Beleef vitaliteit en uitstraling met natuurlijke producten voor een gezonde prijs            Bekijk deze email in uw browser

Detox - pure ontgifting

Natuurgeneeskundig therapeut Wouter de Jong geeft advies

Voor iedereen die wat meer energie kan gebruiken is een detox aan te bevelen. Wat zijn nu de top detox voedingsmiddelen om uw lichaam schoon te houden zodat uw huid weer gaat stralen? En waarom is ontgiften belangrijk?

Detox voor pure ontgifting
Bij een moderne, Westerse leefstijl raakt ons lichaam belast met gif- en afvalstoffen. Als gevolg hiervan ontstaat vervuiling van het lichaam en kunnen allerlei lichamelijke klachten ontstaan. Daarom is het belangrijk regelmatig te detoxen, ofwel ontgiften. Daarbij spe- len de darmen, lever en de nieren een belangrijke rol. 
Verschillende voedingsstoffen kunnen ingezet worden om deze drie organen te reinigen.
Reiniging
Groene groenten bevatten bladgroen, het chlorofyl. Daarom zijn ze ook zo gezond: ze dragen bij aan de ontgifting van het lichaam en fungeren als interne deodorant. De kracht van chlorofyl is al vele eeuwen bekend. De rijkste en sterkste bron van chlorofyl is de zoetwateralg chlorella. Andere goede bronnen zijn tarwegras, brandnetel en groene thee.

Spirulina is een sterk alkalische zout- wateralg die bijdraagt aan de ontzuring van het lichaam, zodat een gezonde zuurbase balans ontstaat. In deze alg zijn veel natuurlijke pigmenten aanwezig, zoals carotenoïden (oranje), xanthophyllen (geel), phycocyanine (blauw) en chlorofyl (groen). Deze antioxidanten beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen die kunnen ontstaan bij de detox."De hele reinigingskuur zou minimaal één, maar beter twee keer pet jaar gedaan moeten worden."

Darmen
Bij het ontgiftingsproces komen tal van afvalstoffen vrij. Deze moeten afgevoerd worden, met name via de darmen. Chiazaad bevat zowel oplosba- re als onoplosbare vezels en verbetert zo de darmpassage. De onoplosbare vezels binden de afval- en gifstoffen en de onoplosbare vezels vergroten de natuurlijke darmtransit. Ook aan te raden tijdens het detoxen is de inname van zwavel (MSM). Dit zorgt voor een snelle en effectieve uitscheiding van gif- en afvalstoffen op cellulair niveau. Bentoniet klei, aloë vera, venkel en pruimen ondersteunen de darmwerking ook ieder op zijn unieke wijze.
Lever
De lever wordt al gauw overbelast door onze Westerse leefwijze. Alcohol, teveel verkeerde vetten en opgekropte frustraties kunnen hiervoor zorgen. Nummer één kruid voor de lever is mariadistel. Andere kruiden die effectief ingezet kunnen worden voor de lever- en galreiniging zijn de paardenbloem, artisjok en geelwortel (curcuma). 

Nieren
Brandnetel, guldenroede en berkenblad werken zeer krachtig bij nierreiniging. Alle drie hebben zij een diuretische (vocht afdrijvende) werking. Ook met citroensap is het simpel om de nieren te reinigen. 


Puro Detox

60 capsules (10-daagse kuur) voor €18,45
180 capsules van €47,95 voor €37,95
Bekijken
Email
Weblog
Facebook
Twitter
De Gier
Drogistvoordeel.nl is een onderdeel van De Gier Drogisterijen bv
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2014 Drogist Voordeel, All rights reserved.