Beleef vitaliteit en uitstraling met natuurlijke producten voor een gezonde prijs  |  Bekijk deze email in uw browser

Snuffelen op internet

Velen gebruiken internet als informatiebron. Er worden dagelijks veel zoektermen ingevoerd voor vitaliteit, kwaal bestrijding e.d..

Niet alle info is verantwoord. Iedereen mag immers alles beweren op internet en de ervaring van de ene persoon is ongeschikt voor een ander. Ieder lichaam is een privé chemisch fabriekje. Dus de resultaten van gebruik van natuurlijke middelen van de ene schrijver kan het lichaam van een ander in disbalans brengen.

Een van de onderwerpen op internet is bijvoorbeeld abrikozenpitten waar vele goede eigenschappen aan toegedicht worden. Maar een overdosis ligt op de loer. Op internet adviseert men 40-50 abrikozenpitten per dag in te nemen. Waarschijnlijk sterf je dan niet aan de kwaal, maar aan vergiftigingsverschijnselen. Vandaar deze info.

Abrikozenpitten bevatten van nature een aanzienlijke dosis blauwzuur ofwel cyanide. Reeds een dagdosis van 30 gram pitten kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook bij de dosis die wij waarschuwend aanraden, maximaal 4-5 pitten verdeeld over de dag kunnen klachten ontstaan. Ook als de pitten goed gekauwd worden.

Er is gebleken dat effecten van blauwzuur ernstiger zijn bij personen die verzwakt zijn dan wel geen evenwichtige voeding gebruiken. Met name de vitamine B12 voorziening en de inname van zwavelhoudende aminozuren (cysteïne, methionine, die vooral in eieren, vlees, vis en zuivel zitten) moeten voldoende aanwezig zijn.

Bij een te hoge dosis abrikozenpitten kunnen de klachten zijn: versnelde ademhaling, hoofdpijn, draaierigheid, verlies van motorische coördinatie, zwakke pols, hartritme stoornis, overgeven e.d. Neem dan direct contact op met uw huisarts.

Abrikozenpitten zijn absoluut niet geschikt voor kinderen.
 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

EMAIL
WEBLOG
FACEBOOK
TWITTER
DE GIER
Drogistvoordeel.nl is een onderdeel van De Gier Drogisterijen bv
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2016 Drogist Voordeel, All rights reserved.