versterken om kwaadaardige cellen uit te schakelen in het lichaam. Men onderzoekt of men het eigen lichamelijke verdedigingssysteem zo kan stimuleren dat kwaadaardige cellen vernietigd of geremd worden zodat de ziekte beter onder controle komt. Een fantastische ontwikkeling, die nog vele jaren research vraagt, maar het lichaam kracht zal geven tegen vreemde indringers.
Wij adviseren je graag om je lichaam verdedigings klaar te maken om te genieten van de prachtige herfstkleurschakeringen in de natuur.
Bekijken
EMAIL
WEBLOG
FACEBOOK
TWITTER
DE GIER
Drogistvoordeel.nl is een onderdeel van De Gier Drogisterijen bv
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2015 Drogist Voordeel, All rights reserved.