Nieuwsbrief 16 
Een drukte van belang:
Wat is het toch leuk met al die jonge dieren in de weide! De hele dag door zien we (groot)ouders met kinderen de dieren voeren. Gelukkig wordt door de verzorgers dagelijks een rondgang gemaakt om verkeerde etenswaren en andere zaken op te ruimen. Vandaar dat we als bestuur bijzonder trots zijn op de vrijwilligers die dit werk met veel liefde doen. Maar we zijn ook trots op al die andere vrijwilligers die weer op andere wijzen de weide in topconditie houden.
In de nieuwsbrief kunt u lezen en zien waar me mee bezig zijn en wat we van plan zijn te gaan doen. We wensen u weer veel lees- en kijkplezier.


 

Hekwerk

Een van de bestuursleden zag dit hek bij ziekenhuis. Bij navraag bleek het niet meer nodig te zijn en kregen wij toestemming om het weg te halen. Het staat nu tegen het hek in de weide, maar het zal op maat gemaakt worden om als een tijdelijke afsluiting te kunnen dienen als dat nodig is. We zijn benieuwd!

Uitbreiding weide
Al vanaf de overname van de weide speelt de uitbreiding van de weide door ons hoofd. Aan de kant van de parkeerplaats aan 't Spiker ligt nog een 100m²  braakliggend stuk gras. Ons verzoek om dit bij de weide te mogen betrekken is positief ontvangen door de gemeente. We bestuderen nu de offertes die we binnen hebben om te kijken of het een haalbare kaart is.

 

De Koningslinde

Het bestuur kreeg van de gemeente het verzoek om een Koningslinde te mogen plaatsen in de dierenweide. Als bestuur waren we daar geen voorstander van. In gezamenlijk overleg is besloten om deze te planten tegenover de ingang van de dierenweide op de speelweide. Op 30 april is deze Koningslinde geplant door de burgemeester, een delegatie van ons bestuur en enkele kinderen.

Spandoek

Heeft u ons spandoek al zien hangen aan het dierenverblijf? We hebben het in eerste instantie laten maken voor de maatschappelijke markt, maar het is ook zeer functioneel aan ons dierenverblijf! 

Nog niet betaald voor 2013?

Een van onze donateurs maakte ons attent op het feit dat het bankrekeningnummer niet in de nieuwsbrief staat vermeld. Hij kon daardoor zijn donatie niet overmaken. Vanaf deze nieuwsbrief is dit banknummer onderaan de nieuwsbrief opgenomen.

 

Maatschappelijke (Welzijnsmarkt)

Op 20 april waren we uitgenodigd om mee te doen met de maatschappelijke markt. We hadden niet zo veel kijkers, maar de mooie dag en een leuke ingerichte kraam maakten de dag volledig geslaagd!

Gewei
De hertenbok heeft het gewei ook weer afgeworpen, hij is op dit moment onderdanig aan de andere dieren. Dit zal echter weer snel veranderen. De bezoekers die regelmatig een bezoekje aan de weide brengen zullen zien dat er al weer knobbels groeien. Deze zullen wekelijks groter worden en zover uitgroeien dat het gewei weer groter worden dan wat hij afgeworpen heeft.
 

  Bestuur Stichting Vrienden Dierenweide ’t Spiker
Walter de Zwart: Ooyerdreef 37 (0575-470587, 06-18096683)
Herman Strijdveen: ’t Spiker 5 (0575-572140, 06-22202964)
Hans v/d Veen: Oranjelaan 30 (0575-520986, 06-55712372)
Mirjam Abelmann: Bieshorstlaan 31 (0575-514098)
Hans van Geel: 't Spiker 33 (0575-523470, 06-18607431)

 

Copyright © 2013 Stichting Vrienden Dierenweide 't Spiker, All rights reserved.