e-Karibu

November 2014

Ja, een leiderschap van de jeugd in een netwerk, dat komt goed ! 

Vredesopbouw vraagt een grote inzet van de leden van de gemeenschappen. Ze moeten van jongs af aan voorbereid worden om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich in te zetten voor een rechtvaardige samenleving en voor verdraagzaamheid. KBA steunt de vorming en de begeleiding van deze jonge leiders die zich engageren voor de promotie van de mensenrechten om zo een duurzame vrede op te bouwen.
 

Zuid-Kivu:
De opvolging door de jeugd verzekeren
 

Om een rechtvaardige samenleving op te bouwen waar vrede heerst, moeten er eerlijke leiders zijn die zich engageren voor de mensenrechten. Tegelijkertijd worden de jongeren voorbereid voor de opvolging. In de scholen wordt de democratische kultuur aangeleerd met eerbied voor de mensenrechten. In Zuid- Kivu heeft de Groupe Jérémie, partner van KBA, in de middelbare scholen mensenrechtenclubs tot stand gebracht en organiseert vredeskampen voor jonge studenten.
 

D.R. Congo :
Bemiddelingen voor een nabijheids-rechtspleging
  

In de basisgroepen zijn heel wat leden bang om de gerechtsinstanties te benaderen om gerechtigheid te vragen. Hun extreme armoede laat hen niet toe de gerechtskosten te betalen. Te meer dat sommige magistraten beslissen ten gunste van de aanklagers die een "mooie" omslag toereiken. Sinds enkele jaren organiseert APRODEPED, partner van KBA in Zuid-Kivu, bemiddelingen om familie- of buurtconflicten op te lossen.

Om verder te gaan, klik hier.

Lubumbashi: Expressieruimten van ‘jongeren voor de vrede’

In Lubumbashi, willen jongeren zich inzetten voor verandering en vrede. KBA heeft u nodig om ze te helpen zich te vormen in een mensenrechten- en vredeskultuur.  
Ja, uw gift maakt het verschil.
Het goede rekeningnummer staat op naam van VZW KBA FONCABA ASBL:

BE94 1430 6786 2214
Mededeling:
KBA SW6103.PDH-LSHI14

Om meer te lezen, klik hier

Bekijk ook de 11.11.11-campagne


Ik ‘Like’ KBA. En jij? Like en spreek er over met je vrienden. Tot binnenkort.

Like us on Facebook!

Copyright © 2014 | vzw KBA-FONCABA asbl All rights reserved.
Ce newsletter paraît également en Français.

V.U. Marie-Bernadette Zubatse - Vooruitgangstraat 333/03 - 1030 Brussel - info@kba-foncaba.be

Ga ook eens kijken op de vernieuwde website: www.kba-foncaba.be en onze Facebookpagina.
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich inschreef via de website van KBA of omdat wij denken dat de inhoud u interesseert. Indien u deze nieuwsbrief per vergissing hebt gekregen, onze oprechte excuses, u kan zich via deze link eenvoudig weer uitschrijven:
unsubscribe from this list | update subscription preferences