Beleef vitaliteit en uitstraling met natuurlijke producten voor een gezonde prijs         Bekijk deze email in uw browser

Als de leeftijd vordert

“Ouder worden”,  iedereen ziet ertegen op. Toch is het een natuurlijk proces. Hier en daar een rimpeltje is heel natuurlijk en kan zelfs charmant zijn. Het ontbreken van een ouderdomskwaaltje zou zelfs eigenaardig zijn. We moeten gewoon durven vergrijzen en het leren aanvaarden. Bovendien heeft ouder worden een mooie bijwerking: als het goed is word je wijzer, wat een andere schoonheid geeft.
Drie tips bij het ouder worden:
  • Plannen blijven maken houdt ons gezond en houdt onze mentale weerbaarheid op peil. Als we niet meer vooruit kijken en werken aan de toekomst wordt het ouder worden uitzichtloos en begint het  proces van afbraak en laten gaan.
  • Wanneer we ons omringen met een sociale contacten hebben we grotere overlevingskansen. Sociale steun en psychologische steun van de medemens  heeft een positieve uitwerking op ons algehele welzijn.
  • Geen suiker is de boodschap. Hiermee houden we ons lichaam langer gezond. Glycatie is een proces waarbij suikermoleculen zich binden aan een lipide- of een proteïnemolecule waardoor gezond en flexibel weefsel hard en stijf wordt. Het gevaar van dit weefsel is dat er zogenaamde eindproducten ontstaan zoals de AGE’s (advanced glycation end products of geavanceerde glycatie eindproducten). Deze AGE’s beschadigen de organen en kunnen nierziekte en leveraandoeningen veroorzaken.
Wat maakt ons oud?
Sommige factoren, zoals luchtvervuiling, zijn niet beïnvloedbaar terwijl we andere factoren, zoals voeding en gsm straling zelf helemaal in de hand hebben. We bepalen individueel waar we ons lichaam aan blootstellen en waaraan niet. 

De voedingsmiddelen waarmee we ons voeden en onze manier van leven bepalen in zeer grote mate de snelheid waarmee we cellen afbreken en weer op bouwen. De gewone voeding laat ons vaak achter met een tekort aan verschillende nutriënten zoals vitaminen en mineralen. Deze dienen aangevuld te worden met supplementen (we moeten vaker durven grijpen naar).
Het jachtige levenspatroon waarin we ons bijna allemaal bevinden is nadelig voor onze levensduur. We worden voortdurend overbelast met multimediale -, verkeers-, sociale - en werkstress. Deze brengen o.a. hormonale overbelasting teweeg, waardoor we op lange termijn uitgeblust geraken.
Dagelijkse rust inbouwen, voldoende ontspannende beweging en voldoende nachtrust brengen herstel.

Geniet van het ouder worden, ga ontspannen door het leven samen met personen in je omgeving en geniet van de schoonheid van je levenswijsheid.
Meer details
EMAIL
WEBLOG
FACEBOOK
TWITTER
DE GIER
Drogistvoordeel.nl is een onderdeel van De Gier Drogisterijen bv
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2015 Drogist Voordeel, All rights reserved.