Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 34

Website gehackt.

Het is al weer een tijdje geleden dat we u van informatie hebben voorzien  over de dierenweide. Dit is mede veroorzaakt doordat buitenstaanders onze site gehackt hebben.  Gelukkig hebben Alfons en Walter dit probleem inmiddels opgelost en is onze site weer in de lucht.

Terugblik zomer.

De zomer periode is weer voorbij. We kijken terug op een goede zomer met veel publiek op de open dagen. We hebben een paar mooie lammeren die dit voorjaar geboren zijn aangehouden. Voor de rest van de lammeren hebben we allemaal een goed tehuis kunnen vinden. We hebben jaarlijks wat lammeren nodig om, indien nodig, oude en zieke dieren te kunnen vervangen.
 

Dekperiode.

De dekperiode van dit jaar is inmiddels weer voorbij en hopelijk zijn al onze dieren weer drachtig die we hebben laten dekken.
De Nubische geiten zijn weer gedekt door onze bonte bok Chico. Deze hebben we inmiddels verkocht aan een particuliere Nubische geitenhouder.

De dwerggeiten zijn weer gedekt door Guus onze bonte dwergbok. Ook deze bok hebben we verkocht aan een geitenhouder in de buurt.

Saartje onze landgeit hebben we laten dekken door bok Prince. Deze hadden we geleend van een collega geitenhouder en is inmiddels weer teruggebracht naar de eigenaar.

We hopen dat de schapen ook weer gedekt zijn. Deze ram hebben we ook geleend en gaat na de winter weer terug naar de eigenaar.

Van de geiten weten we de dekdatum omdat deze dieren duidelijk aangeven wanneer ze ritsig zijn door hun gedrag. Bij de schapen is dit moeilijk te zien dus wordt het een verrassing wanneer ze gaan lammeren.

Actuele situatie van de vogelgriep.

Landelijk is er voor de beroepspluimveehouders een ophokplicht voor pluimvee en een ophok/afschermplicht voor pluimvee bij de hobby houders.
Velen van u zullen gezien hebben dat er geen pluimvee meer buiten loopt. Wij hebben ze ook opgehokt. Het was wel even puzzelen hoe we ze het beste konden ophokken en hoe we ze binnen konden krijgen zonder teveel stress.
Gelukkig hadden we een regenachtige dag met veel wind. Daardoor zat het pluimvee bijna allemaal binnen en konden we ze redelijk gemakkelijk vast zetten.
 
Er is een verdeling gemaakt waar we welke dieren neerzetten omdat er een bepaalde mate van tolerantie is tussen de dieren onderling.
In de grote stal hebben we een stuk afgezet waar de pauwen, kalkoenen en de parelhoenders zitten. Zij kunnen zelfs nog vliegen en springen in de stal gezien de hoogte van de ruimte.
De kippen hebben we in het kippenhok zitten en de mandarijn eenden zitten in het hok in de Paddenpoel.
We hebben deze zomer een spannetje mandarijn eenden gekocht voor de vijver in de Paddenpoel. Hierdoor hopen we ook wat meer activiteit in deze weide te krijgen. De bedoeling is dat volgend voorjaar ook de kalkoenen daar naar toe gaan.

  Bestuur Stichting Vrienden Dierenweide ’t Spiker
Hans van Geel (voorzitter): 't Spiker 33 (0575-523470, 06-
19885940)
Herman Strijdveen (secretaris): ’t Spiker 5 (0575-572140, 06-22202964)
Hans v/d Veen (penningmeester): Oranjelaan 30 (0575-520986, 06-55712372)
Mirjam Abelmann (lid): Bieshorstlaan 31 (0575-514098)

Martin van der Jagt (lid): Prunuslaan 2 (0575-570592, 06-42752550) 

Secretariaat:
Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker
't Spiker 5 
7231 JK Warnsveld

Iban rekeningnummer: NL 86 RABO 0166 8761 43
t.n.v. Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker 
 

Copyright © 2016 Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker, All rights reserved.