Beleef vitaliteit en uitstraling met natuurlijke producten voor een gezonde prijs         Bekijk deze email in uw browser

Tijdens de vakantieperiode is filiaal Rosmolenplein normaal geopend. 
De overige teamleden genieten van een welverdiende vakantie.
Onze webshop is 24 uur per dag te raadplegen.

De kronkelweg DARMEN 

Om de voedselbrij de darmen te laten passeren heeft het vele meters afgelegd. En niet altijd zonder problemen. 
Menig vakantieganger wordt op een logeerplek of camping geplaagd door vervelende darmverschijnselen: diarree, winderigheid, hardlijvigheid, opgezette buik, spijsverteringsklachten om er een paar te noemen. 
Sommigen hebben last van niet naar de WC durven op vakantie. Vakantie obstipatie omdat je het niet prettig vindt om op een andere WC te zitten. Op de camping waar iedereen elkaar hoort en ruikt, op een hotelkamer waar de partner
of de kinderen wel erg dicht in de buurt zijn en elk geluid horen of onderweg in allerlei cafe's en hotels waar ook weinig privacy is. Voor sommige mensen is dat echt de reden om volledig verstopt te raken. 
Anderen hebben last van luchtverandering.
Soms kunnen je darmen niet wennen aan een ander voedingspatroon dan je thuis gewend bent. Het kan overdreven winderigheid veroorzaken, wat niet altijd onopgemerkt blijft voor je omgeving.
Door onvoldoende hygiene  en onzorgvuldig bewaren kun je door voedsel en drinkwater reizigersdiarree krijgen.
Besmet voedsel ziet er meestal normaal uit. Het kan goed ruiken en lekker smaken. Maar je zintuigen kunnen misleidend zijn. Weet je dat bacteriën zich razendsnel kunnen vermeerderen. Een voorbeeld om aan te tonen hoe vlug een leger bacteriën de kronkelweg bevolkt: Als je een boterham met ham of een bakje fruitsalade gekoeld bewaart in de koelkast, dan heeft 1 bacterie zich na 9 uur vermeerderd in 256 bacteriën. Bewaar je dezelfde voedingsmiddelen op kamertemperatuur (18-20 graden), dan zijn er na 9 uur zo’n 16 miljoen bacteriën. Als het nog warmer is, in je huiskamer of buiten in de tuin, dan groeit het aantal bacteriën nog sneller. 

Denk aan de volgende basisregels:
 • Was je handen ná gebruik van toilet, vóór je gaat koken en vóór je gaat eten. Geen water in de buurt: ontsmet je handen met NaturXtra handgel. 
 • Drink mineraalwater, thee, en vruchtensap. Géén kraanwater. 
 • Wees voorzichtig met ijsblokjes. Laat je drank alleen koelen met ijsblokjes gemaakt van mineraal water of afgekoeld gekookt water. 
 • Eet geen onverpakt ijs dat langs de weg wordt verkocht. Wees voorzichtig met waterijs. Het heeft dezelfde attentiewaarde nodig als een ijsblokje. 
 • Was groenten en fruit (ook al ga je het schillen) in schoon water. Ben je er niet zeker van of het water schoon is, was ze dan in gekookt water.  
 • Breng je eten snel aan de kook (100°C) en laat het een kwartier doorkoken. 
 • Eet geen rauw (tartaar) of halfrauw vlees of rauwe schelpdieren. 
 • Kook losse melk altijd voor gebruik. Kook op warme dagen ook flessenmelk uit een aangebroken fles.
 • Bescherm je voedsel tegen vliegen. 
 • Bewaar etensresten in de koelkast, niet in een koeltas. 
 • Gesteriliseerde producten (in blik, pot of foliepak) die niet in de koelkast bewaard hoeven worden, zijn in onbeschadigde verpakking houdbaar. Vacuüm verpakt vlees of vleeswaar zijn niet houdbaar. 
 • Heb je diarree, blijf dan buiten de keuken. Was je handen vaak en goed, zeker na gebruik van het toilet. 
 • Was keukengerei en vaatwerk af in heet sop en spoel het af in zuiver water. Gebruik schone thee-, hand- en vaatdoeken. Spoel deze na gebruik uit in een sopje en droog ze vlug, liefst in de zon. 
Ga voorbereid op reis. Stop zeker een goede probiotica in je koffer om je darmen in balans te houden of te krijgen. 
Bekijken
Wij wensen je een goede reis en een voorspoedige passage van de kronkelweg in je lichaam. 
EMAIL
WEBLOG
FACEBOOK
TWITTER
DE GIER
Drogistvoordeel.nl is een onderdeel van De Gier Drogisterijen bv
Email Marketing Powered by Mailchimp
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2015 Drogist Voordeel, All rights reserved.