e-Karibu

januari 2014

De dialoog, de weg naar vrede

Om duurzame vrede te bereiken, is KBA ervan overtuigd dat de bevolking moet gesensibiliseerd worden om elke vorm van geweld te bannen en voorrecht te geven aan de dialoog. Teneinde    de geschillen tussen individuen, groepen en staten via overleg op te lossen, staten die rekenschap moeten geven aan hun burgers. Doorheen haar projecten en met haar partners in Afrika, draagt KBA bij tot een kultuur van vrede, verdraagzaamheid, solidariteit, mensenrechten, democratisch beheer en burgelijke participatie, gendergelijkheid. KBA maakt deel uit van de instellingen die, met de lokale organisaties, op alle niveaus, hun rol spelen in het promoten van deze waarden. Deze waarden moeten gepaard gaan met een duurzame socio-economische ontwikkeling, de basis voor vrede. Het recht op voedsel verzekeren is o.m. één van de voorwaarden voor vrede. 

Een kans geven aan de vrede in Oost Congo 

De ondertekening van het einde aan de vijandigheden tussen de Congolese regering en de M23 is een belangrijke stap naar vrede in Oost Congo. De bevolking van Kivu heeft wel reden om zich te verheugen. Maar is dit het einde van de oorlog ? Er is nog veel te doen, onder andere het neutraliseren van alle milities die verspreid zijn in de regio de terugkeer van de vluchtelingen met de rehabilitatie in hun bezittingen, de verzoening tussen de gemeenschappen, de eerbied voor de mensenrechten, de rechtvaardigheid.

Om het vervolg te lezen, klik hier

De "vergeten" plantensoorten promoten  

Sinds het binnenkomen van de vreemdelingen in Afrika, werd de bevolking aangezet onbekende planten te verbouwen zoals  koffie,  bonen,  maïs,  maniok, de zoete aardappel, tabak, enz.  De nieuwe planten hebben het verbouwen en het verbruiken van sommige inlandse variëteiten overschaduwd. Het is het geval van de ignameplant in DRC, die nu te vinden is in de omtrek van de bossen, terwijl ze vroeger behoorde tot de voedselplanten. Het verbouwen van deze plant kan bijdragen tot het waarborgen van  de voedselzekerheid en het verhogen van de familiale inkomsten. Pater Jacques J. Paulus sj maakt er werk van. 

Om het vervolg te lezen, klik hier

Sundyata-Concert in Brussel

Niet te missen! Concert van  SUNDYATA, een reggae-groep, gesteund door Tiken Jah Fakoly, Zaterdag 1 februari 2014 om 21 :00 u. Deuropening : 20 :00 u. Inlichtingen over het programma :: http://www.osamoelle.be/concert-3

Te winnen: 3 duo-biljetten!
Wat moet u doen ? U schrijft u in voor 25 januari 2014 op de Nieuwsbrief e-Karibu via www.kba-foncaba.be. U krijgt die reeds ? Stuur dan een email naar  karibu@kba-foncaba.be (melding : actie Concert  SUNDYATA).
 

Like en spreek er over met uw vrienden

Like us on Facebook!
Copyright © 2013 | vzw KBA-FONCABA asbl All rights reserved.
Ce newsletter paraît également en Français.

V.U. Marie-Bernadette Zubatse - Vooruitgangstraat 333/03 - 1030 Brussel - info@kba-foncaba.be

Ga ook eens kijken op de vernieuwde website: www.kba-foncaba.be en onze Facebookpagina.
Email Marketing Powered by Mailchimp
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich inschreef via de website van KBA of omdat wij denken dat de inhoud u interesseert. Indien u deze nieuwsbrief per vergissing hebt gekregen, onze oprechte excuses, u kan zich via deze link eenvoudig weer uitschrijven:
unsubscribe from this list | update subscription preferences