Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 32

Kerst en Nieuwjaarsgroet.
Het bestuur van de Stichting Vrienden Dierenweide ’t Spiker wenst u prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2016 toe. Het bestuur is iedereen veel dankbaarheid schuldig voor alle inspanningen, in welke vorm dan ook, die door u allen gedaan zijn. U allen zorgde er weer voor dat de dierenweide een ontmoetingsplek was voor veel dorpsgenoten. We kunnen weer terug zien op een geslaagd jaar wat betreft de dieren in de weide. De vrijwilligers zullen er weer voor zorgen dat het in 2016 ook zo mooi blijft en nodigen u dan ook uit om in het nieuwe jaar weer een bezoek te brengen aan de dierenweide.
Ook dit jaar heeft de gemeente Zutphen, in samenwerking met Buurtvereniging” Dorskampkwartier” en de dierenweide ’t Spiker, een prachtige kerstboom neergezet. Het is een lichtpunt midden in het zo mooie dorp Warnsveld.

 

De Nubische bok Chico van de Vinkenbuurt waar de Nubische geiten mee gedekt zijn.

 

De dwergbok Guus van de Mosselhof waar de dwerggeiten mee gedekt zijn.

 

Bloembollen.

Rondom de dierenweide zijn op een aantal plekken bloembollen gepoot. Dit is gebeurd in overleg met de gemeente Zutphen. De Dierenweide kreeg een zak bloembollen van de gemeente in het kader van buurt participatie. Een paar vrijwilligers hebben deze bollen in de grond gestopt. In het voorjaar is het voor de bewoners van het dorp een verrassing waar ze tevoorschijn komen. Wij weten zeker dat het een kleurrijk geheel wordt rondom de weide.
.

Dekseizoen.

Het dekseizoen ligt weer achter ons. We hebben dit jaar andere bokken gebruikt om geen inteelt te krijgen. Zowel voor de dwerggeiten als voor de Nubische geiten hebben we een bonte bok gebruikt. Deze keuze hebben we gemaakt om wat meer kleur op de jonge dieren te krijgen.


Kalkoenen.

Velen van u zullen gezien hebben dat we vorige maand de oude witte kalkoenen omgeruild hebben voor 3 jonge donkere kalkoenen. Ze zijn een aanwinst voor de dierenweide.
.

Pauwen.

Via een bevriende relatie hebben we 3 jonge pauwen gekregen. Ze zitten nog binnen om aan de stal en aan de andere dieren te wennen. Bij de vorige eigenaar liep het ouderlijk paartje los in een grote tuin en had een nestje eieren uit gebroed. 3 kuikens zijn groot geworden. Zij zocht hier een goed tehuis voor en kwam zodoende bij ons terecht. Hieruit blijkt maar weer dat de vrijwilligers goed werk verrichten en er voor zorgen dat de weide mooi is en blijft. Zelfs buiten ons dorp wordt positief over onze dieren weide gesproken.

 

Paddenpoel.

In de vijver van de Paddenpoel hebben de vrijwilligers een eendenkorf geplaatst. Ter zijner tijd willen we proberen om een paartje gekleurde mandarijn eenden te krijgen. We willen hiermee iets meer leven in de Paddenpoel brengen.

.

 

Bok Mees waarmee Saartje is gedekt.

  Bestuur Stichting Vrienden Dierenweide ’t Spiker
Hans van Geel (voorzitter): 't Spiker 33 (0575-523470, 06-
19885940)
Herman Strijdveen (secretaris): ’t Spiker 5 (0575-572140, 06-22202964)
Hans v/d Veen (penningmeester): Oranjelaan 30 (0575-520986, 06-55712372)
Mirjam Abelmann (lid): Bieshorstlaan 31 (0575-514098)

Martin van der Jagt (lid): Prunuslaan 2 (0575-570592, 06-42752550) 

Secretariaat:
Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker
't Spiker 5 
7231 JK Warnsveld

Iban rekeningnummer: NL 86 RABO 0166 8761 43
t.n.v. Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker 
 

Copyright © 2015 Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker, All rights reserved.