Copy
Bekijk deze mail in je browser

Corona (Covid-19) en volwassenen met een aangeborenhartafwijking: update

De werkgroep congenitale cardiologie heeft een update gemaakt van haar eerder opgestelde en door ons gepubliceerde richtlijnen. Dit en onze overige informatie met betrekking tot het coronavirus kan je vinden op onze site.
Ook op de site van Harteraad vind je informatie over het coronavirus.

Stichting Hartekind

De afgelopen weken zijn er heel ook bij Hartekind veel vragen binnengekomen over het coronavirus (COVID-19) en het effect daarvan op hartekinderen. Op een post op Facebook werden zelfs meer dan 150 vragen gesteld. Daarom heeft Hartekind het initiatief genomen om samen met de sectie kindercardiologie een C-team op te richten. In het C-team zitten kindercardiologen uit alle Nederlandse Kinderhartcentra. Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen in een Q&A.

Oproep

Van Hester Rippen, directeur van Stichting Kind en Ziekenhuis:

Vragenlijst coronavirus: welke gevolgen heeft dit voor jouw kind?
Het coronavirus vormt het gesprek van de dag. Iedereen heeft ermee te maken, hoewel de effecten voor de een minder ingrijpend zullen zijn dan voor de ander. In de zorg worden verschillende maatregelen genomen. Zo bereiden ziekenhuizen zich voor op veel patiënten met een mogelijke coronabesmetting. Behandelingen, onderzoeken of operaties die minder spoed vragen worden uitgesteld en later gepland. Dit zijn nu noodzakelijke maatregelen, maar wat zijn de gevolgen?

Had jouw kind een afspraak voor een onderzoek of operatie en is deze nu uitgesteld? Wat betekent dit? Heeft je kind een kwetsbare gezondheid en maak je je zorgen dat je behandeling of onderzoek wordt uitgesteld? Heeft uw kind een chronische ziekte en of beperking? Is de dagbesteding of het verpleging kinderdagverblijf gesloten of wilt u uw kind hier nu zelf niet naar toe brengen? Wat betekent het coronavirus dan nu voor uw gezin?

Stichting Kind en Ziekenhuis is als patiëntenorganisatie geïnteresseerd in deze informatie omdat het inzicht geeft waar uitdagingen liggen die wij met de politiek en andere relevante partijen kunnen oppakken. De resultaten zullen wij delen via onze sociale mediakanalen en nieuwsbrief. 
Alvast bedankt voor het meewerken. U kunt de link ook doorsturen aan andere gezinnen in uw omgeving. Hier vindt u  de vragenlijst.

Mail ons!

Heb jij nog vragen over het coronavirus of iets anders? Wil je in contact komen met een lotgenoot? Heb je een vraag in verband met je hartafwijking of weet je waar er een interessante bijeenkomst is? Wil je jouw succesverhaal met ons delen? Mail ons!
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Website Website
Copyright © 2020 PAH, alle rechten voorbehouden.


Ontwerp en uitvoering: Mug in Vorm - Amsterdam, www.muginvorm.nl

Je kunt je gegevens hier updaten of hier afmelden.
Email Marketing Powered by Mailchimp