Nieuwsbrief 18 

Stage 
Hallo allemaal! Wij zijn Eline en Rosanne en wij hebben onze maatschappelijke stage bij de dierenweide gelopen. Wij zitten in 2 atheneum op het Baudartius College. We hebben gekozen om onze stage bij de dierenweide te lopen, omdat we beide veel van dieren houden. En het ook leuk vinden om ze te verzorgen. Wat hebben we gedaan? We hebben onder andere de weide schoon gemaakt, de dieren gevoerd, het kippenhok zwart geverfd en kippenpoep weggehaald. Dat laatste was een ontzettend vies klusje, maar ja, ook dat hoort er bij! Ook hebben we een keer een konijn moeten vangen, hij was over het hek gegooid. Tijdens onze stage hebben we natuurlijk ook van alles geleerd. Zo zijn we er achter gekomen dat er heel vaak dieren over het hek gegooid worden, omdat hun baasjes ze niet meer willen of kunnen verzorgen. Dit is natuurlijk verschrikkelijk. Ook hebben we de bevalling van een dwerggeitje bij mogen wonen. Het was bijzonder, maar ook zielig om te zien en horen, want de geit gilde heel hard. Nu er allemaal jonge dieren geboren worden is onze stage nog leuker. Het is nu een echte kraamkamer in de stal! Officieel zit onze stage er nu op, we moesten 8 uur stage lopen en dat hebben we gedaan. Maar we komen nog wel kijken als er weer jonge dieren geboren zijn. We vinden het namelijk heel erg leuk en gezellig bij de dierenweide.
Ontzettend bedankt dat wij hier onze stage mochten lopen!  Groeten,
Eline Leeneman en Rosanne Bombeld. 

Pauwen
Heeft u ze al gezien? 2 pauwen: 1 haan geboren in 2011 en een hen geboren in 2012. Het is een haan en hen van de blauwe kleurslag. De haan heeft al een mooie staart. Kom ze bekijken!
Haan maakt ommetje: een paar weken terug was de haan gesignaleerd bij de Kei. Hij was blijkbaar in de gelegenheid om over het hek te komen (opstapje gebruikt). Er zijn maatregelen getroffen om dergelijke activiteiten tegen te gaan. Mocht u dus een van onze dieren tegenkomen, waarschuw dan Herman. Telefoonnummer en adres zie onderaan de nieuwsbrief.

 

Laatste aanwinst!

Zondag 7 juli is het jonge hert toch bevallen van een kalfje. Moeder en jong maken het goed. Het is nog niet bekend of het een hinde of een bokje is.

RABOBANK:
Heeft u al gestemd op onze dierenweide? Als u een rekening hebt lopen bij de Rabobank, kunt u lid worden en zo uw stem op de dierenweide uitbrengen! Ons project is de moeite waard!

Facebook: U kunt ons sinds kort ook op facebook vinden:
Klik op het logo van Facebook of voer het volgende adres in: https://www.facebook.com/Dierenweidehetspiker


LOGO

We hebben een logo: Voor onze correspondentie leek het ons wel goed een logo te laten ontwerpen. Een van de kinderen van Mirjam heeft dat in zijn opleiding geleerd en heeft bovenstaand logo ontworpen. Dank je wel ...................!
Gezellig zo met z'n tweeën!
Wat een gekeuvel is het altijd weer in de weide. Blèren de geitjes/bokjes niet, dan hoor je wel de kippen, kalkoenen of een van de andere dieren!

Afvoer bokjes

U zult wel gemerkt hebben dat het aantal dieren iets is afgenomen. De bokjes waren bijna geslachtsrijp en dat kunnen we in onze dierenweide natuurlijk niet hebben. Ze zijn verkocht aan iemand die ze graag wilde hebben. Welke het precies zijn, kunt u natuurlijk altijd navragen bij een van onze beheerders.

  Bestuur Stichting Vrienden Dierenweide ’t Spiker
Walter de Zwart: Ooyerdreef 37 (0575-470587, 06-18096683)
Herman Strijdveen: ’t Spiker 5 (0575-572140, 06-22202964)
Hans v/d Veen: Oranjelaan 30 (0575-520986, 06-55712372)
Mirjam Abelmann: Bieshorstlaan 31 (0575-514098)
Hans van Geel: 't Spiker 33 (0575-523470, 06-18607431)

 

Copyright © 2013 Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker, All rights reserved.